На мен ми взеха 130 лева. За демонтаж на старата камина, демонтаж на лира, монтаж на новата камина, монтаж на нова лира и ново "радиаторченце" 60х60. Отделно части, лира и радиатор за 530 лева. Сложихме всичко ново, независимо, че можеше доста неща да се използват и от старата камина. Така прецених. Считам цената за напълно коректна. Всичко бе изпълнено за около 3 часа, личеше си как хората от фирмата си знаят работата, работят без излишно суетене и мислене. Наложи се 4-5 пъти да се ходи за допълнителни части. Платих още 30 лева - 15 за сваляне на старата и още толкова за качване на новата камина. Това по мое искане. Иначе мъкнеш сто и не знам колко си кила от и до втория етаж.
Колегата, който отвори темата, се държи много грубо. Това си е за негова сметка.
По повод постът, в който майстор описва как се смята всичко - от проверките по компа, през поръчките на части, та и до пътуването до обекта... Ами така си е. Като отидеш за консултация при адвокат, той си има тарифа. На час ли ще е, на око ли... А майсторът според някои е длъжен да отиде някъде, да губи време, за да слуша простотии, да обяснява и всичко това безплатно. Не е така. Затова някои си имат тарифа (като онова с височината на стълбата). И не можем да им се сърдим.
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
MASTER
- специалист
67 мнения в "Майстори без срам"
burner
- специалист
Това с излишните подробности не е зле да го обясниш на работниците от фирмата, която ми монтира камината. Например - е, няма да вземете днес по 40 лева, а 35, защото доста от нещата, които свършихте при монтажа са маловажни подробности. И защо по 15 лева за качване и сваляне на камината, какво като са два етажа? И един, и два - почти все тая. ! Аз уважавам труда на хората, както искам да уважават и моя труд. Ако някой се опитва да се гаври с мен, направо го отсвирвам.
kozl
- майстор
- На линия
Що за подробности
Може би като вица за тоя де спазарил носачи да му качат четирикрилен гардероб на 13 етаж. Пуфтели, буфтели, качили го. Иде собственика да отключи входната врата и вика. Добре момчета ама съм изтървал една подробност, същия етаж, ама другия вход.
Може би като вица за тоя де спазарил носачи да му качат четирикрилен гардероб на 13 етаж. Пуфтели, буфтели, качили го. Иде собственика да отключи входната врата и вика. Добре момчета ама съм изтървал една подробност, същия етаж, ама другия вход.
Chefo77
- майстор
dobrev написа:Тарифите са хубаво нещо. Аз съм против излишното издребняване и описване на всяка малка подробност, само и само работата да излежда прекалено сложна и максимално трудна. Така подхождат майстори невярващи в собствената си работа и (или) откровенни мошеници!И така, и иначе. Някои искат подробни обяснения в оферта, други на цялата сума казват ОК, без да ги интересува нищо друго и без да изчакат да им я разбиеш даже на основни компоненти ...
D.Dimitrov
- помощник
Хубава тема!
Никито да каже нещо за партиЙте.
За партиЙте кажи бе Ники!
Иначе се е хванАл на най-стария номер. Чети внимателно Ники, че ако четеш както и пишеш пак нема разбереш.
Та майсторите по радиатори и камини мили мой са мафия. Всички се познават и са в комбина. Твоята работа струва 300 лв. Ма първия ти казва хиляда. Ти щот си тарикат мъж и пискаш по форумите. Ходиш тайно да търсиш друг, че ако не стане, е зор да изкараш ръцете от г@зо и пак при него трябва да тичаш. Втория вече е наясно /инфото за теб е от първия/ и ти вика 600. Ти си див и щастлив тарикат и не влизаш в детайлите. Втория ти прави нещо си и ти до последно си траеш щот ти е кеф , че си на далавера. Леко се усещаш по някое време, че те кара през пръсти, и си си представял друго, ама къщата вече е разкъртена и няма де да мърдаш. Пробваш плахо да си мрънкаш ама ти се напомня, че за тия пари.... нали. Та така се е@е мъжко дупе. Един път. И за следващата къща си знае.
Айде със здраве, че гледам един друг тарикат, пита нещо за радиатори.
Никито да каже нещо за партиЙте.
За партиЙте кажи бе Ники!
Иначе се е хванАл на най-стария номер. Чети внимателно Ники, че ако четеш както и пишеш пак нема разбереш.
Та майсторите по радиатори и камини мили мой са мафия. Всички се познават и са в комбина. Твоята работа струва 300 лв. Ма първия ти казва хиляда. Ти щот си тарикат мъж и пискаш по форумите. Ходиш тайно да търсиш друг, че ако не стане, е зор да изкараш ръцете от г@зо и пак при него трябва да тичаш. Втория вече е наясно /инфото за теб е от първия/ и ти вика 600. Ти си див и щастлив тарикат и не влизаш в детайлите. Втория ти прави нещо си и ти до последно си траеш щот ти е кеф , че си на далавера. Леко се усещаш по някое време, че те кара през пръсти, и си си представял друго, ама къщата вече е разкъртена и няма де да мърдаш. Пробваш плахо да си мрънкаш ама ти се напомня, че за тия пари.... нали. Та така се е@е мъжко дупе. Един път. И за следващата къща си знае.
Айде със здраве, че гледам един друг тарикат, пита нещо за радиатори.
Тема "Майстори без срам" | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература