Това зависи от температурата приложена върху осезателя. Превключването не става със скок, и има момоменти в които са отворени по 50% от А и В. То това е свойството на термостатичния вентил което ни е нужно тук. Но като монтираме осезателя върху повърхност която често си променя температурата, караме вентила да играе между двете крайности.
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
fbr
- майстор
1261 мнения в "IVG S 40"
След 2 1/2 сезона на експлоатация (... и "борба") с горелка IVG S 40 мога да споделя няколко извода до които достигнах.
1. Положителни страни:
- удачна механична конструкция, просто изпълнение което позволява лесна експлоатация, почистване, ремонт, ...
- гъвкав софтуер (аз все още съм с версия 11.1), който предоставя възможността на хора с основни технически познания да настройват (управляват) горелката макс. добре (т.е. ефективно)
- възможността за работа на практика с всякакви пелети (за версиите с мех. система за почистване)
2. Недостатъци:
- керамичната пръчка на мех. система за почистване се чупи на практика веднага (решението е със замяната и с пръчка от жароустойчива стомана)
- калпави запалки (изгарят лесно), но при правилна експлоатация (т.е. без режим On/Off) само с едно принудително спиране (респективно пускане) в седмицата за почистване (планирана профилактика по-скоро на котела): и въпроса със запалките се решава положително.
Сега относно широко дискутирания въпрос: "ама икономична ли е тази горелка" - теоретично горелката може да вади достатъчно високо КПД от съответните пелети, а за да вади макс. КПД е необходима и една ламбда-сонда с обратна връзка за гарантиране на макс. добър горивен процес.
По-големи резерви за високо КПД на цялата система има в котела и системата от тръби и радиатори.
В тази връзка имам следния въпрос (молба) - ако има колега който си е монтирал топломер и може да сподели резултати (колко kWh с колко килограма пелети (и какви)) - това би било стойностно.
Защото тогава математиката е лесна: пелети (с някаква калоричност и някаква цена) + горелка (надяваме се с правилна настройка) + котел (с някакво КПД) = произвеждат ясно количество топлина.
Вече как се използва тази топлина е също толкова важно, но е друга задача (радиатори, изолации, дограми, изложение, ....)
1. Положителни страни:
- удачна механична конструкция, просто изпълнение което позволява лесна експлоатация, почистване, ремонт, ...
- гъвкав софтуер (аз все още съм с версия 11.1), който предоставя възможността на хора с основни технически познания да настройват (управляват) горелката макс. добре (т.е. ефективно)
- възможността за работа на практика с всякакви пелети (за версиите с мех. система за почистване)
2. Недостатъци:
- керамичната пръчка на мех. система за почистване се чупи на практика веднага (решението е със замяната и с пръчка от жароустойчива стомана)
- калпави запалки (изгарят лесно), но при правилна експлоатация (т.е. без режим On/Off) само с едно принудително спиране (респективно пускане) в седмицата за почистване (планирана профилактика по-скоро на котела): и въпроса със запалките се решава положително.
Сега относно широко дискутирания въпрос: "ама икономична ли е тази горелка" - теоретично горелката може да вади достатъчно високо КПД от съответните пелети, а за да вади макс. КПД е необходима и една ламбда-сонда с обратна връзка за гарантиране на макс. добър горивен процес.
По-големи резерви за високо КПД на цялата система има в котела и системата от тръби и радиатори.
В тази връзка имам следния въпрос (молба) - ако има колега който си е монтирал топломер и може да сподели резултати (колко kWh с колко килограма пелети (и какви)) - това би било стойностно.
Защото тогава математиката е лесна: пелети (с някаква калоричност и някаква цена) + горелка (надяваме се с правилна настройка) + котел (с някакво КПД) = произвеждат ясно количество топлина.
Вече как се използва тази топлина е също толкова важно, но е друга задача (радиатори, изолации, дограми, изложение, ....)
gim
- специалист
Привет на всички!
Имам проблем,и ви моля за съвет или мнение.Искам да премина от въглища на пелети. Котела е 60kw чугунен / произв. СССР /.Къщата е 3 етажа +таван.
Разг.заст.площ 450кв.м.Общ обем на сградата 1200 кубика/в.10м ш.10м д.12м/,лицето й /обик.+таван+под/ е 680 кв.м. с външна изолация. Квадратурата на прозорците/обикновени/ е 80 кв.м. Инсталацията е ,,отворена,, с преливник,може да работи и на гравитация,има и електрозадвижка. Цялата система е с чугунени радиатори /общо 400 глидера с размери 580мм:70мм:110мм/.Не знам има ли значение но инсталацията се пълни с приблизително 1300 л. вода,която трябва да е 50 градуса С,при външна температура 0 градуса С,за да е 20-21 градуса С в стаите.
Проблема ми е в това че, вратичките на котела са много малки/23см. на 15см/.След едномесечно разпитване и ровене в интернет,констатирах че може би ivg s 40,ще може да се монтира на този котел.
Въпроса ми е, наистина ли е възможен монтажа,и дали мощността ще е
достатъчна .
Имам проблем,и ви моля за съвет или мнение.Искам да премина от въглища на пелети. Котела е 60kw чугунен / произв. СССР /.Къщата е 3 етажа +таван.
Разг.заст.площ 450кв.м.Общ обем на сградата 1200 кубика/в.10м ш.10м д.12м/,лицето й /обик.+таван+под/ е 680 кв.м. с външна изолация. Квадратурата на прозорците/обикновени/ е 80 кв.м. Инсталацията е ,,отворена,, с преливник,може да работи и на гравитация,има и електрозадвижка. Цялата система е с чугунени радиатори /общо 400 глидера с размери 580мм:70мм:110мм/.Не знам има ли значение но инсталацията се пълни с приблизително 1300 л. вода,която трябва да е 50 градуса С,при външна температура 0 градуса С,за да е 20-21 градуса С в стаите.
Проблема ми е в това че, вратичките на котела са много малки/23см. на 15см/.След едномесечно разпитване и ровене в интернет,констатирах че може би ivg s 40,ще може да се монтира на този котел.
достатъчна .
plastkomfort
- специалист
Да ще ти стигне но ще ти трябва малко повече време докато стоплиш всичката вода.
Но веднъж затоплена само ще покриваш топлозагуби.
Но веднъж затоплена само ще покриваш топлозагуби.
filmatoplo
- майстор
Не искам никой да разочаровам но нищо няма да стане с тази комбинация, руския котел и горелката, за този обем разхода ще е голям, кпд е малък, ще стане само със смяна котела с Пелетерм. 45-60.изпитано със стария котел горяха по 150 кг пелети и студ.
gim
- специалист
Котела се ползва от 13 год. и сме много доволни ,не ни е създавал никакви грижи.Преди това за 6 год. стоманен котел,ни скъса нервите с непрестанни аварий и ремонти.Не ми се ще да го сменям,доказал се "боец на фронта" е. Финансите също са от значение.
Миналата и тази зима , гориме екобрикети с разход 9т за мин.год. а и тази се очертава да е някъде там. Това за мен е доста прилично поведение на котела.
Миналата и тази зима , гориме екобрикети с разход 9т за мин.год. а и тази се очертава да е някъде там. Това за мен е доста прилично поведение на котела.
naskov
- майстор
gim написа:Привет на всички!Повечето горелки с еднакви мощности имат и еднакви размери на горивната камера. Ако IVG става, ще станат и други. Но IVG 40 с макс. мощност 32кВ, монтирана на чугунен котел за тв. гориво с КПД около 75% според мен ще е малка за 1200м3.
достатъчна .
filmatoplo
- майстор
Да всички така казват и ние правим импровизации като монтираме горелки на съществуващите котли от чугун, има и сполучливи опити но повечето са трагедия от към разход, особено в по голяма инсталация
,поне съм искрен.
,поне съм искрен.
Тема "IVG S 40" | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература