На мен ми взеха 130 лева. За демонтаж на старата камина, демонтаж на лира, монтаж на новата камина, монтаж на нова лира и ново "радиаторченце" 60х60. Отделно части, лира и радиатор за 530 лева. Сложихме всичко ново, независимо, че можеше доста неща да се използват и от старата камина. Така прецених. Считам цената за напълно коректна. Всичко бе изпълнено за около 3 часа, личеше си как хората от фирмата си знаят работата, работят без излишно суетене и мислене. Наложи се 4-5 пъти да се ходи за допълнителни части. Платих още 30 лева - 15 за сваляне на старата и още толкова за качване на новата камина. Това по мое искане. Иначе мъкнеш сто и не знам колко си кила от и до втория етаж.
Колегата, който отвори темата, се държи много грубо. Това си е за негова сметка.
По повод постът, в който майстор описва как се смята всичко - от проверките по компа, през поръчките на части, та и до пътуването до обекта... Ами така си е. Като отидеш за консултация при адвокат, той си има тарифа. На час ли ще е, на око ли... А майсторът според някои е длъжен да отиде някъде, да губи време, за да слуша простотии, да обяснява и всичко това безплатно. Не е така. Затова някои си имат тарифа (като онова с височината на стълбата). И не можем да им се сърдим.
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
MASTER
- специалист
67 мнения в "Майстори без срам"
burner
- специалист
Това с излишните подробности не е зле да го обясниш на работниците от фирмата, която ми монтира камината. Например - е, няма да вземете днес по 40 лева, а 35, защото доста от нещата, които свършихте при монтажа са маловажни подробности. И защо по 15 лева за качване и сваляне на камината, какво като са два етажа? И един, и два - почти все тая. ! Аз уважавам труда на хората, както искам да уважават и моя труд. Ако някой се опитва да се гаври с мен, направо го отсвирвам.
Chefo77
- майстор
dobrev написа:Тарифите са хубаво нещо. Аз съм против излишното издребняване и описване на всяка малка подробност, само и само работата да излежда прекалено сложна и максимално трудна. Така подхождат майстори невярващи в собствената си работа и (или) откровенни мошеници!И така, и иначе. Някои искат подробни обяснения в оферта, други на цялата сума казват ОК, без да ги интересува нищо друго и без да изчакат да им я разбиеш даже на основни компоненти ...
D.Dimitrov
- помощник
Хубава тема!
Никито да каже нещо за партиЙте.
За партиЙте кажи бе Ники!
Иначе се е хванАл на най-стария номер. Чети внимателно Ники, че ако четеш както и пишеш пак нема разбереш.
Та майсторите по радиатори и камини мили мой са мафия. Всички се познават и са в комбина. Твоята работа струва 300 лв. Ма първия ти казва хиляда. Ти щот си тарикат мъж и пискаш по форумите. Ходиш тайно да търсиш друг, че ако не стане, е зор да изкараш ръцете от г@зо и пак при него трябва да тичаш. Втория вече е наясно /инфото за теб е от първия/ и ти вика 600. Ти си див и щастлив тарикат и не влизаш в детайлите. Втория ти прави нещо си и ти до последно си траеш щот ти е кеф , че си на далавера. Леко се усещаш по някое време, че те кара през пръсти, и си си представял друго, ама къщата вече е разкъртена и няма де да мърдаш. Пробваш плахо да си мрънкаш ама ти се напомня, че за тия пари.... нали. Та така се е@е мъжко дупе. Един път. И за следващата къща си знае.
Айде със здраве, че гледам един друг тарикат, пита нещо за радиатори.
Никито да каже нещо за партиЙте.
За партиЙте кажи бе Ники!
Иначе се е хванАл на най-стария номер. Чети внимателно Ники, че ако четеш както и пишеш пак нема разбереш.
Та майсторите по радиатори и камини мили мой са мафия. Всички се познават и са в комбина. Твоята работа струва 300 лв. Ма първия ти казва хиляда. Ти щот си тарикат мъж и пискаш по форумите. Ходиш тайно да търсиш друг, че ако не стане, е зор да изкараш ръцете от г@зо и пак при него трябва да тичаш. Втория вече е наясно /инфото за теб е от първия/ и ти вика 600. Ти си див и щастлив тарикат и не влизаш в детайлите. Втория ти прави нещо си и ти до последно си траеш щот ти е кеф , че си на далавера. Леко се усещаш по някое време, че те кара през пръсти, и си си представял друго, ама къщата вече е разкъртена и няма де да мърдаш. Пробваш плахо да си мрънкаш ама ти се напомня, че за тия пари.... нали. Та така се е@е мъжко дупе. Един път. И за следващата къща си знае.
Айде със здраве, че гледам един друг тарикат, пита нещо за радиатори.
Тема "Майстори без срам" | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература