• 1
  • 42
  • 43
  • 44
  • 45
  • 46
  • 170
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
здравейте някой ползвал ли е газ анализатора на бойко от софия дето ги рекламира
Micho@85 - специалист
Здр аз не съм с виадрус но кутиите са на един и същ принцип. Та проблема със загряването на кутията го реших като отвътре наредих "на калъч" тухли единички. Кутията изстина и сега като загасне тухлите продължават да отдават топлина и то доста, не казвам че е перфектното решение но е ефтино и поне при мен върши работа. Лека :)
geniya - специалист
Micho@85 написа:
Здр аз не съм с виадрус но кутиите са на един и същ принцип. Та проблема със загряването на кутията го реших като отвътре наредих "на калъч" тухли единички. Кутията изстина и сега като загасне тухлите продължават да отдават топлина и то доста, не казвам че е перфектното решение но е ефтино и поне при мен върши работа. Лека :)
Сетих се и за този вариант с тухлите, но предпочитам да не ги грея излишно, не че после не отдават. :?
filmatoplo написа:
И аз не съм доволен от каменната вата, не изолира въобще от по високи температури.
Изглежда ватата наистина не изолира кой знае колко, ала бала...
Ще се купува вермикулит май, дали да не пробвам с шамотни тухли :? :? :?
andro440 - майстор
ка да изолира ,като не си сложил два пласта и м/у тях алуминиево фолио ? тя ватата си е вид въздух ...и предимно за шумоизолация ,аз не съм изолирал кутията и топля мишоците ,щото те пък ми дробят костилките и не се налага да ги меля
geniya написа:
Micho@85 написа:
Сетих се и за този вариант с тухлите, но предпочитам да не ги грея излишно, не че после не отдават. :?
filmatoplo написа:
И аз не съм доволен от каменната вата, не изолира въобще от по високи температури.
Изглежда ватата наистина не изолира кой знае колко, ала бала...
Ще се купува вермикулит май, дали да не пробвам с шамотни тухли :? :? :?
andro440 - майстор
за термомост ,някой чете ли ? преди да задава въпроси ?
geniya - специалист
Ватата е каширана с фолио фабрично.Ако трябва да сложа два листа вата ще е още по-добре, но това не е решението което чакам.Вермикулита ех....
6osi6 - майстор
Шамотът е акумулира енергия. Реди се 1- шамот, 2 вермикулит, 3 фолио, 4 вата, с повторение 3 и 4.
Прикачен файл:
KBSH2315.png
filmatoplo - майстор
Супер личи старание ,квадратни детайли лесно ами кръгли как освен с вата . Скоро правих фланец за едно Фероли П12 ,срязах една бутилка за въздух от Камаз , между тръбата на горелката и фланец остана разстояние около 3 см и го попълних с вата ,колко изолира не се знае но пари тръбата повече от 100 гр ,пак е супер след като тръбата на горелката се нагрява до червено ,тоест ватата изолира но зависи борбата между какви градуси е .
geniya - специалист
Да си призная очаквах повече от ватата, явно идва тънка.Има ли наистина идея да се редят огнеупорни тухли за да акумулират топлината и после да я отдават?
шоп - майстор
geniya написа:
Има ли наистина идея да се редят огнеупорни тухли за да акумулират топлината и после да я отдават?
Моята кутия направо е иззидана с шамотни тухли. Доволен съм.
  • 1
  • 42
  • 43
  • 44
  • 45
  • 46
  • 170

Тема "Виадрус на пелети" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: