• 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
adrian_r_petrov - специалист
Radoslaw написа:
adrian_r_petrov написа:
Снимките от вътре са в първия пост.

Ретортните горелки ,които са без самозапалване било то полски или още повече турски,не управляват горелката а помпата.в зависимост от контролера може да се използва NO или NC контакт на термостата.Сле дтова се започват едни настройки за работата на помпата,които с активират ,само при работа на стаен термостат.Например на всеки 30 сек., помпата да работи 2,3 4 ,5 мин и т.н. или да работи непрекъснато и да спира ,когато достигне необходимата температура.Но тъй като този ,от който си си купил котела или горелката нищо не разбира или поне не си е направил труда да почете или да опита работата на контролера ,сега ще се мъчиш и ще се чудиш как да пуснеш стайния термостат.Но все пак това нещо трябва да има и гаранция тъй ,че обърни се към фирмата от която си си купил котела или горелката извинявай ,но не разбрах.Ако не ти помогнат обади се на лични ,ще ти обясня ,какво да направиш.
Здравей благодаря за вниманието, и термостата и горелката имат гаранция и до там, фирмата от която ги закупих се оказа много недобросъвестна и отказа да да ги настрой, за това търся помощ тук, защото вече от месец се мъча и немога да ги настроя. Ще съм благодарен ако ми помогнеш.
Radoslaw - специалист
adrian_r_petrov написа:
Radoslaw написа:
adrian_r_petrov написа:
Снимките от вътре са в първия пост.

Ретортните горелки ,които са без самозапалване било то полски или още повече турски,не управляват горелката а помпата.в зависимост от контролера може да се използва NO или NC контакт на термостата.Сле дтова се започват едни настройки за работата на помпата,които с активират ,само при работа на стаен термостат.Например на всеки 30 сек., помпата да работи 2,3 4 ,5 мин и т.н. или да работи непрекъснато и да спира ,когато достигне необходимата температура.Но тъй като този ,от който си си купил котела или горелката нищо не разбира или поне не си е направил труда да почете или да опита работата на контролера ,сега ще се мъчиш и ще се чудиш как да пуснеш стайния термостат.Но все пак това нещо трябва да има и гаранция тъй ,че обърни се към фирмата от която си си купил котела или горелката извинявай ,но не разбрах.Ако не ти помогнат обади се на лични ,ще ти обясня ,какво да направиш.
Здравей благодаря за вниманието, и термостата и горелката имат гаранция и до там, фирмата от която ги закупих се оказа много недобросъвестна и отказа да да ги настрой, за това търся помощ тук, защото вече от месец се мъча и немога да ги настроя. Ще съм благодарен ако ми помогнеш.
Без някаква инструкция ,няма да стане.явно не са ти дали такава .Не знам колко пари си дал за тоя котел,не бих искал да те разочаровам,но управленията им за нищо не стават.Ако питаш мен изхвърли го и си вземи едно полско.но както и да е,ще ти пратя на лични ,координати да видим ,как да ти помогна.
dan4o68 - специалист
вт ное 08, 2016 3:18 pmRadoslaw написа:
adrian_r_petrov написа:
Radoslaw написа:

Без някаква инструкция ,няма да стане.явно не са ти дали такава .Не знам колко пари си дал за тоя котел,не бих искал да те разочаровам,но управленията им за нищо не стават.Ако питаш мен изхвърли го и си вземи едно полско.но както и да е,ще ти пратя на лични ,координати да видим ,как да ти помогна.
Подкарахте ли го тоя стаен термостат....да знам да купувам ли за моя котел
sian - специалист
dan4o68 има в предвид че подкарването се случва 2016г.
Това не пречи да споделиш подробности около твоя проблем.
Здравейте, купих си турски котел като на колегата Adrian и се чудя какъв станен термостат да си взема. Някакви препоръки да ми дадете. Благодаря.
filmatoplo - майстор
:) Зависи колко пари ти се дават за термостат ,аз ползвам Салус .
zaksofon - специалист
чет яну 10, 2019 9:32 amТинко написа:
Здравейте, купих си турски котел като на колегата Adrian и се чудя какъв станен термостат да си взема. Някакви препоръки да ми дадете. Благодаря.
Привет, аз имам такъв котел и на скоро си монтирах термостат. Моя е POER безжичен, с уай-фай модул. Мисля, че цената на всичко от китайския сайт - знаеш кой, е около 70 - 80 долара.
Termodinamik - напреднал
На котел совило или термодинамик те са едни и същи тези настроики които ги пишете колеги не стават те са за котли емташ
Termodinamik - напреднал
Колеги някои връзвали ли е стаен термостат на котел термодинамик 47.к термостат а на отворена или затворена верига трябва да се върже
След много ровене в мрежата зимата на 2018-та, се спрях на котел емташ с ретортна горелка. Благодарение на руски сайтове и ютуб канали, където казват- работят добре, приемлив вариант качество-цена. По отношение на цената- закупих го с помощта на приятел от Търновска фирма, която ми го достави от Плевенски клон на Софийска фирма (собственост на грък ) и от обявена цена 3600лв - го вземах за 2800лв. Тия котли ги внасят според мен за не повече от 1500лв.
След като получих котела, го разглобих напълно за да го вкарам в мазето по-лесно и останах неприятно изненадан от това което видях.
1/ ръководството е много калпаво и е само на английски, непълно е , макар че е едно за много модели;
2/ за да се демонтира горелката, трябва да се махне ламаринен външен корпус, понеже 2 от 4 болта остават под него;
3/ изолацията е символична, тънка, колкото да отбият номера;
4/ не са почистени заварките от пръски, стърчащи телове и отсенъци;
5/ контролера е монтиран директно без изолационна подложка, има един термодатчик за контрол на температурата, който е проврян през отвор в дъното и влиза в тръбичка в корпуса- или топлината на котела ще влиза безпрепятствено в кутията на контролера;
6/ горната врата не се затваря добре- рязах , заварявах- напаснах я
7/ бяха разменени куплунзите на шнековия двигател и вентилатора, които са еднакви- добре че нямаше последствия
8/ винт - ос на шнека са заварени и винта е ,,подпрян" в лагера с отрязано парче тръба с отсенъци на които се срязах
тази тръба уплътнява в парче гума , което се принудих да смажа с грес
абе , дялано с теслата, а това бе компромисния вариант, между полския - 5-6000лв, и австрийския за 12000 лв
Молех се само да не протече- а иначе ламарината е дебеличка.
Ще продължа с всичко което смятам че ще е полезно, по подвързването, помпа термостатичен трипътен вентил и управление и избор на термостат, макар че времето ми е много оскъдно, ще се опитам да кача и картинки
за сега толкова
  • 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7

Тема "Свързване на стаен термостат на турски котел" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: