Най - вълнуващия въпрос зимно време.
filmatoplo - майстор
Разчитай за съвети ,давам ги по всяко време .може ли да си представиш че като ми звънне някой от града на 10 минута съм при него подготвен за решение .Бавят ме само доставки на материали :wink: .
alex_serviz - специалист
Miro4774 написа:
Много е смешно некви майстори в форума да се подиграват на хора който нищо не разбират от тяхната ежедневна работа.
Не се стягай! Никой не те подиграва. Нали за това е форума - споделяме кой каквото знае!
Аз също съм отвивал с ключето веднъж на моята горелка. После разбрах, че има по-лесен начин.
YordanTsvetkov - напреднал
Здравейте! Вързал съм горелката през UPS на Техногама 200 вата, но не може да я захрани при първоначално пускане. При работа на двата шнека се претоварва и изключва. Ако някой я връзва така да взима по-мощен UPS.
LazarGanev - "Велик майстор"
Обсъждали сме го - трябва да е моделът 400Вт
andy_forresite - майстор
Пичове, случвало ли ви се е слънчогледови пелети да не горят добре? В смисъл бавно да се стопля водата, проблем при самото горене, като например: задръстване на горелка, загуба на пламък, замърсяване на фотосензора, трудно запалване, прекомерно голямо количество пепелен остатък, припушване или друго каквото се сетите.
Стоян Петришки - специалист
На мен лично не ми се е случвало, но митко кисиов ми казва че негов клиент е попадал на такива и е било голяма мъка докато ги изгори
Здравейте, колеги.
Нов съм във форума и не съм сигурен дали ми е за тук въпроса но ще питам :rolleyes:
Ще ми монтират Грейко експерт 30 с две помпи - едната за радиаторите, другата за бойлера.
Чудя се относно трипътния винтил дали мога да мина без него като се зададе на помпите да включват на 55 градуса?
Кой стаен термостат е най-подходящ за моята горелка?
Evgeniy - майстор
Има толкова много изписано и обяснено за трипътния вентил... ето един пример

И аз карах години без него, но като се сложи системата става по-плавна без тласъци на топлата вода и шоково навлизане на студена вода в загрелия на 55 градуса котел.
Въпроса с конденза може и да не е така забележим, ако го караш на висока температура, но почти всички производители го препоръчват.

Стайния термостат си е един обикновен термоключ и може да е всякакъв, в зависимост от средствата и желанието. Гледай да е с хистерезис 0.1 градус, а не 0.5, както са някои.
Тук във форума има доста препоръки. Кеф ти жичен, кеф ти безжичен с наблюдение и контрол по интернет от телефона.
alex_serviz - специалист
andy_forresite написа:
Пичове, случвало ли ви се е слънчогледови пелети да не горят добре? В смисъл бавно да се стопля водата, проблем при самото горене, като например: задръстване на горелка, загуба на пламък, замърсяване на фотосензора, трудно запалване, прекомерно голямо количество пепелен остатък, припушване или друго каквото се сетите.
Проблем със задръстване съм имал ( при слънчогледови пелети, де! ), но с една друга горелка. Та затова и я смених овреме. С RB не би трябвало да има никакъв проблем. Последните две зими карам само на слънчогледови пелети. Може би съм случил и на качествени пелети, кой знае...
andy_forresite - майстор
Моята горелка не е грейко РБ. Взех едни насипни слънчогледови в чували по около 35 кг. Наложи се да пресявам смесената с тях пепел. След пресяването на един такъв чувал събрах една 15-литрова кофа пепел. Самите пелети изглеждат малко рехави, нестабилни като форма, без гланц и светлокафяви. 6 мм са, с различна дължина - от някакви мънички зрънца до 45 мм дължина. Тия дългите където ги видях ги счупих на две. Само ги стискам през средата и гранулата вече е на две. С настройките за дървесни сипах слънчогледови. Последва яко пушек и натрупване на пепел пред пламъка. При обдухването фотосензорът показваше по-високи стойности отколкото при дозирането, т.е. при самото горене. След като минаха около 3 кг пелети събрах пепелта в пепелника и горелката. Като обем пепелта беше горе-долу наполовината на "суровите" гранули. 70% от остатъците представляваха дребни пелетчета пепел около 3 мм дължина.
Също трудно се запалват тези пелети при мен. На първото стартиране с тях запали от шестия опит, а при второто стартиране - от 10-тия.
После се правИх на шнек :) Извадих тръбата към горелката и гледах колко пелетчета пуска шнека. Съответно горе-долу толкова пусках аз направо в горелката, като взимах дървесни и слънчогледови в пропорция 1:1. Не си играх дълго така, но минаваха и явно съм се попрестарал, защото фотосензорът седеше между 176 и 200, а като подадох щафетата на баш-шнека само на слънчоглед, смъкна на под 90, 60 ... и по едно време взе да гасне.

Тема "Пелетни горелки GREYKO BMG и RB" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: