Най - вълнуващия въпрос зимно време.
burner - специалист
Като намериш някъде 6 квт камина с водна риза, обади ми се да я купя, та да поддържам 90° на водата, защото при 0° отвън, повече от 45° на водата не ми дава да вдигам, ще умра от жега.
Ще ми дойде точно за 65 кв м. Дотогава ще карам в топлото с климите, защото по-малко от 13 квт не намерих. А 18 квт камина за 100 кв м си е същото. Караш на минимума и после сажди, катрани, налепи..
пет мар 08, 2019 4:03 pmburner написа:
Като намериш някъде 6 квт камина с водна риза, обади ми се да я купя, та да поддържам 90° на водата, защото при 0° отвън, повече от 45° на водата не ми дава да вдигам, ще умра от жега.
Ще ми дойде точно за 65 кв м. Дотогава ще карам в топлото с климите, защото по-малко от 13 квт не намерих. А 18 квт камина за 100 кв м си е същото. Караш на минимума и после сажди, катрани, налепи..
Ей ми я печката, пичага.
https://www.get.bg/mbs-pechka-s-vodna-r ... =pazarfeed
Купил съм си я за кеф, да си напрая една перфектна системка с трипътен. Купил съм си я и за пролет и есен, дето не си заслужава да ми са пали пелетарника по веднъж на ден.
Разтършувай са и си я купи, че ни ти знам координатите!
С климите ще ти е по добре, в топлото, че така или иначе си са охарчил. Ни са напъвай!
burner - специалист
Ами такава махнах (8+4 квт) заради пелетната, сега пак ли да я купувам?
пет мар 08, 2019 4:03 pmburner написа:
Като намериш някъде 6 квт камина с водна риза, обади ми се да я купя, ...
................................................................................................................
Ами такава махнах (8+4 квт) заради пелетната, сега пак ли да я купувам?...
Ни та знам уа, чувееек. Ришавай си!
То угодия няма.
Някой написа високоефективна била Грейкото, та сякаш поради туй биле проблемите со все сажде и огинье. То комай, подир радостта от височината на КПДто, забрайхми да чистим кюнци.
Обещавам да си почистя и аз комина, че да не ми са смеят колегите.
Mincho91 - помощник
Здр. Колеги.. Тази вечер от вентилатора на бижу то, взе да се чува един странен лек шум, като на стържене на метал.. Спрях камината и пуснах от теста до 5 и погледнах на вентилатора.. Струва ми се, че перката има луфт това нормално ли е или?? Благодаря
krapchev_ - напреднал
вт мар 05, 2019 6:28 pmТрифон П.Трифонов написа:
пет мар 01, 2019 5:23 pmkrapchev_ написа:
Яка греда с ups-a! Уж 480w а когато се пусне запалката го гаси тотално. От грейко твърдят че консумацията не надвишава 380w. Фирмата от която е закупен ups-a също държат че стойностите им са реални. Моля който ползва бижуто с упс да сподели какъв е и т.н. Благодаря предварително!
Прави са и двете страни. Понякога математиката е странна.
Предполагам, че запалката е 300 вата. И да не е, да приемем, че е само за примера.
300 вата е когато е загряла до работна температура– 900-1000 градуса.
"Стартирайки" запалката, при 20 градуса, токът е ок. 5 А, а консумацията ок. 1100w.
Затова гаси устройството.
UPSа на Техногама прави 10 опита да възстанови захранването, след претоварване.
Лично съм изнасилвал моят, който е 400w и успява на 8-9 опит да запали горелката с 300w запалка. Просто при претоварванията запалката се затопля и консумацията ѝ пада до преодолими стойности.
Друг път да питаш тука предварително!
Какъв акумулатор взе?
Питах предварително. и тук и в Грейко и в ш**** та фирма която ми продаде юпс-а. Но, уви неще да пали. Пиковата му мощност е 640w! Взех 40аh тягов акумулатор който се оказа издържа много повече от колкото смятах. (наистина е странна матемеатиката )пробвах го 8 часа и имаше още заряд 2от5 чертички. Падна от 13.2v до 12,1v незнам колко е минималния ток при който спира подаване.
Последна промяна от krapchev_ на ср мар 13, 2019 11:04 pm, променено общо 1 път.
krapchev_ - напреднал
вт мар 05, 2019 7:00 pmandy_forresite написа:
Той е питал и даже си му отговарял.
Защо трябва да може да пали с ups? Само гледате как по-бързо да ви се угасят грейкотата. Ако може поне десетина пъти да се изгаси и да запали най убааво.
Когато сте вкъщи и спре тока можете да избегнете гасенето от копчетата. Пък вече като се възстанови електроподаването се грейте само на запалка като ви кефи как НЕ гори.
И при котлите се образува много фина пепел като брашно, само че сиво-кафява. Такава вадя от под тръбите. Като падне тлеещ пелет следва разрастване на жарта и доста пушек. Представям си с вентилатор за какво става въпрос.
Ще Ви замоля да не прибързвате със заключенията и обобщенията. Камината се гаси само за почистване и в много топли дни. Поддържането в което рядко влиза е увеличено на 40 мин с цел избягване на гасене. Щото филма с паленето е отделна тема. Но когато дам една минимална заплата за аварийно захранване ми се ще да може и да паля с него при нужда.
ср мар 13, 2019 10:45 pmkrapchev_ написа:

Питах предварително. и тук и в Грейко и в ш**** та фирма която ми продаде юпс-а. Но, уви неще да пали. Пиковата му мощност е 640w! Взех 40аh тягов акумулатор който се оказа издържа много повече от колкото смятах. (наистина е странна матемеатиката )пробвах го 8 часа и имаше още заряд 2от5 чертички. Падна от 13.2v до 12,1v незнам колко е минималния ток при който спира подаване.

Съжалявам, но и аз не знаех някои подробности, преди да се сблъскам с някои проблеми, подобни на твоите. Не зная колко е възможното претоварване на моя, но е факт, че 400 вата на Техногама запали с новата 300 вата запалка. Имам го на клип, качен тук.
Жалко е, когато професионални електричари не знаят и заблуждават клиенти.
Дали не можеш да го върнеш?
Обикновено UPSите са настроени да изключват на 10,2 или 10,5 волта.
На 10,2 се смята за напълно разреден, особено ако е с малък ток и за дълго време работата на акумулатор.
Щадящо циклене е до 30% от капацитета или ок. 11,8 волта.
Има фотоволтаични контролери, дето могат да се програмират от ползващият ги.
Зареждачките на UPSите обикновено са "прости".
Акумулаторът ти е добър. Веднъж месечно го включвай на външно зарядно, след като си го накарал да работи 2 часа примерно. Фатката е нещо като тренировъчен цикъл за поддържане на форма. Трябва да вдигне до 14,4 волта, поддържани няколко часа, което гарантира 100% заряд.
Така ще живее много.
Здравейте на всичко по прочетох из темата но може да съм пропуснал това.
Интересува ме дали ще работи както трябва камината в апартамент 70кв ще има 2 или 3 радиатора вързани към нея или да се насоча към друг начина за отопление.
Поздрави.
brassSob - специалист
пет мар 29, 2019 3:21 pmBatkrasi написа:
Здравейте на всичко по прочетох из темата но може да съм пропуснал това.
Интересува ме дали ще работи както трябва камината в апартамент 70кв ще има 2 или 3 радиатора вързани към нея или да се насоча към друг начина за отопление.
Поздрави.
Здравей, няма да има проблем.

Тема "Пелетна камина Грейко" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: