Най - вълнуващия въпрос зимно време.
LazarGanev - "Велик майстор"
Топлообменника на Грейко е достатъчно преоразмерен, не страда от липса на площ и лошо топлоотдаване, така че много по-важен е почистващия ефект, свалянето на пепелта от димогарните тръби. За да има добро почистване при вертикално движение е необходимо вертикалния ход на турболатора да е малко по-голям от стъпката на витката му. Пружините са с малка стъпка и това условие е изпълнено, но при огънатите шини няма как да се получи. Освен това при пружините сърцевината е празна и не може да се получи запушване, докато шината ако бъде усукана повече за да се намали стъпката, то тя ще задържа пепел и вместо турболатор ще се получи тапа.
димитар кисиов - специалист
Там по Габрово някой не се ли сети за какво може да се ползва катрана
filmatoplo - майстор
Не се карайте ,почти всички ползват пружии за почистване в тръбите ,имат малко и турболаторно действие .има обаче котли в които се ползват пружини които са аправени от тясна шина също като навивката на шнека на Грейко - това е вече хем да чисти ,хем да завихря .бая скъпи марки котли го ползват .и обикновено усукана шина се среща често .
egomen66 - майстор
Много е тънък момента вече.
Не знам до колко реално , докараха процента на полезно усвояване на отделената температура (КПД-то) , но е похвално , че производителите търсят технологични решения за подобряването му.

:partyman:
albert_21bg - специалист
Не искам да влизам в празни приказки, това е оригиналния котел, но и в Америка е доста разпространен този тип турболиране, има цели заводи които правят само тези турболатори, цената на брои е от 20 Евро нагоре.

Прикачен файл

Turbolator.jpg
Turbolator.jpg (109.64 KиБ) Видяна 1728 пъти
filmatoplo - майстор
И аз това казвам ,пиша от телефона и гледам да е крадко .Никой не измисля в момента топлото -всякакъв вид турболаторни методи се използват,за по прецизните усукана шина ,за по българските пружина . важното да върши работа.
Kondor1 - специалист
Имам няколко въпроса като за начинаещи по темата с пелетните горелки:

1) Доколкото разбирам запалването става автоматично - натискаш копче примерно и системата тръгва?
2) Колко време най-грубо може да се изкара с 1 варел пелети - 2-3 дни, седмица?
3) Има ли нужда от UPS? По-точно ако няма такъв, горелката ще се изгаси ли сама веднага като спре тока или "зависи" от случая.

Планирам купуване на горелка и затова искам да съм наясно с основните неща, да не се окаже че съм си въобразявал нещо.
n.ganev - майстор
1. Запалването става автоматично. Може и дори да не натискаш копче.
2. Зависи от големината на варела.
3. Спира тока - спира горелка спира помпа. Ако тока спира за дълго време - UPS но с чиста синусоида.
filmatoplo - майстор
Много интересно - мераклиите за Грейко са около Софето ,обаче тези които трябва да информират мераклиите се тишат :wink: .
kalin72 - майстор
filmatoplo написа:
Много интересно - мераклиите за Грейко са около Софето ,обаче тези които трябва да информират мераклиите се тишат :wink: .
Замислям се дали да не стана един дистрибутор и монтажник на Грейко около София :mrgreen:
Какво се иска, освен желание и ръцете ти да не са завряни отзад :lol:

Тема "Пелетни горелки GREYKO BMG и RB" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: