• 1
  • 2
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
gorgidanchev - специалист
Кво правите бе хора...Аз съм със зидана печка с вградена риза.Горя една бака с дърва.Паля в 16:30 часа .Топля три стаи и бойлер.Температура на водата 60-70 градуса.Забравих да спомена...в двете стаи се отоплява от печката.Вградена е в стената.ризата топли два радиатора в другата стая и бойлера.
filmatoplo - майстор
Топлообменника му се връща през лирата . :)(това е малко за бисери) :-D
tysonlkr - специалист
За какво се използва това :arrow:
satansho написа:
пропилен гликол около 150лв
Относно температурите според мен за сега навън не е студено за да измерваме колко топли системата и колко дърва отиват.
bibiqn - специалист
gorgidanchev написа:
Кво правите бе хора...Аз съм със зидана печка с вградена риза.Горя една бака с дърва.Паля в 16:30 часа .Топля три стаи и бойлер.Температура на водата 60-70 градуса.Забравих да спомена...в двете стаи се отоплява от печката.Вградена е в стената.ризата топли два радиатора в другата стая и бойлера.
Аз говоря сутрин от 7-8 да речем до към 22.00 .С това палене в 16.30 няма да те питам кога почват тухлите да отдават.:)Такава камина имахме и ние преди 15 години да не казвам и повече.Съборих я и повече не искам да и видя такава трошачка на дърва.
Да... но при мен изгорелите газове обикалят пет нива докато си отидат в комина.Сутрин като стана топлооооооооооооооооооо.Кеффффффффф.В студените дни след 12:00 СЕ УСЕЩА СТУД.Елате при нас да видите кво е студ зимата.
Моето имитира камина но си е нещо като печка ,парно ...абе доволен съм.Ноооооооооо цял ден ако я потдържам да гори умирам от жега.Но съпругата и децата се разтапят от кеф. :veg: :feuer: :feuer: :feuer:
bibiqn Забравих...Тухлите почват да топлят след 70 минути ...В това време сме във другата стая,кухня...всекидневна.Абе идеално за едно семейство.Аз така мисля. :? :? :? Има помпа ...изключва на 45 градуса за да остава топла вода в бойлера.Всичко това съм го постигнал с много помощ от този сайт. :idea: :idea: :idea:
bibiqn - специалист
Браво на тебе.Аз също благодарение на форума вече втора зима съм на парно направено от мен.Камината и водната риза пак съм ги правил по съвети от форума.
plamen_peev - специалист
здравейте запръв път се включвам иначе следя форума с интерес. Това с топлообменника не може лида се замени с пластинчат. Питам щото моя бойлер е горе и на долня етаж със с такъв проточен бойлер. Та и аз имам идея поне зимата да ползвам топлината от парното, че сметката ми за ток също не е малка не падам под 100 лева :shock: , ама съм и на хидрофор(нямам водопровод). Та мисълта ми е след като това чудо на схемата не може да се намери, какво може да го замени за да върши същата работа? А и на колко пари, щото ако е съизмеримо с някое мааалко бойлерче със серпентина няма смисъл нали? :? Аз си мисля че онова пластинчатото дето го ползвате при термопомпите ще свърши работа.
  • 1
  • 2

Тема "моето парно" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: