е ще ги викам това е ясно а диаметъра е 47 мм
свързани са последователно
ще ги подкарам момчетата може и да има вземане даване
хехе
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
stevebradata
- специалист
84 мнения в "да попитам дали някои е запознат с колектори RAY"
filmatoplo
- майстор
Тръбите май не са дълги 180 см .От кой модел са - топлинна тръба ли са - със сваляемите сухи пури .При монтажа гледа ли - мазаха ли с контактна паста тръбите преди надяване .
stevebradata
- специалист
ми не са мисля че са дулги коло 1450 или 1500 а пурите не съм гледам дали са ги мазали като са ги надявали
нямам представа това има ли някакво значение и какво е 
ето и данните от паспортите за колекторите
ето и данните от паспортите за колекторите
Прикачен файл
untitled.jpg (163.76 KиБ) Видяна 3385 пъти
2v6
- майстор
stevebradata написа:Здравейте искам да попитам дали някои е запознат с колекторите на ерато RAY 20 и ray 12 монтираха ми преди 2 месеца 32 вакуумни търби на Ерато на покрива между търпите има отражатели но те не са през цяло на търбата от кажи речи на около 10 см от двата края , и въпроса ми е дали трябва да има от зад зад тях през цяло отражател за да може да събира радиацията по- добре , имам тръбен път около 30 метра (15 , 15 ) от медни търби течността е гликол бойлера които грея е 150 литра с 2 серпентини неръждавейка на Шишков , и отново температурата която вдига колектора е преди когато беше по топло 68 - 70 градуса на колектора , сега към 55 , интересувам се дали нещо не е наред с вакъмните търби струва ми се че температурата нещо не ниска ? после ще снимам и ще покажа снимкиПод какъв ъгъл са монтирани спрямо хоризонтала?
Август месец деня е по-къс от Юли с 2 часа и слънцето е по-ниско с около 15 градуса
За отражателя ще е интересно да снимаш като падне сняг
stevebradata
- специалист
ми точния ъгъл не мога да кжа на който са го монтирали хехе
искаш да кажеш че сега както ми даржи 55- 58 градуса ( на колектора горе) е нормално така ли ?
stevebradata
- специалист
от чисто любопитство може да се кача утре да сложа терезията да пременя хипотенузата и единия катет и да сметна ъгъла
и ще напиша колко е 
naskov
- майстор
След като си платил 1400лв за тези колектори не може да са нищо друго освен китайски ментак. Един плосък селективен немски конектор 2м2 струва над 1000лв, а вакуумен на Висман е около 4000лв. Явно тези колектори толкова си могат. Все пак питай за пастата, за която споменава филматопло
stevebradata
- специалист
мм да ще питам за тази паста от сряда ще ги търся тези а колекторите уж ги правят в хасково и са на тези Ерато не пише никъде да са от страната на ориза хехе
тези същите казват че на други места са монтирали такива и са вдигали над 100 или поне 100
а нещо се пробват да ми се оправдяват с бойлера че той не бил добър но то бойлерите всички са с почти еднакви ел часки както и серпентини по 5 КВ
и това няма да им мине като довод за тепературата
но то сега и слънцето е по слабо и не знам дали ще вдига и повече а и на каталой дават работна температура 160
ехехе рекламен трик хехе мани мани иначе налчгането на гликола е около 2 бара поне в началото беше толкова но сега заради теча надна и за това ще ги викам и това да си опрят. както се казва за да не ставаме на кълбета колкото до цената им трябва га погледна с точност да видя колко идваше но лисля че някъде около 1600 да струват и двата ,малкия 12 тръбен и 20 тръбен 
А и между другото тази паста каква роля играе нещо от сорта на тази паста дето се слага между процесора и радиатора ли е за подобряване на топлообмена ????
А и между другото тази паста каква роля играе нещо от сорта на тази паста дето се слага между процесора и радиатора ли е за подобряване на топлообмена ????
Тема "да попитам дали някои е запознат с колектори RAY" | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература