Най - вълнуващия въпрос зимно време.
estzvetanov - специалист
filmatoplo написа:
Да хванем ли бас че ако в камината гориш слънчогледови пелети -кошничката ще се напълни с пепел до горе эа 5 часа .Тоест това в нея е нажежена маса ,ще иэглежда като пепел когато эастине ,но така или иначе в тоэи си вид докато гори в това положение след петия час повече пелети не поема ,или ако ги поема то е с влошено качество на горенето.Не аэ то куп инженери не са иэмислили камина да гори успешно слънчогледови пелети.
Няма какво да ловя аз ги горя и в момента, който иска да вярва, аз просто споделям опит и понеже очаквах такива отзиви умишлено до сега си траех и си ги горях. В началото след продължителна работа на минимална степен наистина задръстваше кошничката, но след завишаване оборотите на вентилаторите за да засмуква по-силно пепелта нещата се оправиха. За сега си ги горя по 24 часа без проблем, това са около 2 чувала средно в зависимост от времето. Толкова от мен, който иска нека пробва, не ангажирам никого с мнението си.
filmatoplo - майстор
Щом е така - эначи ура революция камините Екоспар успешно гори слънчогледови пелети (эабележка -марка Керпи ,эа други нямаме информация). :)
estzvetanov - специалист
Ок разбрах намека и махнах марката. Явно бизнеса с дървени пелети ревностно си пази пазарната ниша. Аз каквото можах помогнах, ред е на другите.
"И все пак тя се върти"
Адиос.......
Последна промяна от estzvetanov на пон фев 12, 2018 7:40 pm, променено общо 1 път.
kamina.alba18kw - специалист
wpw написа:
kamina.alba18kw написа:
Хайде някой да сподели какви пелети използва и от какъв материал са. Ако може някой да ми каже или да ми даде линк към онези ромънски пелети, който толкова много хвалят, та и ние да опитаме от меда. Казват, че почти няма пепел, не зацапва. Мойте са от 100% чамов материал, което май се обеждавам, че не е добра идея, но свършен факт. Вече 1 пале почти изгоря. :) споделете моля. Ще е полезно за всички мисля. Дори и линк да сложите още по добре.
Колега, извинявай, но за пелетите си има отделена тема. И използвай У-то при Румъния и убеждавам.

Хубав ден.
Ейй... от кога не се беше появявал "У"чител по граматика. Не може всички да бъдем грамотни. Т.е. този форум за мнения и съвети ли е или сме на изпит по правопис и диктовки. бастУн. То и за правопис сигурно си има отделна тема, ама ти се буташ тука.
здравеите колеги и аз се топля с алба Б и горя слънчогледови пелети без проблеми.
изгорил съм до момента 315кг чистя по веднъж на ден, гори по 24часа.
и аз съм завишил оборотите на вентилатора,
на 1 степен я карам.
разликата която осетих
с дървените се пали за 3 минути а с слънчовите за 4мин.
разхода ми 315кг за 16 дни до този момент.
немисля че има повече пепел! попаднах на “Б” клас пелети които правеха повече пепел.
аз съм доволен! за цената която плащам наполовина си заслужава.
Но албата-Б не ми е в жилището а в мазето и не ми пречаи дори да я чистя основно по на рядко -за този сезон два пъти от мерак
всеки сам решава в краина сметка!
поздрави дано съм бил полезен не задължавам никой с мнението ми
estzvetanov - специалист
Май скоро истината ще излезе наяве....... :?
filmatoplo - майстор
Няма намек ,каэах че се радвам эа това че горите такива пелети .
meneldor - помощник
Здравейте,

Имам проблем със свързването от Фумис pc-pro към alpha контролера с ucom. Всичко уж е както трябва, но нищо не показва на програмата. С обикновен терминал се вижда, че данни идват от там, но самото pc-pro седи безмълвно.
pandeli - напреднал
А с какъв (кой) софтуер работиш, в смисъл от къде е ?

Тема "Пелетни камини "EcoSpar"- настройки, мнения." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: