Най - вълнуващия въпрос зимно време.
gnt69 - майстор
Аз пък си мисля че и трябва коч на госпожата, да го заколи и да направи курбан за здраве берекет и късмет. Цяла България е доволна камините на Грейко пък нейната не работи. :partyman:
Да звъни госпожата на дистрибутора дето взе парите, да и я настрои и да и заключи настройките. От там нататък ако не се сменят пелетите ще се топли и ще си свирка ама на топло.
Angelina.1 - помощник
чет яну 03, 2019 7:46 pmdako_5 написа:
чет яну 03, 2019 7:08 pmAngelina.1 написа:
[quote=dako_5 post_id=956218 time=1546534432 user_id

Вентилатора е трябвало да се изчисти от сервизният Ви техник, при годишната профилактика след края на първият сезон(правена ли е такава....май-не).Вдигнете тези 5 градуса на снимката на 15 и няма да имате проблеми с паленето, а проблема с "отворена врата" е както казва Лазар Ганев или задръстена камина или най вероятно имате проблем с комина.
С комина няма проблем, изкуствен е външен с инокс тръби/кюнци, опаковани във вата с фолио, сложена въртяща коминна шапка.
Правиха профилактика, знам само ме ревизитя на комина изпаднаха няколко прашинки и това е. Какво друго в почиствано, нямам идея, също видях и че на помпата провериха нещо.
Но за запушване съм убедена, че няма проблем.
Също и температурата на водата, в отоплителната инсталация, не може да е по ниска с 5 градуса от температурата в помещенията.
Вода, в чаша, има температура с 2 градуса по ниска, от стаята.
В затворена система не виждам да има.
Ясно е, че ще има някаква грешка, в измерването, но то е било ясно и на инжинера, в Грейко.
Не е това причината.
Със затопляне на сензора е заобиколено нещо.
andy_forresite - майстор
05 градуса според мен означава димът да стане с 5 градуса над температурата на водата в камината. Щом пушекът става по-топъл значи може би гори.
00 пак според мен значи угаснал огън при изравняване темп пушек с темп вода в камината.
И пак според мен 00 е добре, а 05 да стане 20.
Никой ли не е чел инструкцията? Аз не съм, но нямам такава камина и мисля е оправдано да не съм я чел :)
brassSob - специалист
чет яну 03, 2019 8:12 pmandy_forresite написа:
05 градуса според мен означава димът да стане с 5 градуса над температурата на водата в камината. Щом пушекът става по-топъл значи може би гори.
00 пак според мен значи угаснал огън при изравняване темп пушек с темп вода в камината.
И пак според мен 00 е добре, а 05 да стане 20.
Никой ли не е чел инструкцията? Аз не съм, но нямам такава камина и мисля е оправдано да не съм я чел :)
Може да се вдигне. Но за мен 5 е ОК, щото нагревателя ще грее и това не ми харесва.
filmatoplo - майстор
При разпознаване на огън -температурата на газовете се сравнява със себе си в мига на командата .Примерно камината седи в покой с температура на газовете 20 градуса -когато започне да пали и се появи пламък и газовете се покачат с 5 градуса и станат 25 градуса -то контролера отчита че тя гори -за целта трябва при разпознаване на огън като по високо да е вписано -5 гр .Обаче когато се подаде команда за стоп и газовете са примерно 100 градуса -то контролера ще отчете загасяне чак тогава докато газовете спаднат с толкова градуса под текущата тепмература -колкото е вписано като число в -по малко в меню разпознаване :wink: Но в никакъв случай -две нули 00 :wink: Нека да впише там 40 за проба -ако се оправи :wink:
чет яну 03, 2019 8:27 pmfilmatoplo написа:
При разпознаване на огън -температурата на газовете се сравнява със себе си в мига на командата .Примерно камината седи в покой с температура на газовете 20 градуса -когато започне да пали и се появи пламък и газовете се покачат с 5 градуса и станат 25 градуса -то контролера отчита че тя гори -за целта трябва при разпознаване на огън като по високо да е вписано -5 гр .Обаче когато се подаде команда за стоп и газовете са примерно 100 градуса -то контролера ще отчете загасяне чак тогава докато газовете спаднат с толкова градуса под текущата тепмература -колкото е вписано като число в -по малко в меню разпознаване :wink: Но в никакъв случай -две нули 00 :wink: Нека да впише там 40 за проба -ако се оправи :wink:
Логично, но с едно уточнение. Не при 25 (кучката ми като пръдне и развива повече градуси), а при над 80 или 100 градуса, да речем, контролера ще отчете горене.
Само за пример– новата ми запалка поддържаше осветеност над зададеното за гасене със старата и горелката гасеше до безкрай. Колегата brassSob спомена, че само нагревателят може да направи разлика от 5 градуса.
filmatoplo - майстор
:wink: Само запалката ама друг път :wink: след като е появи огън -броя 40-50 секнди докато градусите се покачат с 5 градуса :wink: всеки да си тества у камината и ще види че е така :wink: За разлика от други камини -Грейко пуска първо цялата доза пелети и тогава включва запалката :wink:
Последна промяна от filmatoplo на чет яну 03, 2019 8:44 pm, променено общо 1 път.
brassSob - специалист
Според мен сравняването е между температурите на димвите газове и водната риза.
чет яну 03, 2019 8:41 pmfilmatoplo написа:
:wink: Само запалката ама друг път :wink: след като е появи огън -броя 40-50 секнди докато градусите се покачат с 5 градуса :wink: всеки да си тества у камината и ще види че е така :wink:
Филма, каня та на гости. Аз, като говоря, ни мълча, да знайш! Хаха...
Поканата е съвсем сериозна.
...ма ши спиш на студено, оти че те топли запалката, а горелката ше си мисли, че е свършила работата и че гаси.

Тема "Пелетна камина Грейко" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: