Най - вълнуващия въпрос зимно време.
шоп - майстор
Така де, щуцер, който го запълвам с парафин. Нагоре 50 см прозрачен маркуч ф10мм и туба 5 литра с вода закрепена за бункера.
KillindSpree - помощник
Здравейте , трябва да купувам котел на пелети спрял съм се на този http://shop.amigobg.com/product/1729/pe ... basic.html 25кв какво ще кажете ще работили добре с тази горелка, къщата е около 200кв.м с изолация и хубава дограма
шоп - майстор
Ще работи добре, но разхода на пелети никак няма да ти хареса
Ако го имаш виадруса и му слагаш горелка го разбирам, но да купуваш в момента виадрус с горелка е абсурд. По-добре си купи пелетен стоманен котел или чугунен триходов Карпат, защото КПД то им ще е доста по високо от това на Виадруса.
n.ganev - майстор
6osi6 написа:
n.ganev написа:
залепям твърд изолационен материал... Все още проучвам пазара
От Терга купувал ли си?
http://www.tregaltd.com/products.aspx?id=554
Все още не съм.
Ето снимки на пелетният EXPERT
Прикачен файл:
IMG_20150824_192806.jpg
Прикачен файл:
IMG_20150824_192843.jpg
n.ganev - майстор
Още
Прикачен файл:
IMG_20150824_192825.jpg
Прикачен файл:
IMG_20150824_192900.jpg
димитар кисиов - специалист
Запази ли електро котела или е само паметник
n.ganev - майстор
Собственика ДЪРЖЕШЕ да има алтернатива при условие, че не му хареса на пелети :lol: :lol: :lol: .
С елчето се е толил за 700пари на месец :shock: без бойлера който добавихме сега. Отопляема площ 2х70кв.м. с добра дограма, без изолация, перфектно южно изложение.
Evgeniy - майстор
n.ganev написа:
Пробвах доста - даже и САЛУСи дето тука ги продават по 90 пари, и последно колега от форума ми купи от ЛИДЛ от Варна и ми изпрати по ЕКОНТ за 17 пари и си вършат ПЕРФЕКТНА работа. Така че отговора ми е : колкото по-ефтини - толкова по-добре стига да си ги настроиш според начина на пребиваване.
Да допълня...
Салуса е с пропорционално интегрален регулатор с адаптация. Не просто термостат. Ако има повторяемост анализира и се опитва да предположи на колко градуса преди желаната температура и на каква степен да отвори. При мен не сработва перфектно заради стайния термостат, който го обърква, иначе би бил перфектен, защото би трябвало да се адаптира към инертността на съответната система и да избегне флуктоациите.

А върха на сладоледа за мен би бил салус върху черипътен след котела с изнесен сензор в дневната, а във останалите стаи по - обикновено термостати.

ПП. Ганев, много добре изглежда, браво. И аз си сложих регулатор на тягата и инокс кюнци.
n.ganev - майстор
Абсолютно си прав и ти БЛАГОДАРЯ за Салусите, но нали знаеш къде е експерименталната площадка :yawinkle: ?

Тема "Котел на пелети?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: