grants написа:Благодаря Grants!k_marinov написа:Здравейте, Колеги!Колега здравей . За модела на самия контролер не обърнах внимание , нито пък за чиповете по него , но огледах какво има навързано по него. Като цяло има 3 датчика - този за Т на водата (изходи 19 и 20) , Т на изгорелите газове (изходи 15 и 16) и датчика за стайния термостат на камината (изходи 17 и 18). Има разбира се авариен термостат и пресостат. Датчици за пелети и налягане няма. Енкодера е на самия вентилатор. Има разбира се и изход за връзка към модем. За Аукс входа мисля , че бяхме коментирали с някой колега по назад в темата.
Моля някой да сподели, ако знае подробности за контролера на Камина Бурнит Комфорт 25 плюс? Някакви обозначения на платката, модел или вид процесор, чипове? Какви букси има /ако има/ по платката? Използвал ли е някой и другия вход за термостат и как го е използвал? Изпробвал ли е някой входа на контролера AUX и за какво го е използвал? Предварително благодаря на всеки, който сподели някакъв опит и резултати с този контролер!
Поздрави!
При следващото основно почистване ще обърна внимание на модела на самия контролер да видим дали не може да изкопчим нещо отгореНо като цяло според мен си има напълно всички функции , които трябват за една такава пелетна камина , отделно има доста разширени опции в инсталаторското меню за една найстина добра настройка. Ако искаш да ползваш стайния термостат е удачно да купиш същия термистор и да го удължил до някое адекватно място в помещението
![]()
Мислех за контролер Натурела , но като огледах какво предлага не е нещо кой знай какво повече от нашите контролери , верно има някоя и друга екстра в повече , но като нямаш накачен интерфейс по камината няма и голям смисъл от него. Трябва да си играеш да прекарваш датчици и т.н. което за мен е просто безмислено.
Като забележка на самото програмиране мога да отбележа , че когато камината е в режим на модулация тя не се самопочиства![]()
Поздрави !

Ще очаквам или ти, при следващото си основно почистване да погледнеш, или някой друг да даде останалата информация, че нещо ми е интересно. А за това, че контролера си притежава всичко необходимо за тази камина, да така е! Аз поне за сега не мисля да ползвам стайния термостат, по ред причини, но за в бъдеще, знае ли човек?!