• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 7
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
galivar - специалист
donnna написа:
щом е така предполагам, че ти е объркан размера на тръбите....
да,и аз така мисля.няма ли някакъв начин без да сменям тръбите?
Osiris - специалист
Начините са три или тия два радиятора да ги сложиш на по голяма височина което съвсем малко ще подобри положението или да пуснеш отделно разклонение само за тях при третия вариант си свълрзваш радияторите последователно но и тва май няма да помогне много но може да пробваш ако радияторите в детската стая са до статъчно топли вържи тия двата последователно на тях мисля че положението ще се подобри :?
kolev - напреднал
Според проблема можеш да си го решиш по следния начин:
Затваряш първия кръг до детската.
Удължаваш втория кръг от банята до спалнята.
След което си регулираш с кранчетата на радиаторите потока на водата.
galivar - специалист
Здравейте,отварям пак темата дано някой помогне,не мога и не мога да го накарам този радиатор да тръгне,горе е топъл,а долу е студен все едно има въздух а е обезвъздушен,имам съмнения че размерите на маркучите не са правилни.прилагам схема.
Изображение
ESPACE - майстор
Позатвори малко секретните кранчета на другите радиатори и ще се стопли и този.
galivar - специалист
ESPACE написа:
Позатвори малко секретните кранчета на другите радиатори и ще се стопли и този.
наложи се почти до край да ги затворя и чак тогава се стопли но каква е причината?
komstiza - специалист
Тясна ти тръбата.Или ги закачи всеки по отделно с 16 или на 20 по два радиатора и ще се оправи.
ESPACE - майстор
По лесно е да смени помпата с по-мощна с по голям напор.
komstiza - специалист
Първо не знаем с какъв напор е помпата,за да я сменя с друга.Но не мисля че ще има голям ефект,защото системата му е грешно изградена.
Трябва преправяне,защото тези тръби имат малък дебит особено при фитингите.
Лично мое мнение,но това са най-скапаните тръби с които може да се изгради отоплителна инсталация.
А твоят проблем е често срещан при изграждането на такава инсталация от човек без опит.
Успех ти желая в решаването на проблема.
Johny - майстор
Не става ясно къде каква тръба си поставил, но по това което се вижда, мога да ти кажа, че много рано си минал на тръба с по-малък диаметър. Магистралата се прави с по-дебели тръби.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 7

Тема "студен радиатор" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: