Radoslaw написа:Здравей благодаря за вниманието, и термостата и горелката имат гаранция и до там, фирмата от която ги закупих се оказа много недобросъвестна и отказа да да ги настрой, за това търся помощ тук, защото вече от месец се мъча и немога да ги настроя. Ще съм благодарен ако ми помогнеш.adrian_r_petrov написа:Снимките от вътре са в първия пост.
Ретортните горелки ,които са без самозапалване било то полски или още повече турски,не управляват горелката а помпата.в зависимост от контролера може да се използва NO или NC контакт на термостата.Сле дтова се започват едни настройки за работата на помпата,които с активират ,само при работа на стаен термостат.Например на всеки 30 сек., помпата да работи 2,3 4 ,5 мин и т.н. или да работи непрекъснато и да спира ,когато достигне необходимата температура.Но тъй като този ,от който си си купил котела или горелката нищо не разбира или поне не си е направил труда да почете или да опита работата на контролера ,сега ще се мъчиш и ще се чудиш как да пуснеш стайния термостат.Но все пак това нещо трябва да има и гаранция тъй ,че обърни се към фирмата от която си си купил котела или горелката извинявай ,но не разбрах.Ако не ти помогнат обади се на лични ,ще ти обясня ,какво да направиш.
adrian_r_petrov написа:Без някаква инструкция ,няма да стане.явно не са ти дали такава .Не знам колко пари си дал за тоя котел,не бих искал да те разочаровам,но управленията им за нищо не стават.Ако питаш мен изхвърли го и си вземи едно полско.но както и да е,ще ти пратя на лични ,координати да видим ,как да ти помогна.Radoslaw написа:Здравей благодаря за вниманието, и термостата и горелката имат гаранция и до там, фирмата от която ги закупих се оказа много недобросъвестна и отказа да да ги настрой, за това търся помощ тук, защото вече от месец се мъча и немога да ги настроя. Ще съм благодарен ако ми помогнеш.adrian_r_petrov написа:Снимките от вътре са в първия пост.
Ретортните горелки ,които са без самозапалване било то полски или още повече турски,не управляват горелката а помпата.в зависимост от контролера може да се използва NO или NC контакт на термостата.Сле дтова се започват едни настройки за работата на помпата,които с активират ,само при работа на стаен термостат.Например на всеки 30 сек., помпата да работи 2,3 4 ,5 мин и т.н. или да работи непрекъснато и да спира ,когато достигне необходимата температура.Но тъй като този ,от който си си купил котела или горелката нищо не разбира или поне не си е направил труда да почете или да опита работата на контролера ,сега ще се мъчиш и ще се чудиш как да пуснеш стайния термостат.Но все пак това нещо трябва да има и гаранция тъй ,че обърни се към фирмата от която си си купил котела или горелката извинявай ,но не разбрах.Ако не ти помогнат обади се на лични ,ще ти обясня ,какво да направиш.