Най - вълнуващия въпрос зимно време.
Тани - модератор
Би ли споделил какви са качествата на оригиналния Латенто в сравнение с един направи сам по негов модел??? Нека приемем , че сме измислили кое ще е веществото с фазовия преход. От друга страна по-голям съд за толкова киловати като Латенто без фазов преход също си има предимства!
filmatoplo - майстор
Аз не казвам че Латентото не можем да го копираме и подобрим :) , но като оригинал има само плюсове.
Тани - модератор
Ааааа недей така ! Има един мнооооооооого сериозен минус!

А докато четох за плюсовете се оказа че "големия" му плюс всъщност акумулира само допълнителни 10% . Явно по-голямата му роля е да предпазва водата да не се изпарява!
filmatoplo - майстор
Кой е минуса де . :) чакай -чакай , сега ще споря пак с човек който не е пипал подобно нещо , а бил чел [-X . :) .Аз мисля че цената му е само -минус , което пак не е така ако се вникне в качествата му .По принцип за какво да споря , аз нито ги продавам нито нищо .
Тани - модератор
Точно цената му е големия минус. Тези 7000 лв. не се вписват в нито една икономическа обосновка. Да, прекрасно съоръжение е и съм сигурен, че изглежда добре . Не мисля обаче, че външния вид си заслужава 5-6000 отгоре. Смятам, че техническити му параметри могат да се достигнат и задминат без особени проблеми. Може би само теглото ще е по голямо.Габаритите може би също за да се достигне необходимата топлоизолация, но смятам че ще се запазят, защото фибрана има добри параметри.
Ако се сещаш за други неща и/или параметри, които ще е трудно да се изпълнят в домашни условия казвай.
2v6 - майстор
filmatoplo написа:
Аз не казвам че Латентото не можем да го копираме и подобрим :) , но като оригинал има само плюсове.
И кои плюсове са му полезни :?:
Намаляването на топлинните загуби лесно се постига с допълнителна изолация (20-тина лева).

Прикачен файл

hl.GIF
hl.GIF (4.89 KиБ) Видяна 6020 пъти
filmatoplo - майстор
Буфери за сега само оригинални съм монтирал, все от метал , този ме кефи че е от пвц , може да се копира -само с химията не знам дали ще може.От Ковекс го хвалят колегите , дори вече и 1000 литров имало , сега се монтира ще кажат отзиви.Само че темата пак кривна -да си го правим сами , вярвам че е възможно . :)
Тани - модератор
Ако под химия визираш латентния материал , то и парафин ще върши работа . Стигнах до изводите , че този материял е там само за да предпазва водата от изпарение и да служи за нещо като мембрана , която да поема линейните разширения на водата. Също така ще е и изолатор на топлината за да не бяга през отворите на капака. Иначе латентните ми свойства добавят някакви си 8% . които бихме могли да ги компенсираме с 8% по-голям обем на водосъдържателя!
papuniok - помощник
Никъде не твърдя, че продуктът е калпав. Високата цена си има причина и то техническа. Намерих един нашенец дето е смятал нещо за латентни акумулатори http://shtrakov.net/Publish/Phas_Sph_EMF.pdf
Тани - модератор
papuniok написа:
Никъде не твърдя, че продуктът е калпав. Високата цена си има причина и то техническа. Намерих един нашенец дето е смятал нещо за латентни акумулатори http://shtrakov.net/Publish/Phas_Sph_EMF.pdf
Точно снощи четох това от линка.

Всъщност не виждам техническа причина за такава цена , всичките причини които се сещам ги свеждам до икономически . Дори наименованието !
papuniok написа:
Мисля, че парафина е крайно неподходящ.
Продължаваш ли да го мислиш :?

Тема "Latento буферен съд" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: