• 1
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • 35
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
пон дек 17, 2018 9:00 pmESPACE написа:
пон дек 17, 2018 1:24 pmmurnau написа:
Сега, ако нямаш какво да кажеш по темата, моля, си го кажи наум.
Ахаа чувствителни сме значи :) , нищо де свиквай с разхода. Колкото и да те убеждават че можеш да го свалиш, повярвай ми - няма да стане без да свалиш температурите.
Еми всеки с чувствата си :))
Ами ако не ме убедят, няма проблем, ще спя спокойно, че съм го настроил добре.
И все пак?
sokolov.91 - майстор
съб дек 15, 2018 11:49 ammurnau написа:
А спрямо оптимизиране на разхода? Има ли нещо, което да се донастрои или няма начин да се падне до 5 кубика/ден?
Мерси :)
:lol: Моя котел съм го настроик кажи речи на 99% перфектно, като оставям 1% донастройка във времето и разхода ми от началото наа месеца се върти около 10 / 11 кубика на ден. Отиплявам 65 квадрата с 5 радиатора и съм с оригиналното управление на Бош, че и с външен датчик. Ти ревеш за под 5 кубика на ден... Прочети моята тема ако не те мързи и доста неща ще ти се изяснят.
ESPACE - майстор
Разход се сваля или с ниски поддържани температури или с изолация. За второто си важи лафа на мечо Пух - колкото повече, толкова повече! Котлите са си ок, там не търсете заека. Най просто казано ти искаш да свалиш разхода от 6 на 5 кубика на ден при еднакви други условия. Това са 20% грубо надолу. Ако успееш да го постигнеш с настройки по котела, значи този котел в момента работи с КПД под 80%, което няма как да е истина. Той си работи в кондензен режим и с КПД 96-99% и вкарва тази енергия в къщата. Твоята основна грижа е как да я задържиш вътре, а не тя да бяга през стени, тавани и прозорци. И тук вече идва математиката, дали да инвестираш в енергоспестяващи ремонти или просто да приемеш фактите и да си живееш живота. Толкова е простичко.
вт дек 18, 2018 2:09 amsokolov.91 написа:
...
:lol: Моя котел съм го настроик кажи речи на 99% перфектно, като оставям 1% донастройка във времето и разхода ми от началото наа месеца
...???!!!
Ех, Соколе! Хубаво е да се прочете твоята тема, наистина е образователна.

ESPACE, баш сий тъй. Настройки пестят гориво, само ако са били много сгрешени.
sokolov.91 - майстор
вт дек 18, 2018 7:55 amТрифон П.Трифонов написа:
...
...???!!!
Ех, Соколе! ...
Исках да окуража човека и да му намекна, че рвве небиен :lol:
вт дек 18, 2018 10:27 amsokolov.91 написа:
вт дек 18, 2018 7:55 amТрифон П.Трифонов написа:
...
...???!!!
Ех, Соколе! ...
Исках да окуража човека и да му намекна, че рвве небиен :lol:
Хахааа, ми също както тебе, Соколе. Оно си е написано у твоята тема.
Колко пъти ти рекох– "Спокойно, ши са наридят нещата!"
Та така и при всеки друг.
Завиждам ти, неблагородно, да знаеш. Чи ощи шибам пелети в бункера.

Филмеееее, вчера заварявах турболатори, ма си опърлих фейса, като......да са е.а у заваратора.
Неска ми пристига маската.
Мерси. Това за изолацията ми е ясно, както и за по-ниските температури.

Но просто исках да зная дали има нещо още да се пипа по котела или по самата инсталация (ако трябва да се добави още един радиатор примерно), но доколкото разбрах нещата са близо до 100 процента.
За изолацията тепърва ще го мисля, тъй като къщата е със стари дограми, на които майка ми държи и да се реставрират е малко трудно, няма хора, които да го желаят и си трябват финанси де. А пък новите не ги харесва, макар че те ще изолират добре... :?
filmatoplo - майстор
:wink: И аз съм заварял без маска :wink:
Последна промяна от filmatoplo на вт дек 18, 2018 11:20 pm, променено общо 1 път.
maistora1965 - специалист
вт дек 18, 2018 11:53 ammurnau написа:
Мерси. Това за изолацията ми е ясно, както и за по-ниските температури.

Но просто исках да зная дали има нещо още да се пипа по котела или по самата инсталация (ако трябва да се добави още един радиатор примерно), но доколкото разбрах нещата са близо до 100 процента.
За изолацията тепърва ще го мисля, тъй като къщата е със стари дограми, на които майка ми държи и да се реставрират е малко трудно, няма хора, които да го желаят и си трябват финанси де. А пък новите не ги харесва, макар че те ще изолират добре... :?
Това с дограмата не го мисли ами деистваи на времето и моита мама :lol: викаше тя тая дограма е на 80 години даи да е оправим ама аз викнах маистори земаха размери и като стана новата доидоха изкъртиха ,поставиха новата и...Мама се сърди два дни и после рече брее то така по тихо ....и по топло и те така.
Здравейте, на всички! И аз съм с въпросният котел от 2 седмици, та имам и аз един въпрос. Генерира ми грешка стайното управление CR100 - A01 811. Разбрах, че е заради неуспешна дезинфекция - но немога да изтрия грешката от сервизното меню и така ми я изписва през определен период. Дразни ме това и моля за идеи.
  • 1
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • 35

Тема "Газов котел Bosch Condens 2500W WBC 14-1" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: