Най - вълнуващия въпрос зимно време.
джеки - специалист
анжело написа:
А има ли някой който да прегледа и да настрой пелетерм v30
:cry:
Мисля че при теб настроика се прави само на температурата на водата и на колко киловата да работи.Ти със шведско управление ли си
анжело - напреднал
Ми не го знам какво е,ама май не са правени настройки
джеки - специалист
анжело написа:
Ми не го знам какво е,ама май не са правени настройки
Аз съм с такъв котел единствено ми намалиха температурата на водата на 60 градуса.Ползвам го вече 3 зима несам имал никакви проблеми. Според мен единствения недостатък е че минимума е 10 киловата. Топля 150кв. с 5см изолация+150 литра билер.Като в хола си имам 4 прозореца 2.3/2.2=20кв. В момента гори 45кг от 5.00 до 24.00 .Котела съм го оставил на 20кв да работи.
mitko i - напреднал
Здравейте. Интересува ме дали някой ползва нафтов котел чугунен с пелетна горелка? Гледах един 40 кв. Какво мислите, дали ще върши работа. Дават го с 93.3 кпд на нафта. Предполагам на пелети да е към 90
yasoo - специалист
Здравейте,
да се отчета и аз тук след големите студове. Значи...
Котел Дефро 24 kW.
Отопляема площ: 190 кв.м. + 160 л. бойлер
Изолация на къщата няма, стара дървена дограма...
Поддържана температура в помещенията: сутрин и вечер 23°C, през нощта и по обяд 21°C
Външна температура през последната седмица: -10 / -15
Среден разход: 60-75кг./24ч. (или иначе казано 4-5 чувала за денонощие)

А иначе когато температурите са по-нормални като днес около 0°C, разхода средно е около 3 чувала на денонощие (45 кг.)
Котел Пелетерм 30 v.2,отоплява къща на два етажа по 110кв.м, външна изолация 8см.- стиропор, дървена дограма двукатна /читава/, изолация на тавана на втория етаж минерална вата 15см.,и бойлер 120л. Температура в стаите 24гр. през деня и 20гр. през нощта. Включен на 10.10. 2016г. -до сега 2т. пелети, иглолистни, на два различни производителя.
wankata7108 - специалист
Отминаха студовете и моя разход за последните три денонощия е 90 кг. Взе да спада разхода осезателно.
doobref - специалист
ventzi48 написа:
Имам едно питане?Направих камера под Виадруса есента без да изолирам камерата от вътре. Имам питане как да закрепя вермикулитните плочи- лепене с високотемпературен силикон или механично с планки и болтове?
Здравей, аз съм залепил огнеопорни тухли на пода и стените по тази кутия със теракол за пещи- високотемпературен. Има го в стоителните хипермаркети. Аз съм с котел Солитехс 34 кв и пелетна горелка Грейко 20 РВ. В котела съм наслагал две прегради , а горелката огъня е под котела. Доволен съм. Ще пробвам да сложа върху тях и вермикулит, защото все пак не изолират достатъчно, защото отвън съм сложил и вата с алумиево фолио. Но вратата ми е топла.
wankata7108 написа:
Отминаха студовете и моя разход за последните три денонощия е 90 кг. Взе да спада разхода осезателно.
О чудо, ако въобще очудва някого, освен Миро, дето вярва, че с рестартирането на горелката се е постоплил. Дано се стопли времето, оти он орева орталъка, ама.........
И моят разход намаля последните три дни, но като гледам контролера на радиаторният кръг, какви температури задава от сутринта....Прогнозата за ново застудявяне ще излезе вярна. Дано не е като предното!
filmatoplo - майстор
Какъв студ бе братче , виното ще свърши ,утре тъпча телешки суджук тъкмо да изсъхне . :drinkers: и моя разход намаля почти до старите норми.

Тема "Разход на пелети!" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: