• 1
  • 73
  • 74
  • 75
  • 76
  • 77
  • 228
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
Restaurant - напреднал
Здравейте! Тази есен си закупих камина алфа плам комо 21.Благодарение на Вас (всички които пишат във форума) успях да си направя, дори подобря някой настройките на камината.Изчетох целият форум от 1 до 74 стр. научих доста за камината, но днес докато почиствах камината в кошницата под тази в която горят пелетите открих винтче. Изпаднало от някъде, но незнам от къде, ще съм благодарен, ако някой ме насочи. Благодаря предварително

Прикачен файл

20181225_200542.jpg
grants - специалист
вт дек 25, 2018 8:06 pmRestaurant написа:
Здравейте! Тази есен си закупих камина алфа плам комо 21.Благодарение на Вас (всички които пишат във форума) успях да си направя, дори подобря някой настройките на камината.Изчетох целият форум от 1 до 74 стр. научих доста за камината, но днес докато почиствах камината в кошницата под тази в която горят пелетите открих винтче. Изпаднало от някъде, но незнам от къде, ще съм благодарен, ако някой ме насочи. Благодаря предварително
Първо предположение:От чувала с пелетите.
bmahob - майстор
Честита Коледа, в горивната камера няма такива детайли... Не съм сигурен но не знам дали не е паднала отгоре от лопатката дето стърга пеплта ,, ръчката дето вадиш при бункера тя стрърга над тръбите над огнището
Restaurant - напреднал
Честито рождество! Благодаря за отзивчивостта, камината за втора вечер работи нормално. Може би си прав колега "bmahob". Ако сте прав, това сериозно ли е? Трябва ли да извикам поддръжка, понеже си е в гаранция или мога да изкарам сезона?
maistora1965 - специалист
Първо да уточня и не се заяждам това е гайка тя се навива на болт щом гайката е там а болта го няма значи всичко е ок и вероятно е пристигнала в чувала с пелети.Според мен карай си спокойно новогодишните празници.
ср дек 26, 2018 9:06 pmmaistora1965 написа:
...
Първо да уточня и не се заяждам това е гайка тя се навива на болт щом гайката е там а болта го няма значи всичко е ок и вероятно е пристигнала в чувала с пелети.Според мен карай си спокойно новогодишните празници.
Масторе, пропусна шпилка, ама и аз клоня да е мигрирала през бункера, та спокойна и весела Нова година!
bmahob - майстор
От последно пишещите май само аз съм разглабял печката и на 90%съм сигурен, спокойно на лопатката са 2-3 гайки лошо е като дръпнеш щеката на лопатката и тя се извади :-D ама не аи заслужава насред сезона да я костиш , споко и по полека с лопатката
bmahob - майстор
ср дек 26, 2018 9:06 pmmaistora1965 написа:
Пишеш колкото да не заспиш.... Не се заяждам :drinkers:

Прикачен файл

IMG_20181226_231921.jpg
chipko - специалист
Преди няколко дни намерих абсолютно същия тип гайка в най-долния пепелник (онзи преди вентилатора). Понеже там няма как да попадне с пелетите - да има подобни гайки по системите за избутване на нагар.
Сега като я чистя чакам нещо да се откачи :lol:
Леле, познах за шпилка, ама не и че е емигрант.
Много скоро почват да се разглобяват пущините.
  • 1
  • 73
  • 74
  • 75
  • 76
  • 77
  • 228

Тема "Настройка на пелетна камина Алфа плам 21" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: