• 1
  • 2
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
lz1add написа:
Много я форсираш с разпалването камината....трябва по-кротко! Това не е оджак! Вариант 2 е за препоръчване пред сегашния ти.
Относно начина на изработка на камината ти,нямам отзиви. Още при производството се създават условия за равномерно обтичане на всички повърхности на водната риза.
Не я форсирам просто като ги вдигне тези 70гр. и започва това тракане.В момента вдигам обезвъздушителя с 30 см нагоре на водната риза да видя дали това ще окаже влияние ако не стане ще я преправям цялата система.
filmatoplo - майстор
Значи камините са си така , над 70 тракат и пукат -вече го споменах -средно работят на 60-65 градуса , и мойто прити над 70 гр идват извънземните в него . :wink:
filmatoplo написа:
Значи камините са си така , над 70 тракат и пукат -вече го споменах -средно работят на 60-65 градуса , и мойто прити над 70 гр идват извънземните в него . :wink:
е да де ама тя като е на 60гр не топли а при 80гр спира пукането и си работи нормално
LazarGanev - "Велик майстор"
Ами сложи по-големи радиатори
naskov - майстор
Kiril Petrov написа:
filmatoplo написа:
е да де ама тя като е на 60гр не топли а при 80гр спира пукането и си работи нормално
Няколко подобни проблеми съм решавал само като повдигна задния край на камината с 5мм :wink: Пробвай, не е скъпо :)
filmatoplo - майстор
Насков искара 1 малка ракия , :) пише го в инструкциите на някой производители ама все забравяме да го правим . :wink:
LazarGanev - "Велик майстор"
Че той малка не пие :-D
naskov написа:
Kiril Petrov написа:
filmatoplo написа:
Няколко подобни проблеми съм решавал само като повдигна задния край на камината с 5мм :wink: Пробвай, не е скъпо :)
И това съм направил с по един сантиметър отзад ама не дава резултат.Преди малко вдигнах с 30см обезвъздушителя зад водната риза и сега я запалих да видя дали ще продължава.
Пичове ще ви черпя всичките по една ракия ама реших проблема.С повдигането на обезвъздушителя на водната риза ми спря тракането и сега в момента ми работи на 80 градуса и в прехода м/у 70 и 80гр не изтрака нито веднъж,но мисля да преправя системата по схема 2 както ме посъветвахте за което много ви благодаря но това ще е след зимата.
  • 1
  • 2

Тема "Проблем с водната риза на камината" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: