LazarGanev написа:Задължително, чрез фирмата (ако сервизният не е собственик на фирмата). Частпромът може да излезе по-скъп и с непредвидими резултати.И тук се оказа прав! Попитах в друга фирма занимаваща се с подобна дейност (купувал съм от тях доста неща и съм доволен от обслужването) за профилактика на котела и промиване на топлообменниците. Работа на място за 1,5-2 ч. и цена 60 лв. А за часпрома въпросния ми искаше 100 лв.!!! Щяло да е по-евтино отколкото да минава през фирмата...
Развитие на действието:
Почистих топлообменника с флакон сгъстен въздух и механично с твърда четка за рисуване. Оказа се, че това което се е наслоило по питата не е точно прах, а нещо белезникаво на цвят, а по форма - твърди малки топчета. Не знам точно какво е и какво е влизало от комина, или от газта. А гадинките в камерата се оказаха миризливите зелени буболечки. Явно са влизали през комина. Миналата година в Ст. Загора бяха като напаст по едно време. Много се бяха навъдили.
ПП. Още веднъж благодаря за помощта! И дано тази тема помогне и на други колеги с аналогичен проблем.