Най - вълнуващия въпрос зимно време.
пет мар 29, 2019 3:25 pmbrassSob написа:
пет мар 29, 2019 3:21 pmBatkrasi написа:
Здравейте на всичко по прочетох из темата но може да съм пропуснал това.
Интересува ме дали ще работи както трябва камината в апартамент 70кв ще има 2 или 3 радиатора вързани към нея или да се насоча към друг начина за отопление.
Поздрави.
Здравей, няма да има проблем.
Благодаря за бързия отговор
burner - специалист
Интересува ме дали ще работи както трябва камината в апартамент 70кв ще има 2 или 3 радиатора вързани към нея или да се насоча към друг начина за отопление.
Поздрави.
Ще имаш проблем. 18 квт на два радиатора, при добра изолация и дограма, ще направят работата на камината невъзможна при температури над 10 градуса. А може би и при 5°, да речем.И изобщо няма да може да работи с по-малко от три радиатора. Абе прочети какво съм писал по-горе на същата страница. Че после ще има on-off, on-off до безкрайност.
brassSob - специалист
съб мар 30, 2019 9:04 amburner написа:
Поздрави.
Ще имаш проблем. 18 квт на два радиатора, при добра изолация и дограма, ще направят работата на камината невъзможна при температури над 10 градуса. А може би и при 5°, да речем.И изобщо няма да може да работи с по-малко от три радиатора. Абе прочети какво съм писал по-горе на същата страница. Че после ще има on-off, on-off до безкрайност.
Точно такъв случай имам поне 3 работещи камини Грейко. Никакъв проблем. Дори може да се видят в София ...и мнение от клиентите. И тримата са изключително доволни.
Miro81 - напреднал
съб мар 30, 2019 9:04 amburner написа:
Поздрави.
От собствен опит - ще има проблем
burner - специалист
Значи аз със 65 кв м, 13 квт камина, три радиатора и лира над нулата имам проблем при регулировки на минимум, а други с 70 кв м, 18 квт и два радиатора няма да имат проблем? Може ,ако си държат прозорците отворени. Докарах настройките дотам, че пелетите капят една по една, паднах под 700 грама на час и пак ми е мощна камината. Ама всеки да си троши главата, ако не слуша патили.
Последен съвет. Иди и си купи някаква италианска, или сръбска камина около 12 квт. Гледай там основното почистване да е лесно. После ще ми бъдеш благодарен.
Последна промяна от burner на съб мар 30, 2019 9:36 am, променено общо 1 път.
brassSob - специалист
Между другото да уточним и камините, че като пишете 18 kW хората ще четат и после търсят и такъв модел. Грейко имат само 16 и 25.
burner - специалист
съб мар 30, 2019 9:35 ambrassSob написа:
Между другото да уточним и камините, че като пишете 18 kW хората ще четат и после търсят и такъв модел. Грейко имат само 16 и 25.

ВСЕ тая.
М'чи то хубу 12 киловатова, за 60-120 квадрата, ам' минималната колкуй?...пак едни 3 киловата. Баш сега са ми нужни 1,5. И кък да стани?
n.ganev - майстор
Става - с настройки на поддържането :cool:
brassSob - специалист
ср апр 03, 2019 9:43 amn.ganev написа:
Става - с настройки на поддържането :cool:
Мисля, че дори Вие имахте в офиса работеща.

Тема "Пелетна камина Грейко" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: