Най - вълнуващия въпрос зимно време.
starsel - специалист
ср ное 14, 2018 7:53 pmfilmatoplo написа:
Моята камина я карам умерено по дълго време -от колкото да засилва да спира и после пак да наваксва .
Това имах впредвид като питах преди как да го постигнах
martolk - специалист
Колеги, толкова ли са тайни настройките, че никой не споделя?
пет ное 16, 2018 9:54 pmmartolk написа:
Колеги, толкова ли са тайни настройките, че никой не споделя?
Не е голяма тайна, че "спри-тръгни" не е икономичен режим.
Също не е тайна, че в режим "пъпли ли крета ли", нещата са на същото дередже.
...въпрос на компромис.
най добре е да работи по продължително време, но в оптимален режим, не в изчакване.
Затуй Лазар реагира така, не че нещо е тайна.
Ако ти споделя моите настройки, ще ме обявиш за терорист.
adesio - специалист
нед окт 21, 2018 2:37 pmfilmatoplo написа:
Има клип в Ютуб на камина Бурнит с Натурела -твоята ли е .
не е негова моята е от 2 години
filmatoplo - майстор
:) Разкажи как се държи , някакви особености -има ли разлика в работата от старото у-е .
krapchev_ - напреднал
Здравейте. Някой има ли проблеми при палене след кратко гасене (за почистване например)? :?
filmatoplo - майстор
Защо не пали -пуска ли точната доза около 70 секунди , при топла камера не би имало проблем -седни пред нея и наблюдавай какво се случва .
martolk - специалист
И при мен е така (ако съм те разбрал правилно). След зареждане и пускане на запалката включва вентилатора на 100 процента и излиза един миниатюрен снак стоп за 2-3 секунди. След това си продължава с паленето нормално. Отдавна се чудя и аз каква е причината. Няма записани грешки или неуспешни запалвания. Хрумна ми, че стоте процента на вентилатора са за да изкарат топлото от запалката, но пък защо е тоя стоп знак... Ще съм благодарен, ако някой каже какво е това.
krapchev_ - напреднал
нед ное 18, 2018 9:12 pmfilmatoplo написа:
Защо не пали -пуска ли точната доза около 70 секунди , при топла камера не би имало проблем -седни пред нея и наблюдавай какво се случва .
Пуска си всичко както трябва, но неразпозпознава огъня поради високата температура на водната риза. Димните газове и водната риза вървят успоредно и неможе да се получи 5* разлика.
brassSob - специалист
нед ное 18, 2018 10:28 pmkrapchev_ написа:
нед ное 18, 2018 9:12 pmfilmatoplo написа:
Пуска си всичко както трябва, но неразпозпознава огъня поради високата температура на водната риза. Димните газове и водната риза вървят успоредно и неможе да се получи 5* разлика.
Обади се на инсталатора който я е пуснал в експлоатация. Казуса ти ще го реши бързо.

Тема "Пелетна камина Грейко" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: