• 1
  • 23
  • 24
  • 25
  • 26
  • 27
  • 174
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
sozi - напреднал
Така да споделя и аз една тънкост.Ако ви откаже запалката ,слагате едно блокче сух спирт в отделението под казанчето за пелети /да не е точно пред отвора за въздух/ в казанчето за пелети сипвате една шепа от тях,палите спирта и слагате казанчето.Затваряте вратата и чакате хубаво да се разпушат пелетите.Като се понагреят пускате печката и готово.След това трябва да я настроите така че да не гасне .Например при мен 140 кв. печката е на 3 степен 50 градуса на водата и интервал между две подавания на пелети -9.Така поддържам 22-23 градуса докато сменя запалката .Пелетите трябва да са загрети от сухия спирт много добре иначе няма палене.
filmatoplo - майстор
скоро се ядосвах с студени пелети, кондензират и не палят.
naskov - майстор
sozi написа:
Така да споделя и аз една тънкост.Ако ви откаже запалката ,слагате едно блокче сух спирт в отделението под казанчето за пелети /да не е точно пред отвора за въздух/ в казанчето за пелети сипвате една шепа от тях,палите спирта и слагате казанчето.Затваряте вратата и чакате хубаво да се разпушат пелетите.Като се понагреят пускате печката и готово.След това трябва да я настроите така че да не гасне .Например при мен 140 кв. печката е на 3 степен 50 градуса на водата и интервал между две подавания на пелети -9.Така поддържам 22-23 градуса докато сменя запалката .Пелетите трябва да са загрети от сухия спирт много добре иначе няма палене.
Ами преди да измислят нагревателите пелетните камини ги палехме така :)
chungata - специалист
Преглеждах другите теми за пелетни горелки и попаднах на едно интересно мнение на filmatoplo от темата за пелетните горелки Грейко:
" :) Колко е по различен , като няма купешки -то е ясно че ще се импровизира .Понеже си нямам котел Грейко в къщи -моля собствениците на такъв които са малко грамотни технически и имат възможността да си направят по размер на димогарните тръби -усукани шини , и да ги поставят и тестват в котлите -гарантирам за положителен ефект .Ако е невъзможно да ги усучете -просто поставете в димогарните тръби по една накривена на зиг заг вертикална шина заемайки 1/3 от обема на тръбата , ако на шината има отвори още по добре ,достатъчно е да се капне една арматурка на шината която да държи шината да не пропадне в тръбата :wink: ."
Та се зачудих не може ли и на нашите камини да се направи този "тунинг" за повишаване на КПД-то :? Ако да то от какъв материал трябва да се изработят шините:?: Колко криви и дълги трябва да са и други такива :?
Филме моля специално за твоето мнение, т.к. точно теб цитирам по-горе :), както и за мнението на всички вещи в занаята :cool:
ivoto - специалист
filmatoplo написа:
:) Такова нещо клиента хептен да не разбира не е желателно.

Това в моята градина ли е? Кое точно не съм разбрал? :mrgreen:
chungata - специалист
chungata написа:
Преглеждах другите теми за пелетни горелки и попаднах на едно интересно мнение на filmatoplo от темата за пелетните горелки Грейко:
" :) Колко е по различен , като няма купешки -то е ясно че ще се импровизира .Понеже си нямам котел Грейко в къщи -моля собствениците на такъв които са малко грамотни технически и имат възможността да си направят по размер на димогарните тръби -усукани шини , и да ги поставят и тестват в котлите -гарантирам за положителен ефект .Ако е невъзможно да ги усучете -просто поставете в димогарните тръби по една накривена на зиг заг вертикална шина заемайки 1/3 от обема на тръбата , ако на шината има отвори още по добре ,достатъчно е да се капне една арматурка на шината която да държи шината да не пропадне в тръбата :wink: ."
Та се зачудих не може ли и на нашите камини да се направи този "тунинг" за повишаване на КПД-то :? Ако да то от какъв материал трябва да се изработят шините:?: Колко криви и дълги трябва да са и други такива :?
Филме моля специално за твоето мнение, т.к. точно теб цитирам по-горе :), както и за мнението на всички вещи в занаята :cool:
Колеги, някой може ли поне да ми каже размерите на димогарните тръби, за да знам какви размери да кажа да ми направят турболаторите? И също дали трябва или не трябва турболатора да се допира до стената на тръбата в която е поставен?
[-o< [-o< [-o<
ivoto - специалист
Не си харесвам горенето нещо. Сякаш не достига въздух...
А тръбите са съвсем прясно почистени...
Може ли да е задръстен вентилатора? Той как се чисти? Сваля ли се, или може да се бръкне като отцепим печката от връзката с комина?
mimitoni - специалист
До вентилатора според мен се стига от две места. От изхода на вентилатора ( внимаваи,че там е датчика за температура) и от двете странични капачета за почистване на пепелта. Е и пълен демонтаж. Но малко се съмнявам да е задръстен самият вентилатор.
bogesmen - напреднал
chungata написа:
chungata написа:
Колеги, някой може ли поне да ми каже размерите на димогарните тръби, за да знам какви размери да кажа да ми направят турболаторите? И също дали трябва или не трябва турболатора да се допира до стената на тръбата в която е поставен?
[-o< [-o< [-o<
Поставих си такава усукана алуминиева шина /турболатор/ около20см. на входа в серпентината на бойлера и ефекта беше поразителен. Благодаря за идеята да сложа и в димогарните тръби.
chungata - специалист
И аз на този ефект се надявам, но май ще трябва да направя всичко съгласно името на форума.. направи си сам, или иначе казано да откривам топлата вода. #-o Не мисля, че по вещите от мен тук, а те са много, не са опитвали или не знаят поне с какви размери са тези неща =D> и не разбирам защо никой не иска да помогне поне малко....
bogesmеn, радвам се, че съм бил полезен :supz:
  • 1
  • 23
  • 24
  • 25
  • 26
  • 27
  • 174

Тема "Настройки на BURNit Comfort PM 23" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: