Би ли споделил какви са качествата на оригиналния Латенто в сравнение с един направи сам по негов модел??? Нека приемем , че сме измислили кое ще е веществото с фазовия преход. От друга страна по-голям съд за толкова киловати като Латенто без фазов преход също си има предимства!
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
Тани
- модератор
32 мнения в "Latento буферен съд"
filmatoplo
- майстор
Аз не казвам че Латентото не можем да го копираме и подобрим
, но като оригинал има само плюсове.
filmatoplo
- майстор
Кой е минуса де .
чакай -чакай , сега ще споря пак с човек който не е пипал подобно нещо , а бил чел
.
.Аз мисля че цената му е само -минус , което пак не е така ако се вникне в качествата му .По принцип за какво да споря , аз нито ги продавам нито нищо .
Тани
- модератор
Точно цената му е големия минус. Тези 7000 лв. не се вписват в нито една икономическа обосновка. Да, прекрасно съоръжение е и съм сигурен, че изглежда добре . Не мисля обаче, че външния вид си заслужава 5-6000 отгоре. Смятам, че техническити му параметри могат да се достигнат и задминат без особени проблеми. Може би само теглото ще е по голямо.Габаритите може би също за да се достигне необходимата топлоизолация, но смятам че ще се запазят, защото фибрана има добри параметри.
Ако се сещаш за други неща и/или параметри, които ще е трудно да се изпълнят в домашни условия казвай.
Ако се сещаш за други неща и/или параметри, които ще е трудно да се изпълнят в домашни условия казвай.
2v6
- майстор
filmatoplo написа:Аз не казвам че Латентото не можем да го копираме и подобримИ кои плюсове са му полезни, но като оригинал има само плюсове.
Намаляването на топлинните загуби лесно се постига с допълнителна изолация (20-тина лева).
Прикачен файл
hl.GIF (4.89 KиБ) Видяна 6104 пъти
filmatoplo
- майстор
Буфери за сега само оригинални съм монтирал, все от метал , този ме кефи че е от пвц , може да се копира -само с химията не знам дали ще може.От Ковекс го хвалят колегите , дори вече и 1000 литров имало , сега се монтира ще кажат отзиви.Само че темата пак кривна -да си го правим сами , вярвам че е възможно . 
Тани
- модератор
Ако под химия визираш латентния материал , то и парафин ще върши работа . Стигнах до изводите , че този материял е там само за да предпазва водата от изпарение и да служи за нещо като мембрана , която да поема линейните разширения на водата. Също така ще е и изолатор на топлината за да не бяга през отворите на капака. Иначе латентните ми свойства добавят някакви си 8% . които бихме могли да ги компенсираме с 8% по-голям обем на водосъдържателя!
papuniok
- помощник
Никъде не твърдя, че продуктът е калпав. Високата цена си има причина и то техническа. Намерих един нашенец дето е смятал нещо за латентни акумулатори http://shtrakov.net/Publish/Phas_Sph_EMF.pdf
Тани
- модератор
papuniok написа:Никъде не твърдя, че продуктът е калпав. Високата цена си има причина и то техническа. Намерих един нашенец дето е смятал нещо за латентни акумулатори http://shtrakov.net/Publish/Phas_Sph_EMF.pdfТочно снощи четох това от линка.
Всъщност не виждам техническа причина за такава цена , всичките причини които се сещам ги свеждам до икономически . Дори наименованието !
papuniok написа:Мисля, че парафина е крайно неподходящ.Продължаваш ли да го мислиш
Тема "Latento буферен съд" | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература