С пелети джам ли спира ,днес една горелка ,кой да и почисти сензорите . 

magvt написа:Как да отдалеча тръбата, да удължа мекия подаващ шнек или да удължя тръбата от бункера,Ако си сигурен, че няма да се задръсти може да направиш следния опит докато изгориш буклучавите пелети.
отделно мисля да взема 2 тона дървени и според вашите препоръки ще ми отпаднат тези главоболия от главата
filmatoplo написа:Забелязах на дисплея нещо rpm 1000 и се мени какво е това ,нещо ми обягва .Така както си го написал ще да са обороти (най-вероятно на вентилатора).
Browning написа:Горелката иска почистване ама по честоfilmatoplo написа:Има два варианта или черпи или стреляtogo написа:Имах същия проблем , преди на достигна до тези настройкиМалеее той сега приятеля ми дали ще почерпи![]()
![]()
togo написа:Отново си задавам въпроса(малко съм досаден) какво прави горелката след 80*...Онзи ден повода беше моята горелка, за пръв път мина 80*(след поставянето на 3 ел. термоглавиЗависи какъв режим си и задал. Дали само отопление, дали бойлер и отопление. Дали приоритет бойлер. Не се сещам как беше миналата година си играх докато монтирах стайния термостат. При режим в който има и бойлер при команда от стайния за гасене, помпа отопление спира но горелката продължава да работи до достигане на зададена температура и чак тогава минава в съспенд. При режим отопление след подаване команда от стайния помпа отопление продължава да работи а горелката веднага минава в съспенд. Сега в момента съм включил и двете помпи на отопление и топля буфера. При команда че буфера е стоплил има 1 минута съспенд и после гасене но помпите работят до спадане на температурата в моя случай 62.),съответно изключи, ама после ...няма включване.Изключване от тока за половин час-рестарт, тогава тръгна.Дистрибутора каза , че след прегряване се бъгвала...Не че и е първия бъг...
Но интересното е , че днес една друга горелка , чисто нова , на 1 месец работа след достигане на 80 * не спря, а си продължи ( беше в съспенд.Бях при нея(с приятел сменяхме изгоряла помпа)и изчаках да стингне 87-88 *, след като не спря, аз я спрях.Затова питам какво трябва да се случи с горелката след 80*.Не искам да питам в ''Грейко'', веднъж се обаждах там по повод поредното забиване и един леко нервен господин , като не можа да ми отговори, взе да ми се кара , че аз не знам ли , че трябвало да се прави профилактика от монтажника на горелката не знам си на колко време...Ми не, не знаех , никой не ми е казал.И тн. и тн...
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: