Кво правите бе хора...Аз съм със зидана печка с вградена риза.Горя една бака с дърва.Паля в 16:30 часа .Топля три стаи и бойлер.Температура на водата 60-70 градуса.Забравих да спомена...в двете стаи се отоплява от печката.Вградена е в стената.ризата топли два радиатора в другата стая и бойлера.
- 1
- 2
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
gorgidanchev
- специалист
19 мнения в "моето парно"
filmatoplo
- майстор
Топлообменника му се връща през лирата .
(това е малко за бисери) 
bibiqn
- специалист
gorgidanchev написа:Кво правите бе хора...Аз съм със зидана печка с вградена риза.Горя една бака с дърва.Паля в 16:30 часа .Топля три стаи и бойлер.Температура на водата 60-70 градуса.Забравих да спомена...в двете стаи се отоплява от печката.Вградена е в стената.ризата топли два радиатора в другата стая и бойлера.Аз говоря сутрин от 7-8 да речем до към 22.00 .С това палене в 16.30 няма да те питам кога почват тухлите да отдават.
gorgidanchev
- специалист
Да... но при мен изгорелите газове обикалят пет нива докато си отидат в комина.Сутрин като стана топлооооооооооооооооооо.Кеффффффффф.В студените дни след 12:00 СЕ УСЕЩА СТУД.Елате при нас да видите кво е студ зимата.
gorgidanchev
- специалист
Моето имитира камина но си е нещо като печка ,парно ...абе доволен съм.Ноооооооооо цял ден ако я потдържам да гори умирам от жега.Но съпругата и децата се разтапят от кеф.

gorgidanchev
- специалист
bibiqn Забравих...Тухлите почват да топлят след 70 минути ...В това време сме във другата стая,кухня...всекидневна.Абе идеално за едно семейство.Аз така мисля.
Има помпа ...изключва на 45 градуса за да остава топла вода в бойлера.Всичко това съм го постигнал с много помощ от този сайт.

plamen_peev
- специалист
здравейте запръв път се включвам иначе следя форума с интерес. Това с топлообменника не може лида се замени с пластинчат. Питам щото моя бойлер е горе и на долня етаж със с такъв проточен бойлер. Та и аз имам идея поне зимата да ползвам топлината от парното, че сметката ми за ток също не е малка не падам под 100 лева
, ама съм и на хидрофор(нямам водопровод). Та мисълта ми е след като това чудо на схемата не може да се намери, какво може да го замени за да върши същата работа? А и на колко пари, щото ако е съизмеримо с някое мааалко бойлерче със серпентина няма смисъл нали?
Аз си мисля че онова пластинчатото дето го ползвате при термопомпите ще свърши работа.
- 1
- 2
Тема "моето парно" | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература