• 1
  • 91
  • 92
  • 93
  • 94
  • 95
  • 1565
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
gimos75 - напреднал
LazarGanev написа:
Красене, не искам безсмислени спорове да пренасяме от тема в тема.
filmatoplo написа:
На някой случвало ли му се е да затяга малкия шнек, ако да по каква причина.
Чувал съм, че при често и продължително влизане в суспенд се получава нагар по тръбата, в която се намира малкия шнек
Не мога да разбера само едно.Даваш една мешка пари за горелка а направията и материалите са с незадоволително качество.За да не влиза често в суспенд някой пробвал ли е настройките на 12/6/2?
LazarGanev - "Велик майстор"
gimos75, не търси причината в горелката, а в инсталацията. Режимът Суспенд си е една екстра, която не всички горелки имат. Производителят е дал възможност този режим да продължава до 1 час, но той може да се намали до минимум и тогава ще има често палене и гаснене, както ще е и каквато и друга горелка да сложиш на тази инсталация. Запалката на Грейко е скъпа, немска, керамична и досега не съм чул да е изгоряла такава, но това не решава проблема в инсталацията - обикновено това става заради преоразмерени радиатори - къщата се стопля бързо и влиза в суспенд по стайна температура (ако има стаен термостат) или по температура на водата - ако е с термоглави и те затворят. Това, което предлагаш е слабо и не решава проблема. Пробвал съм 20-10-0 и 30-15-0. Това е един от начините - да накараш горелката отрано да си намали мощността и да работи на ниска мощност за да топли бавно къщата. Само че така се понижава температурата на водата и е силно препоръчително да има трипътен вентил. Аз задължително слагам при монтаж на пелетен котел и затова могат да се правят всякакви подобни гимнастики, но често като е заварено няма такъв вентил на котела. Друг вариант е смесителен вентил след котела, за радиаторния кръг. Иска се хидравличен изравнител, смесителен вентил като за подово и втора помпа (за отоплителния кръг). Тогава вече се избягва суспенда напълно. И друг път съм казвал, че моята горелка работи втора зима, но досега в суспенд не е влизала, защото съм с подово, а то няма как да се преоразмери. Топля към 150м2, горелката си работи основно на втора степен и поддържа 69-70*С при зададени 78. Имам трипътен термостатичен вентил на котела, хидравличен изравнител и трипътен вентил и помпа на отоплителната инсталацията (подовото). Ама към мешката с парите за горелка (котел) трябва да се добави и още една шапка с пари за оборудване на котелното и инсталацията :wink:
бати 100ю - напреднал
maistora1965 написа:
Някой може ли да ми каже как да разбера дали въздухът на горелката е малко или достатъчно :?: И дали мога да използвам показанието на луксметъра за настройване и колко е нормално да показва при правилно настроена горелка на първа степен.Пелетите са слънчоглед.
майсторе явно на слънчогледовите им трябва повече въздух.досега бях с фабричните-46-43-40% въздух и работеше на втора степен, от няколко дни ги промених на 50-49-48% и сега работи на втора около 20 мин. след това влиза на първа там работи около 15 мин. и така си ги редува падна ми и разхода ама всеки котел си е различен така че отдели си време и го пробвай
Ruseff - специалист
n.ganev написа:
Обясни тези неща на някои други хора, а нека и те да се похвалят с такива резултати :drinkers: . Жив и здрав и продължавай! :supz:
А има и една друга - " Юрий Долгорукий "
Обяснявам,колега-10 см изолация отвън,гипсокартон с 5 см.мин.вата отвътре навсякъде,дограма четири сезона.За разхода-твърди го собственика :) Ако той лъже,значи и аз лъжа... :)
бати 100ю - напреднал
бати 100ю написа:
maistora1965 написа:
Някой може ли да ми каже как да разбера дали въздухът на горелката е малко или достатъчно :?: И дали мога да използвам показанието на луксметъра за настройване и колко е нормално да показва при правилно настроена горелка на първа степен.Пелетите са слънчоглед.
майсторе явно на слънчогледовите им трябва повече въздух.досега бях с фабричните-46-43-40% въздух и работеше на втора степен, от няколко дни ги промених на 50-49-48% и сега работи на втора около 20 мин. след това влиза на първа там работи около 15 мин. и така си ги редува падна ми и разхода ама всеки котел си е различен така че отдели си време и го пробвай
сега ходих да си гледам луксметъра -на 1 ст. когато зареди пилети пада на около 175 докато дойде време за другото подаване (45 сек.) вдига 184-5
gimos75 - напреднал
Бай Лазаре не ме разбра май.Нямам нищо против съспенда,но може ли да се сложи една спирала която за мен е подобие на шнек и едно мижаво мотор-редукторче и да спре от нагар по тръбата.Е тва не мога да го разбера.
П.С:Твоето подово го караш на 70 градуса ли?
LazarGanev - "Велик майстор"
Нали казах, че има смесителен вентил след котела
maistora1965 - специалист
Бях обещел видео но ми падна батерията но за утре съм се подготвил,съгласен съм че вероятно им трябва повече въздух но се притеснявам че ако е прекалено топлината отлита.Затова ми се иска да намеря оптималната среда хем перфектно горене хем топлината в котела. :-D И още един въпрос понеже инсталацията ми е преоразмерена не по моя вина :x и 45 градуса на водата са ми достатъчни и в студеното време дали ако я вдигна на 60 градуса ще е по икономично или ще е все тая.Става въпрос като разход на пелети
бати 100ю - напреднал
maistora1965 написа:
Бях обещел видео но ми падна батерията но за утре съм се подготвил,съгласен съм че вероятно им трябва повече въздух но се притеснявам че ако е прекалено топлината отлита.Затова ми се иска да намеря оптималната среда хем перфектно горене хем топлината в котела. :-D И още един въпрос понеже инсталацията ми е преоразмерена не по моя вина :x и 45 градуса на водата са ми достатъчни и в студеното време дали ако я вдигна на 60 градуса ще е по икономично или ще е все тая.Става въпрос като разход на пелети
e прав си за притеснението да не ти отлита топлината ама аз на моя Будерус съм му сложил на всяка преграда турболатори тъй че има сигурно 2 квадрата ламарина вътре и ми върши работа
maistora1965 - специалист
Ето и видеото дето бях обещал https://www.youtube.com/watch?v=F8gHpBLHB18 понеже фотоапарата не иска да фокусира на близо ще обясня.В началото горелката работеше а после когато отслабва пламъка мина в съспенд и така продължава да гори докато изгорят пелетите.Работи на първа степен а настроиките са Cycle 50 sec Fan 38% Load 2.0 sec чакам мнението на специалистите.А ето и малка по продължителна работа https://www.youtube.com/watch?v=V9SHZNx ... e=youtu.be
  • 1
  • 91
  • 92
  • 93
  • 94
  • 95
  • 1565

Тема "Пелетни горелки GREYKO BMG и RB" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: