Най - вълнуващия въпрос зимно време.
filmatoplo - майстор
С пелети джам ли спира ,днес една горелка ,кой да и почисти сензорите . :-D
borisov3252 - напреднал
magvt написа:
Как да отдалеча тръбата, да удължа мекия подаващ шнек или да удължя тръбата от бункера,

отделно мисля да взема 2 тона дървени и според вашите препоръки ще ми отпаднат тези главоболия от главата
Ако си сигурен, че няма да се задръсти може да направиш следния опит докато изгориш буклучавите пелети.
1 химикалка и сложи датчиците един срещу друг.
Аз на мойте датчици им разширих дупката така, че да се виждат 1-2 мм отвътрешната страна.
При падане на прах ги покрива, а пелетите ги чистят и ми спряха проблемите с зацапването.
Ако вътрешността на тръбата беше огледална или отразяваща светлината(бяла), според мен нямаше да има фалшиви сработвания на датчиците.
Ако се решиш да я боядисваш може да ползваш гъбка за миене на буркани, като предварително извадиш двата диода.
filmatoplo - майстор
Забелязах на дисплея нещо rpm 1000 и се мени какво е това ,нещо ми обягва .
VelinPetrov - специалист
filmatoplo написа:
Забелязах на дисплея нещо rpm 1000 и се мени какво е това ,нещо ми обягва .
Така както си го написал ще да са обороти (най-вероятно на вентилатора).
n.ganev - майстор
Новата версия показва и оборотите на вентилатора. При тест - също :yawinkle:
filmatoplo - майстор
Болеше ме главата вече да предполагам :) щом така хубаво .по добре да вкарат екстрата датчик на димните газове .
filmatoplo - майстор
Browning написа:
filmatoplo написа:
togo написа:
Имах същия проблем , преди на достигна до тези настройки :yawinkle:
Малеее той сега приятеля ми дали ще почерпи :? :wink:
Има два варианта или черпи или стреля :axe: :axe:
Горелката иска почистване ама по често :wink:
togo - специалист
Отново си задавам въпроса(малко съм досаден) какво прави горелката след 80*...Онзи ден повода беше моята горелка, за пръв път мина 80*(след поставянето на 3 ел. термоглави =D> ),съответно изключи, ама после ...няма включване.Изключване от тока за половин час-рестарт, тогава тръгна.Дистрибутора каза , че след прегряване се бъгвала...Не че и е първия бъг...
Но интересното е , че днес една друга горелка , чисто нова , на 1 месец работа след достигане на 80 * не спря, а си продължи ( беше в съспенд.Бях при нея(с приятел сменяхме изгоряла помпа)и изчаках да стингне 87-88 *, след като не спря, аз я спрях.Затова питам какво трябва да се случи с горелката след 80*.Не искам да питам в ''Грейко'', веднъж се обаждах там по повод поредното забиване и един леко нервен господин , като не можа да ми отговори, взе да ми се кара , че аз не знам ли , че трябвало да се прави профилактика от монтажника на горелката не знам си на колко време...Ми не, не знаех , никой не ми е казал.И тн. и тн...
DimitarD - специалист
togo написа:
Отново си задавам въпроса(малко съм досаден) какво прави горелката след 80*..
Мда, миналата година го проверих. При зададени 70*, след минаването им, горелката преминава в suspend, и на 85 си е в suspend. Това прави горелката...... чака да падне под 70.
gnt69 - майстор
togo написа:
Отново си задавам въпроса(малко съм досаден) какво прави горелката след 80*...Онзи ден повода беше моята горелка, за пръв път мина 80*(след поставянето на 3 ел. термоглави =D> ),съответно изключи, ама после ...няма включване.Изключване от тока за половин час-рестарт, тогава тръгна.Дистрибутора каза , че след прегряване се бъгвала...Не че и е първия бъг...
Но интересното е , че днес една друга горелка , чисто нова , на 1 месец работа след достигане на 80 * не спря, а си продължи ( беше в съспенд.Бях при нея(с приятел сменяхме изгоряла помпа)и изчаках да стингне 87-88 *, след като не спря, аз я спрях.Затова питам какво трябва да се случи с горелката след 80*.Не искам да питам в ''Грейко'', веднъж се обаждах там по повод поредното забиване и един леко нервен господин , като не можа да ми отговори, взе да ми се кара , че аз не знам ли , че трябвало да се прави профилактика от монтажника на горелката не знам си на колко време...Ми не, не знаех , никой не ми е казал.И тн. и тн...
Зависи какъв режим си и задал. Дали само отопление, дали бойлер и отопление. Дали приоритет бойлер. Не се сещам как беше миналата година си играх докато монтирах стайния термостат. При режим в който има и бойлер при команда от стайния за гасене, помпа отопление спира но горелката продължава да работи до достигане на зададена температура и чак тогава минава в съспенд. При режим отопление след подаване команда от стайния помпа отопление продължава да работи а горелката веднага минава в съспенд. Сега в момента съм включил и двете помпи на отопление и топля буфера. При команда че буфера е стоплил има 1 минута съспенд и после гасене но помпите работят до спадане на температурата в моя случай 62. :partyman:

Тема "Пелетни горелки GREYKO BMG и RB" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: