Най - вълнуващия въпрос зимно време.
LazarGanev - "Велик майстор"
Радвам се за щастливия финал. Казах аз - в тези усилни времена е важен баланс между търпение и упоритост, а не конфронтация :wink:
Що се отнася до котела-и аз не го бях виждал на живо преди покупката и се изненадах приятно, когато ми го докараха. Вратите са си на място и се затварят, и пепелника си е цял ;) Изглежда приятно, на пипане изработката е здрава, с две думи постарали са се. Радвам се, че все още в България има хора, които мислят.Единствено маркетинга им куца.
За горелката- мислех си, че ще е по-шумна ;) Шумовете които издават с шнека дори са приятни. Меню на български имам. СОМ- портът работи перфектно, т.е. и интернет връзката ( за което м/ у другото в ръководството на горелката нищо не пише, но на сайта на Натурела е написано за какво и как може да се ползва). Настройки има доста и възможност за добавяне на това-онова също има, което смятам че развързва ръцете на тези които обичат да майсторят. Със сигурност Грейко имат какво да подобряват( сигурно и те го знаят), но основата е повече от добра. + това разработката на нови софтуери за управление и добавянето на разни джаджи изисква инвестиции и би се отразило на иначе конкурентната цена на продукта.
С две думи, първите ми впечатления от системата са положителни. Ще трябва да си поиграя с настройките оттук нататък за оптимален разход.
Единственото, което не ми харесва е фунията която се образува в бункера ;)
n.ganev - майстор
Ако няма нищо в бункера - няма и фуния :lol:
Evgeniy - майстор
n.ganev написа:
Ако няма нищо в бункера - няма и фуния :lol:
Няма, няма ама и ти си преправи бункера заради тази фуния, че и аз до седмица ще го прекроя.
А за да няма фуния, трябва да е в ТОЗИ неугледен вид.
n.ganev - майстор
Ако ти покажа какви недоумения правя в последно време #-o ще ми се смееш, но всичко според желанието и пространството на клиента.
Evgeniy, Няма ли да падне сняг,че да се видим на Узана - след ловният сезон де?
alex_serviz - специалист
Тонкобонбонко написа:
...Единственото, което не ми харесва е фунията която се образува в бункера ;)
При мен съм решил този проблем ( почти на 100% ), като съм оформил долната част на бункера като фуния. Стените се спускат към дъното на бункера под ъгъл около 75-80 градуса ( т.е. са много стръмни ).
Някъде назад в темата го бях снимал:
Изображение
Това приспособление също съм ви показвал:
Изображение
Вече не е хванато с тел, а по-културно с планки, за по-лесно демонтиране.
n.ganev - майстор
Пробий един отвор ф110 на дъното и слжи едно У ф110 както му викам аз "кенефка" и наври в У-то шнека - имаш струва ми се място под бункера за У / РVС /.
alex_serviz - специалист
Разстоянието до пода е 4-5 см., та няма място за У-парче. А и така ми е по-добре, защото мога да променям ъгъла на шнека. Бях го сложил под ъгъл 45 градуса. Понеже ми се яви проблем ( пускаше много пелети ) при първоначално зареждане и по съвет на Лазар го изправих значително ( шнека, де ). От тогава не съм забелязвал предишния проблем.
borkata99 - специалист
и да си сложи по един шибър/клапа отгоре и от доло, ако се наложи да вади шнека да не изпразва бункера, че как ще далдисва .....не ми се мисли........
при мене е така, засега направих само от доло, ама до година ще добавя и една клапа отгоре над "Y" - и аз.
Предишните години бях с дъвен бункер и 2 пъти ми се наложи да го чистя и зор ако се окажеше с пелети вътре.
А, и друго, ако ти се занмава слагай и колелца, много лесно се изкарва на вън при нужда, дори и пълен.
Но за всеки според нуждите.

Прикачен файл

20150929_165447 . 1.jpg
20150929_165447 . 1.jpg (91.89 KиБ) Видяна 1907 пъти

Прикачен файл

20150929_165447.jpg
borkata99 - специалист
Аааааааааааа, ти си ме изпреварил.................sorry :roll:

Тема "Пелетни горелки GREYKO BMG и RB" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: