• 1
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
genzlat - специалист
Hoвoceлckи написа:
Препоръчвам РС да е на "3", с идеята ако има някакъв въздух в хоризонталния участък на тавана, движещата се вода да го увлече и закара в другия край, където да си излезе през разширителя. Ако е над Притито, въздуха в този участък ще трябва да бъде увлечен първо надолу, да мине през радиаторите, тогава да се върне нагоре и чак тогава да излезе през обезвъздушителя (който ще монтираш най-добре на "1").
От това къде ти е РС малко зависи точката на кипене и налягането в системата ти. Виждаш, че по принцип ти се препоръчва "под налягане". Така че - колкото по-високо, толкова по-добре ...
Обема на РС зависи от общото количество вода в системата. Майстора ти трябва да го е съобразил. Макар че без да се замислям, ми се струва малко. Да кажат по-запознатите.

Добре,схващам логиката.....
Ще ми позволиш ли да ти кажа , моята Антилогика :?
Условно приемаме; цялата система е с ръчни обезвъздушители,добре затворени,разширителя е пълен-няма от къде да дойде въздух!
На мястото на останалите три точки сме поставили ръчни обезвъздушители
Палиме топлото и ризата почва да ври и да отделя голямо количество котлени газове, които казвате ,че до един метър след ризата пак се
обръщат на вода,да ама не, по П.Бучаров,ако РС е директно на изход водна риза, те излизат през него,малка част от тях успяват да се промъкнат по трасето и ние ги чакаме на следващия обезвъздушител,преди да тръгнат надолу /което им е много трудно, защото са газове/ и стигат до колектора където ги чака пак ръчен обезвъздушител. Да не забравяме,че все пак са газове и подлежат на известна комресия , с което си качество все повече пречат на нормалната циркулация !
Интересно е да отбележа , че тези газове винаги нападат /не знам защо/ трите самостоятелни глидера и бойлера, никога в радиаторите.
Щом трите глидера запознат да чурулукат, знам, че трябва да обезвъздушавам от бойлера!

Та моята антилогика мисли, че РС требе да е на точка 2, където мога да го вдигна и най-високо!
Имате думата, аз ако знаех, нямаше да се допитвам...
genzlat - специалист
fbr написа:
Има ли възможност помпата да мине на входа на Притито.

ПО-принцип да , ама напролет,трбе да и се изкопае ниша в стената,защото когато се опитвахме да я монтираме ,тръбите излязоха под подпорните греди на покривната конструкция,едвам са прокарани между тях .Грешката е моя, защото настоях да се направи с тези цинкови тръби :x
genzlat написа:
ПП никой не ме питал досега колко е на каква височина е РС-9л. е и е на 2,50м.
Толкова си знаем.
И да знаеш, досега майстор не се е включил.
Аз ставам наблюдател на гъбаркането, но не обещавам, пак да знаеш.
genzlat - специалист
Трифон П.Трифонов написа:
Доста си лиричен, дори и в леко незавидно отоплително положение.
Първо свали помпата до камината на синята чертичка.
После РС да остане най лявото зелено.
Трето, ако продължаваш с писане, а не можеш да вземеш решение, темата ще отиде до пролетта и тъй ши си отиде зимата.

Какво му е лошото да си лиричен,те поетите обичат несгодите, а пожарникарите не обичат студ :-D
Ще я свалим напролет,ама коя чертичка синя?
РС на зелено, еми то и зеленото идва напролет.
Последно,аз решението съм го взел, ама вие не искате да ме разберете, итъкмо напролет ще са изяснени схемите за основния ремонт :-D
genzlat - специалист
Трифон П.Трифонов написа:
genzlat написа:
ПП никой не ме питал досега колко е на каква височина е РС-9л. е и е на 2,50м.
Толкова си знаем.
И да знаеш, досега майстор не се е включил.
Аз ставам наблюдател на гъбаркането, но не обещавам, пак да знаеш.

О,благодаря- знам за Светата Троица
Само негър не съм бил по службите, ма не знам някой да обича студ.
Сигурно и ти не си?!!
kozl - майстор
Ako радиаторите хладни, а въздуха най-мноо в бойлера - еми вероятно почити целия дебит се преточва от байпаса на бойлера и те за тва и там най-голем мехуро. Пъ как ти се сгрева водата :?
Я снимай радиаторите - тия огромни кютуци как ли ги обезвъздушаваш - имат ли наклон с нанагорница към обезвъздушителя?
Даде идея за 2 помпи. Аве и на мен ми се въртеше некаква подобна идея да вдигнеш делта Р-то с втора помпа последователно на първата, но ти не сакаш да ползваш манометри, водомери, а няма как да се определят хидравличните загуби в трасето. А това може да се снеме по манометри на студен котел и обезвъздушена система.
Но един радиатор сгрява се добре, за два не се разбра, три са хладина :shock:
Обаче ти не писа след като затапи втората РС тръба и на църцорене си остана, с три отворени радиатора що стана. А на тръбите що са изход вход на Прити, температурата разлика фана даже със един радиатор проходим, а с два даже надобря и под 60 падна.
vrangelov - специалист
genzlat написа:
...Коя схема е грешна- старата сегашна или новата бъдеща???
И двете са грешни.
Трифон все ме изпреварва, ама не ти е написал как да я свържеш.
На камината монтирай тройници. Един на подаващата и един на връщаща.
Изхода на тройника на подаващата, който е насочен нагоре свържи с горната част на разширителния съд, а този, който сочи напред с помпата. Нея с колектора.
Изходът на тройника на връщащата, който сочи нагоре свържи с долната част на разширителния съд, а този напред с колектора.
Използвай само метални тръби. Гледай да не са поцинковани.
За бойлера бих използвал втора помпа.
Идеята за двете поНпи не е лоша, но противоречи на идеята за евтина инсталация с тоя трипътен вентил, което пък иска и......
Повече няма да подсказвам. И без туй наруших обета за въздържание, по темата. Нека друг се изяви.
gnt69 - майстор
Чакай да питам че не разбрах, сега стоплиха ли се всички радиатори или са студени.
  • 1
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14

Тема "Радиаторите хладни-Притито завира,моля за насоки по проблема ......" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: