пет дек 28, 2018 1:36 pmKrustio96 написа:чет дек 27, 2018 11:23 pmstartx написа:Здравей благодаря за отговора аз не разбирам от такива камини камината е на майка ми а аз във другият град съм на дърва и един ден реших да спя при нея но неми се виждаше добре дълго гореше много пелети ходеха а топлина едвам едвам за това реших да потърся онлайн и намерих този сайт реших да попитам за тези настройки и явно не са добри незнам какви настроики да и задам на 100квадрата къща и да е ем топло и уютно хем да е малко по икономично неми харесва по 2 чувала пелети по 15 кила да ходят за 12 часа и тя вече е отчаяна иска да я смени със климатици.чет дек 27, 2018 11:18 pmstartx написа:Защо ти е изкпчил енкодера на вентилатора (Р25 = 0 ) ( трябва да е 1 ) и защо ако е 25 ти е свалил подаването на пелети като ~ 13 киловатова ... обема на водната риза на 25цата е доста голям това означава че с тези настройки тя ще гори дълго докато стигне температурата която си задал на водата , каква е температурата която е задал на водата камината гасне ли изобщо и при зададена температура каква подържа ? ( Смени си инсталатора !!!)
колко киловата ти е камината ? че настриките ни за 13 ни за 25
ето други снимки който имам:http://prikachi.com/images.php?images/872/9469872w.jpg
:http://prikachi.com/images.php?images/873/9469873T.jpg
Печката гори със много силен пламък направил съм я на 24градуса вдигне ли градусите директно гасне и като падне на 22 се включва пак. но през това време водата в радяторите истива и няма никакъф ефект ако може нещо телефон или скаип за връзка ще съм много благодарен.
Най - вълнуващия въпрос зимно време.

Krustio96 

- помощник			

2295 мнения в "Настройки на пелетна камина BURNit PM Comfort plus 13 и 25 kW"

Здравейте колеги, може ли някой от вас да ми изпрати инсталационните настройки за burnit 25kW comfort или да се свърже с мен по телефона (0898563533), или на e-mail : stenlistoichev@abv.bg. Благодаря предварително. Ще почерпя  
 .

kali3896 

- напреднал			

Здравейте.Става въпрос за БУРНИТ 13кв.При зададени 65 градуса на водата достига до 62 , 63 и не мърда от там ,на А режим.При което работи на 3 или 2 
ра степен .Въпроса , ми е дали с настройки ще може да се вдигне с 1 градус водата,при което камината ,ще мине на 1ва степен .Температура в стаите 24 градуса , термоглави на повечето радиатори.

ра степен .Въпроса , ми е дали с настройки ще може да се вдигне с 1 градус водата,при което камината ,ще мине на 1ва степен .Температура в стаите 24 градуса , термоглави на повечето радиатори.

startx 

- специалист			

съб дек 29, 2018 9:06 pmkali3896 написа: Здравейте.Става въпрос за БУРНИТ 13кв.При зададени 65 градуса на водата достига до 62 , 63 и не мърда от там ,на А режим.При което работи на 3 или 21. Или подаването на пелети ти е намалено в тези степени от заводските или с ти кофти пелетите (дълги солети) и прави шнека празни обороти и неравномерен огън с което не мърдаш от градусите. 2.имаш загуби и някой рдиатор наваксва (отдава) главата не нмаля притока иамината не достига градусите! 3. Камината ти не е оразмерена спрямо квадратурата и радиаторите( което не е мн голям проблем ама трябва да се бутнат настройките на камината в минималните мощности )

seiko72 

- специалист			

съб дек 29, 2018 9:06 pmkali3896 написа: Здравейте.Става въпрос за БУРНИТ 13кв.При зададени 65 градуса на водата достига до 62 , 63 и не мърда от там ,на А режим.При което работи на 3 или 2намали една от термо главите и ще си догониш температурата на камината и няма нищо това не е фатално направи си 2 и 3 да ти модулират и всичко ще е наред.

Трифон П.Трифонов 

- майстор			

- На линия

съб дек 29, 2018 9:29 pmseiko72 написа:Е като намали, една от термоглавите, работата на камината ще "заспи", а температурата в стаята къде ще иде? Нали това е най важното?!!!съб дек 29, 2018 9:06 pmkali3896 написа: Здравейте.Става въпрос за БУРНИТ 13кв.При зададени 65 градуса на водата достига до 62 , 63 и не мърда от там ,на А режим.При което работи на 3 или 2намали една от термо главите и ще си догониш температурата на камината и няма нищо това не е фатално направи си 2 и 3 да ти модулират и всичко ще е наред.

bmahob 

- майстор			

съб дек 29, 2018 9:46 pmТрифон П.Трифонов написа:И аз първата година гледах да модулираме самосъб дек 29, 2018 9:29 pmseiko72 написа:Е като намали, една от термоглавите, работата на камината ще "заспи", а температурата в стаята къде ще иде? Нали това е най важното?!!!съб дек 29, 2018 9:06 pmkali3896 написа: Здравейте.Става въпрос за БУРНИТ 13кв.При зададени 65 градуса на водата достига до 62 , 63 и не мърда от там ,на А режим.При което работи на 3 или 2намали една от термо главите и ще си догониш температурата на камината и няма нищо това не е фатално направи си 2 и 3 да ти модулират и всичко ще е наред.
Тема "Настройки на пелетна камина BURNit PM Comfort plus 13 и 25 kW" | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
 - ↳ Вашите ремонти
 - ↳ Кухня
 - ↳ Баня
 - ↳ Дневна
 - ↳ Спалня
 - ↳ Детска
 - ↳ Градина
 - ↳ Коридор
 - ↳ Тераса и балкон
 - Направи сам
 - ↳ Направи сам
 - ↳ Ремонтирай сам
 - ↳ Къде е по-евтино?
 - ↳ Дърводелство
 - ↳ Ел. инструменти
 - ↳ Металообработване
 - ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
 - Строителство
 - ↳ Всичко за вилата
 - ↳ Къщи
 - ↳ Саниране
 - ↳ Хидроизолация
 - ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
 - Сухо строителство
 - ↳ Окачени тавани
 - ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
 - ↳ Сухи и повдигнати подове
 - ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
 - ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
 - Въпроси и Отговори
 - ↳ Полезни съвети
 - ↳ Автомобили
 - ↳ Партньори
 - ↳ Боядисване и Декориране
 - ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
 - ↳ Водоснабдяване и канализация.
 - ↳ Всичко за ремонта
 - ↳ Електротехника
 - ↳ Отопление
 - ↳ Газификация
 - ↳ Електроника и Схеми
 - ↳ Газобетон
 - ↳ От всичко по малко
 - ↳ Компютри и периферия
 - ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
 - ↳ Мобилни устройства, GSM-и
 - ↳ Нека се запознаем
 - ↳ Recycle Bin
 - Статии
 - ↳ Практични решения
 - ↳ Качване на снимки
 - ↳ Какви статии искате?
 - ↳ Готварство, туршии и зимнина
 - ↳ Отмора и шеги
 - ↳ От нищо нещо
 - ↳ Не е за вярване
 - ↳ Литература