анжело написа:А има ли някой който да прегледа и да настрой пелетерм v30Мисля че при теб настроика се прави само на температурата на водата и на колко киловата да работи.Ти със шведско управление ли си
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
джеки
- специалист
4600 мнения в "Разход на пелети!"
джеки
- специалист
анжело написа:Ми не го знам какво е,ама май не са правени настройкиАз съм с такъв котел единствено ми намалиха температурата на водата на 60 градуса.Ползвам го вече 3 зима несам имал никакви проблеми. Според мен единствения недостатък е че минимума е 10 киловата. Топля 150кв. с 5см изолация+150 литра билер.Като в хола си имам 4 прозореца 2.3/2.2=20кв. В момента гори 45кг от 5.00 до 24.00 .Котела съм го оставил на 20кв да работи.
yasoo
- специалист
Здравейте,
да се отчета и аз тук след големите студове. Значи...
Котел Дефро 24 kW.
Отопляема площ: 190 кв.м. + 160 л. бойлер
Изолация на къщата няма, стара дървена дограма...
Поддържана температура в помещенията: сутрин и вечер 23°C, през нощта и по обяд 21°C
Външна температура през последната седмица: -10 / -15
Среден разход: 60-75кг./24ч. (или иначе казано 4-5 чувала за денонощие)
А иначе когато температурите са по-нормални като днес около 0°C, разхода средно е около 3 чувала на денонощие (45 кг.)
да се отчета и аз тук след големите студове. Значи...
Котел Дефро 24 kW.
Отопляема площ: 190 кв.м. + 160 л. бойлер
Изолация на къщата няма, стара дървена дограма...
Поддържана температура в помещенията: сутрин и вечер 23°C, през нощта и по обяд 21°C
Външна температура през последната седмица: -10 / -15
Среден разход: 60-75кг./24ч. (или иначе казано 4-5 чувала за денонощие)
А иначе когато температурите са по-нормални като днес около 0°C, разхода средно е около 3 чувала на денонощие (45 кг.)
Котел Пелетерм 30 v.2,отоплява къща на два етажа по 110кв.м, външна изолация 8см.- стиропор, дървена дограма двукатна /читава/, изолация на тавана на втория етаж минерална вата 15см.,и бойлер 120л. Температура в стаите 24гр. през деня и 20гр. през нощта. Включен на 10.10. 2016г. -до сега 2т. пелети, иглолистни, на два различни производителя.
wankata7108
- специалист
Отминаха студовете и моя разход за последните три денонощия е 90 кг. Взе да спада разхода осезателно.
doobref
- специалист
ventzi48 написа:Имам едно питане?Направих камера под Виадруса есента без да изолирам камерата от вътре. Имам питане как да закрепя вермикулитните плочи- лепене с високотемпературен силикон или механично с планки и болтове?Здравей, аз съм залепил огнеопорни тухли на пода и стените по тази кутия със теракол за пещи- високотемпературен. Има го в стоителните хипермаркети. Аз съм с котел Солитехс 34 кв и пелетна горелка Грейко 20 РВ. В котела съм наслагал две прегради , а горелката огъня е под котела. Доволен съм. Ще пробвам да сложа върху тях и вермикулит, защото все пак не изолират достатъчно, защото отвън съм сложил и вата с алумиево фолио. Но вратата ми е топла.
Трифон П.Трифонов
- майстор
wankata7108 написа:Отминаха студовете и моя разход за последните три денонощия е 90 кг. Взе да спада разхода осезателно.О чудо, ако въобще очудва някого, освен Миро, дето вярва, че с рестартирането на горелката се е постоплил. Дано се стопли времето, оти он орева орталъка, ама.........
И моят разход намаля последните три дни, но като гледам контролера на радиаторният кръг, какви температури задава от сутринта....Прогнозата за ново застудявяне ще излезе вярна. Дано не е като предното!
filmatoplo
- майстор
Какъв студ бе братче , виното ще свърши ,утре тъпча телешки суджук тъкмо да изсъхне .
и моя разход намаля почти до старите норми.

Тема "Разход на пелети!" | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература