Най - вълнуващия въпрос зимно време.
rosso666 - специалист
не разбрах колега тая тефлонова тръба за какво е??
димитар кисиов - специалист
Покажи снимка на тази горивна камера с тръби по 20 см.
Здравейте, предстои ми избор на пелетен котел. Засега съм се спрял на следните три модела:

Kostrzewa Pellets Fuzzy Logic 2 15 kW
La Nordica Extraflame HP15 15 kW
EdilKamin Dallas 15 kW

Цената е горе-долу еднаква (около 7000 лв.). Ще отоплявам къща между 50 и 150 кв.м. затова съм се насочил към модели с по-ниска минимална мощност. Пелетерм v2 30 също ми харесва като вариант, но ме спира минималната мощност от 9 kW.

Някой може ли да даде препоръка кой е по-добрият котел (или друг качествен котел в този ценови клас)? Всъщност основният ми критерий е наличието на фирма, която да инсталира качествено и да поддържа котела (в района на София). Ще съм благодарен ако ми изпратите на лични координати на фирма, която може да направи инсталацията (следвайки схемите за инсталация на производителите с всичките екстри като 3 или 4-пътни вентили и т.н.)
n.ganev - майстор
Когато човек е изправен пред такава дилема и задава въпроси в този форум е препоръчително да попрочете повечко из темите защото сега ще завалят едни предложения относно марки, мощности ит. н.
Къде се намирате около софия защо и четирипътен вентил за 50 до 150 кв
plastkomfort - специалист
Добър избор сте направили и трите са добри.
Погледнете и това.http://www.termosilikat.com
n.ganev написа:
Когато човек е изправен пред такава дилема и задава въпроси в този форум е препоръчително да попрочете повечко из темите защото сега ще завалят едни предложения относно марки, мощности ит. н.
Прочетох цялата тема и още няколко теми, но не намерих много информация за тези котли. Само за Kostrzewa има добри отзиви от няколко колеги. Предполагам, че не се търсят на пазара и затова няма много информация. Ориентирал съм се към тях, защото се надявам (може би наивно), че по-високата цена преподполага и по-високо качество (най-малкото повече вградени защити). Но наистина, за да не разводняваме темата излишно, ще съм благодарен ако на лични някой ми прати контакти на фирми, които инсталират тези котли.
димитар кисиов написа:
защо и четирипътен вентил за 50 до 150 кв
Мисля, че схемите за свързване на Kostrzewa изискват четирипътен вентил. Идеята ми е да се спази дословно схемата дадена от производителя на съответния котел, не държа конкретно на трипътен или четирипътен вентил.
LazarGanev - "Велик майстор"
За всеки котел е препоръчително схема с трипътен вентил, не само на Костржева. Така котелът се поддържа чист от катрани и нагари, което удължава живота на топлообменника и запазва добро топлоотдаване, както при нов котел :wink:
Това за цената и търсенето ми напомни на вица за разговора между водача на москвич и маибах на червения сфетофар ха ха

Тема "Котел на пелети?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: