Най - вълнуващия въпрос зимно време.
sinbor - специалист
Как се сменява управлението?
sinbor - специалист
[quote][/quote]
Как се сменява управлението?
LazarGanev - "Велик майстор"
Помпата предполагам е ТАЗИ и работи на втора степен от 3. Различни по вид панели наистина е по-добре да се вържат последователно, като датчика се постави на последния.
шоп - майстор
LazarGanev написа:
Помпата предполагам е ТАЗИ и работи на втора степен от 3. Различни по вид панели наистина е по-добре да се вържат последователно, като датчика се постави на последния.
Сигурно това е цитираната помпа. А се обърках с модела Z, който е само с една скорост. Той е с бронзов корпус и се използва предимно за резиркулация на БГВ

За всичко друго 100% съгласен с Лазар.

В мен остава съмнението и за въздух в системата или за неправилен баланс при паралелно свързване на различни колектори.

Няма лощо ЦП да работи 10-12 часа без спиране при слънце, даже е отлично, ако през цялото време има добив в бойлера и няма грешно монтирани термодатчици :wink:
sinbor - специалист
Помпа Wilo 25/2 с механично управление, включена на втора степен, горния датчик на изхода на топлата вода на по-високия панел, долния датчик на фланеца на бойлера.
На фланеца ли? Ко прай там?
sinbor - специалист
Ами датчика съм сложил на фланеца защото мисля,че там е най-студената част на бойлера.
По тая логика най-студено е във фризера, но датчика трябва да е на такова място, което се грее от серпентината. Фланеца не е такова място.
шоп - майстор
Премести датчика на изхода на изхода на серпентина. Монтирай го в потопена медна гилза и сподели промените по работата на системата.
sinbor - специалист
Тази вечер преместих датчика на правилното място /когато купих бойлера се чудех за какво са тези тапи.../ разликата в температурата на фланеца и гилзата /нивото на серпентината/ е 10 градуса. Утре ще наблюдавам работата на помпата.
Сега обаче следват въпросите:
1.Каква дифенциална разлика да задам
2.Необходимо ли е промяна на скоростта на помпата /в момента е на втора/

Тема "Слънчева система за топла вода-проблем с помпа" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: