Най - вълнуващия въпрос зимно време.
LazarGanev - "Велик майстор"
dobrev, понеже си ме цитирал смятам да ти отговоря. Ти си си взел пелетна горелка и си доволен, тази зима няма да хамалуваш, това е естествено. Аз обаче шест сезона монтирам пелетни горелки и котли и ги наблюдавам, така че каквото казвам е на базата на опита. Монтирал съм различни марки и модели, а дори вече имам няколко случая на подмяна на пелетни горелки и котли. Миналата зима беше първата смяна и пак аз намерих клиента, който я купи втора ръка, пак аз я монтирах, втория клиент също е доволен (вече втора зима), но и той ще я препродаде, сигурен съм и знам какво ще вземе :) . Разликата от няколкостотин лева се избива за по-малко от една зима.
Шопе, обвиняваш ме в търгашество ли? Свободен си да се откажеш от сигурната заплата и пенсия и да пробваш. Ще умреш от глад, ако гледаш да продаваш това, което има най-голяма отстъпка, а не предлагаш най-доброто
Съжалявам, че писах поста с препоръката, за в бъдеще ще гледам да си мълча. Явно мненията на лаиците се приемат за по-достоверни
lz2skt - специалист
Общо взето цената на дървесните се вдига през отоплителният...слънчогледовите са с почти постоянна цена(а и от където вземам производителят е със сериозно производство и стабилни количества заготовка-отпадък от др.производство,и зимите ,поне до сега не е променял цената) .Като цяло тенденцията е дървесните да отиват нагоре,но за агро пелетите ...вече почти всеки втори по-крупен земеделец се е насочил към производство на подобни.А и утре да не ми отърва цената само за 20мин минавам на твърдо гориво..Наскоро бях намерил бележка от Топливо от 1982г цена на тон въглища-15лв :)
Благодаря на всички

Няма намерение за экономия на качеството на пелети. По-важно е удобство и параметри на уред.
Според мен минимална мощност на работа без спиране на горелка е достаточно голямо предимство за покупка.

пс Има достаточно причин за да вярвам на г-н Ганев, тъй като знам, как се изглежда субъективна реклама а къде е опит.
6osi6 - майстор
lz2skt написа:
До колкото знам тези чугунените полски горелки под 11 кв минимална мощност нямат...
Горелка с минимална мощност от 5 кW. С допълнителен дефлектор в гривната се намалява площта на изгарянето на горивото, което позволява горене на още по-малка мощност.
На снимките - горене при мощност около 12 кв. Температура на димните газове 80 гр. През деня загрява само бойлер. Режим на подаване на гориво за поддържане - 60 минути. Разпалва се от жарта без запалки, фотосензори, палене, гасене и подобни :mrgreen:

Прикачен файл

DSCF3055.JPG

Прикачен файл

DSCF3060.JPG

Прикачен файл

DSCF3049.JPG
iceheart - специалист
:-D :-D :-D Лазаре като гледам много често те вземат за мишена..... :-D :-D :-D Щях да напиша доста дълъг кометар..... ама като се замислих сметнах, че няма смисъл....... Хора това е форум и в него се задават въпроси, споделя се, коментира се, дават се мнения и съвети, изказват се предпочитания и препоръки и други..... Аз като съм отворил тема за горелките на Ferroli да не би да съм го направил заради реклама...... Всеки има право на предпочитания и поради тази причина има различни теми за различните марки и модели пелетни горелки. Който се инересува може да прочете темите и сам да вземе решение, а за тези който не могат да вземат това решение сами могат да попитат и базирайки се на дадените отговори да го направят.....Ситига толкова..... Само да попитам: Какво толкова имате да делите, че се плюете като.........

ПС: Никой да не се чувства засегнат, тъй като не визирам никого..... просто понякога не трябва да бъдем чак такива "българи"...
Благодаря ти Айс, джентълмен си! :thumbs:
Друго не ща да коментирам. :cool:
dobrev - специалист
LazarGanev написа:
Съжалявам, че писах поста с препоръката, за в бъдеще ще гледам да си мълча. Явно мненията на лаиците се приемат за по-достоверни
Убедихте ме напълно в предимствата на Грейко. Следващата ми горелка ще е непременно такава. Лазаре, големи хора сме - не се прави на обидена госпожица. Извинявам се, ако има за какво! Продължавай да пишеш!
Ами не, то наистина ставам банален с препоръките си, но постоянно все нови хора питат едно и също без да четат назад. И понеже въпросите на zaremchichak увиснаха (може би заради акцента :wink: ), та заради това пак не се сдържах. Ама обещавам да си мълча занапред.
alex_serviz - специалист
Само да вмъкна: С хубави ( и скъпи ) пелети обикновено всяка горелка се справя успешно! Виж с по-лошите, далеч не всяка успява! [-X
И това го казвам от собствен, изстрадан опит!
( А знам и поне още един, далеч по-уважаван от мен член на форума, изминал същия път! )

Тема "Котел на пелети?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: