• 1
  • 61
  • 62
  • 63
  • 64
  • 65
  • 174
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
filmatoplo - майстор
:lol: Аааа за ватове ли става дума , аз помислих че това са грамове пелети :? :-D
filmatoplo - майстор
Степените на помпата са за да си променя дебита скоростта на потока в инсталацията , така преудолява съпротивленията и водата циркулира през всевъзможни тръби , фитинги и отоплителни тела -радиатори ,конвектори, лири , серпентини на бойлери и водноподово :) .В зависимост от нужния дебит се ползват степените на помпата , за различните консуматори се изискват различни дебити и разлики на температурите вход изход -за радиатори 20 гр , за конвектори 8-10 гр , за водноподово 5 гр .А с просто око това се разбира по това дали се затоплят цялостно радиаторите , и ако с степен 1 не се затоплят добре отгоре до долу -се преминава на степен 2 , задръстен филтър може да бъде причина за лоша циркулация . абе ко ти пука :wink: .
Svetoslav Yossifov - помощник
filmatoplo написа:
Степените на помпата са за да си променя дебита скоростта на потока в инсталацията , така преудолява съпротивленията и водата циркулира през всевъзможни тръби , фитинги и отоплителни тела -радиатори ,конвектори, лири , серпентини на бойлери и водноподово :) .В зависимост от нужния дебит се ползват степените на помпата , за различните консуматори се изискват различни дебити и разлики на температурите вход изход -за радиатори 20 гр , за конвектори 8-10 гр , за водноподово 5 гр .А с просто око това се разбира по това дали се затоплят цялостно радиаторите , и ако с степен 1 не се затоплят добре отгоре до долу -се преминава на степен 2 , задръстен филтър може да бъде причина за лоша циркулация . абе ко ти пука :wink: .
Камината е нова, първи сезон ми е това, едва ли има задръстен филтър, но ми стана ясно за какво иде реч ! Мн. благодаря за отговора :)
filmatoplo - майстор
:) Не дей така -точно за 10 минути работа филтъра може да се задръсти , я с остатъци от калчища , я от стружки при заварките на камината , но това е др тема .
Другия ми проблем е че се загрява адски бързо и се пуска и гаси постоянно което не ми харесва.... в момента е настроена на 50 градуса на водата помпата включва на 40 а темп. на въздуха съм я направил така че да не я достига и е на 2-ра степен на 0.7 на 1450 оборота. Загрява точно за около 5 мин. максимум и се гаси и след 5 мин. пак се пуска. Някакви идеи ?
LazarGanev - "Велик майстор"
А защо я оставяш на 50*С? Вдигни температурата на 80*С и кажи какво става
LazarGanev написа:
А защо я оставяш на 50*С? Вдигни температурата на 80*С и кажи какво става
ами защото е мн.топло как да я направя на 80, ще се сварим... Искам да успея да я настроя така че да не се вкл. и изкл. постоянно, мисля че е достатъчно намалена. другото е че когато я направя да модулира по т. на въздуха се изключва на зададената температура и после се включва като падне темп. с 2 градуса което е голяма разлика, доста се усеща.
filmatoplo - майстор
Сега в топлото време почти не може да се оправят режимите , има няма с 3 киловата се топлиш , камината няма как да работи така .Аз в момента се топля само от това че съсм пуснал помпата , водата минава през серпентината на загретия от тока бойлер , температура по радиаторите 35 градуса -не мога да мисля какво ще стане ако запаля камината .Следмалко я гася помпата и чак утре следобед ще я пусна за няколко часа .
filmatoplo написа:
Сега в топлото време почти не може да се оправят режимите , има няма с 3 киловата се топлиш , камината няма как да работи така .Аз в момента се топля само от това че съсм пуснал помпата , водата минава през серпентината на загретия от тока бойлер , температура по радиаторите 35 градуса -не мога да мисля какво ще стане ако запаля камината .Следмалко я гася помпата и чак утре следобед ще я пусна за няколко часа .
Наистина има нещо такова....то в момента е нито с нея, нито без нея :) а имаш ли идея как да я настроя да се вкл. след като зададената темп. падне с 1 градус ? :) или може би искам прекалено прецизно да работи таз камина и май няма да стане хаха :)
icohir - помощник
Ей туй е идея!
filmatoplo написа:
Аз в момента се топля само от това че съсм пуснал помпата , водата минава през серпентината на загретия от тока бойлер , температура по радиаторите 35 градуса -не мога да мисля какво ще стане ако запаля камината .
Кво ша я палиш камината - бой на ток и те т'ва е... :prayer: =D> [-o<
[-( - така понякога се случват ВЕЛИКИТЕ НАУЧНИ ОТКРИТИЯ... (обаче язе друго се чудя - у наше село га пуснем помпата на загрел болер ся топли печката, а радяторите не сакат...може и гравитацията да е друга, я!?! Знам ли?)
  • 1
  • 61
  • 62
  • 63
  • 64
  • 65
  • 174

Тема "Настройки на BURNit Comfort PM 23" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: