Най - вълнуващия въпрос зимно време.
filmatoplo
- майстор
1731 мнения в "Настройки на BURNit Comfort PM 23"
filmatoplo
- майстор
Степените на помпата са за да си променя дебита скоростта на потока в инсталацията , така преудолява съпротивленията и водата циркулира през всевъзможни тръби , фитинги и отоплителни тела -радиатори ,конвектори, лири , серпентини на бойлери и водноподово
.В зависимост от нужния дебит се ползват степените на помпата , за различните консуматори се изискват различни дебити и разлики на температурите вход изход -за радиатори 20 гр , за конвектори 8-10 гр , за водноподово 5 гр .А с просто око това се разбира по това дали се затоплят цялостно радиаторите , и ако с степен 1 не се затоплят добре отгоре до долу -се преминава на степен 2 , задръстен филтър може да бъде причина за лоша циркулация . абе ко ти пука
.
Svetoslav Yossifov
- помощник
filmatoplo написа:Степените на помпата са за да си променя дебита скоростта на потока в инсталацията , така преудолява съпротивленията и водата циркулира през всевъзможни тръби , фитинги и отоплителни тела -радиатори ,конвектори, лири , серпентини на бойлери и водноподовоКамината е нова, първи сезон ми е това, едва ли има задръстен филтър, но ми стана ясно за какво иде реч ! Мн. благодаря за отговора.В зависимост от нужния дебит се ползват степените на помпата , за различните консуматори се изискват различни дебити и разлики на температурите вход изход -за радиатори 20 гр , за конвектори 8-10 гр , за водноподово 5 гр .А с просто око това се разбира по това дали се затоплят цялостно радиаторите , и ако с степен 1 не се затоплят добре отгоре до долу -се преминава на степен 2 , задръстен филтър може да бъде причина за лоша циркулация . абе ко ти пука
.
filmatoplo
- майстор
Svetoslav Yossifov
- помощник
Другия ми проблем е че се загрява адски бързо и се пуска и гаси постоянно което не ми харесва.... в момента е настроена на 50 градуса на водата помпата включва на 40 а темп. на въздуха съм я направил така че да не я достига и е на 2-ра степен на 0.7 на 1450 оборота. Загрява точно за около 5 мин. максимум и се гаси и след 5 мин. пак се пуска. Някакви идеи ?
LazarGanev
- "Велик майстор"
А защо я оставяш на 50*С? Вдигни температурата на 80*С и кажи какво става
Svetoslav Yossifov
- помощник
LazarGanev написа:А защо я оставяш на 50*С? Вдигни температурата на 80*С и кажи какво ставаами защото е мн.топло как да я направя на 80, ще се сварим... Искам да успея да я настроя така че да не се вкл. и изкл. постоянно, мисля че е достатъчно намалена. другото е че когато я направя да модулира по т. на въздуха се изключва на зададената температура и после се включва като падне темп. с 2 градуса което е голяма разлика, доста се усеща.
filmatoplo
- майстор
Сега в топлото време почти не може да се оправят режимите , има няма с 3 киловата се топлиш , камината няма как да работи така .Аз в момента се топля само от това че съсм пуснал помпата , водата минава през серпентината на загретия от тока бойлер , температура по радиаторите 35 градуса -не мога да мисля какво ще стане ако запаля камината .Следмалко я гася помпата и чак утре следобед ще я пусна за няколко часа .
Svetoslav Yossifov
- помощник
filmatoplo написа:Сега в топлото време почти не може да се оправят режимите , има няма с 3 киловата се топлиш , камината няма как да работи така .Аз в момента се топля само от това че съсм пуснал помпата , водата минава през серпентината на загретия от тока бойлер , температура по радиаторите 35 градуса -не мога да мисля какво ще стане ако запаля камината .Следмалко я гася помпата и чак утре следобед ще я пусна за няколко часа .Наистина има нещо такова....то в момента е нито с нея, нито без нея
icohir
- помощник
Ей туй е идея!

- така понякога се случват ВЕЛИКИТЕ НАУЧНИ ОТКРИТИЯ... (обаче язе друго се чудя - у наше село га пуснем помпата на загрел болер ся топли печката, а радяторите не сакат...може и гравитацията да е друга, я!?! Знам ли?)
filmatoplo написа:Аз в момента се топля само от това че съсм пуснал помпата , водата минава през серпентината на загретия от тока бойлер , температура по радиаторите 35 градуса -не мога да мисля какво ще стане ако запаля камината .Кво ша я палиш камината - бой на ток и те т'ва е...
Тема "Настройки на BURNit Comfort PM 23" | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература