• 1
  • 74
  • 75
  • 76
  • 77
  • 78
  • 228
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
bmahob - майстор
чет дек 27, 2018 6:24 amТрифон П.Трифонов написа:
Леле, познах за шпилка, ама не и че е емигрант.
Много скоро почват да се разглобяват пущините.
Въпрос на късмет :razz: когато разглабях моите си бяха стегнати добре пък и човек ако не знае и врътка шпилката :? Летоска победно опознавателно разглабяне, подобрявате турболаторите и сте вие :-D аз ако не ме домързи лятотото съм замислил турболатори на късите тръби свързани с шина към крайните да могат да се чистят заедно
Ти не страда ли от комин или си решил да я караш в кондензен режим?
bmahob - майстор
Да но прецених да си я карам така и да изолирам комина пък нанлято ще мисля за подобрения като иноксов комин и т.н
колеги,здравей те! нов съм в групата :) преди няколко дни ми монтираха пилетна камина на алфа плам комо 15 кв.някои може ли да ми каже,за настройките по камината? работи добре но според мен гори доста пилет.камината е монтирана от фирма занимаваща се с професионално с този вид дейност,но човека които ги настройва(шефа на фирмата все още не е дошъл).камината е обурудвана с 4 радиатора с термо глави и лира в банята,Ще се радвам някой ако сподели препоръки или мнения :)
bmahob - майстор
съб дек 29, 2018 7:08 pmico_quattro написа:
колеги,здравей те! нов съм в групата :) преди няколко дни ми монтираха пилетна камина на алфа плам комо 15 кв.някои може ли да ми каже,за настройките по камината? работи добре но според мен гори доста пилет.камината е монтирана от фирма занимаваща се с професионално с този вид дейност,но човека които ги настройва(шефа на фирмата все още не е дошъл).камината е обурудвана с 4 радиатора с термо глави и лира в банята,Ще се радвам някой ако сподели препоръки или мнения :)
Попрочети малко назад темата :-D
съб мар 11, 2017 6:50 pmchipko написа:
bmahob написа:
Искаш ли помщ в намаляването или си я разучил?
Да съм я разучил ... колко да съм я разучил!?

Освен цялостното коригиране на времето на работа на шнека в някакви "+" "-" стойности (предполагам проценти спрямо стандартно заложените), виждам че мога да променям времето в и за всяка степен по отделно - там не смея за барам, за да не започне в определени степени да се задушава или да няма пелети за горене, а и не знам какво точно настройват менютата "n-8-6-04 Auger Light” и "n-8-6-05 Coclea Start”, за останалите "Coclea Pover" от 1 до 5 предполагам, че е времето за работа на шнека в секунди, но през какъв интервал включва не знам (засичам го на около 4 сек.)

Има ли и други опции които настройват подаването на пелети?
колега как се регулира шнека?
bmahob - майстор
съб дек 29, 2018 10:32 pmico_quattro написа:
съб мар 11, 2017 6:50 pmchipko написа:
bmahob написа:
Искаш ли помщ в намаляването или си я разучил?
Да съм я разучил ... колко да съм я разучил!?

Освен цялостното коригиране на времето на работа на шнека в някакви "+" "-" стойности (предполагам проценти спрямо стандартно заложените), виждам че мога да променям времето в и за всяка степен по отделно - там не смея за барам, за да не започне в определени степени да се задушава или да няма пелети за горене, а и не знам какво точно настройват менютата "n-8-6-04 Auger Light” и "n-8-6-05 Coclea Start”, за останалите "Coclea Pover" от 1 до 5 предполагам, че е времето за работа на шнека в секунди, но през какъв интервал включва не знам (засичам го на около 4 сек.)

Има ли и други опции които настройват подаването на пелети?
колега как се регулира шнека?
Качил съм по назад сервизното меню на бг не помня коя страница по прочети да се запознаеш и ще помагаме, сега и да ти кажа все едно ще ти говоря на орански :-D
paunov - напреднал
Завтора година съм с комо 15 и тази година взех букови пелети но имам малак проблем в пепелника хваща много шлака някои ако има идея как да се справя с проблема ще съм благодарен. имам и снимки номи изписва че са много големи и немога да ги кача
bmahob - майстор
При букови намали малко дозата и увлечи въздуха спрямо чама ма така съм чувал снимай ми кошницата катоя чистиш за да вида нещо дали да не пипнеш
paunov - напреднал
ето това е :http://prikachi.com/images.php?images/300/9471300E.jpg http://prikachi.com/images.php?images/303/9471303C.jpg . С такава шлака се пълни и започва да пали и по трудно.
  • 1
  • 74
  • 75
  • 76
  • 77
  • 78
  • 228

Тема "Настройка на пелетна камина Алфа плам 21" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: