• 1
  • 2
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
filmatoplo - майстор
Монтирай го -ти ще му хванеш цаката с горивото , така или иначе инсталацията ти ще е котел ,радиатори ,помпа . :wink:
XaMaB - напреднал
Такааа господа, вече съм с работеща отоплителна система както бях споменал по-рано.
Прави жега всичко е 6. Май има проблем с Виадруса У26 ако работи на по-малка темп от 60 градуса, прави нещо като мазут :rolleyes: по стените на котела, че чак и по комина.
Обясниха ми, че било някакъв вид конденз от ниска темп. ~50 гр. и дървата които били влажни, понеже са от тази година.
Въпросът ми е дали ще имам проблем тази зима от този "конденз" понеже догодина ще слагам пелети и няма да го ползвам дългосрочно този котел?
Има ли някакъв лек или нещо което бихте ме посъветвали. Дали това нещо може да ми запали комина отвъте понеже е навсякъде?
Това са ми притесненията и много се надявам да ме успокоите..
Мерси... :prayer:
joro_vn - специалист
Ами сам си го написал - при температура по-малка от 60 прави конденз. Тъй че дръж го на по-висока. От време на време го издувай на 85-90 за няколко часа да изгори налепа. И е прекалено мощен за къщата ти, ама не чуваше какво ти говори Лазар.
LazarGanev - "Велик майстор"
А какво казват по въпроса хората, които ти правиха инсталацията и ти подвързаха котела и на които имаш безрезервно доверие, че не даваше да се коментира - защо има проблем и се налага да питаш по форумите? Защо не са взели необходимите мерки за да го няма този проблем? Не са знаели за такъв проблем? Не са знаели какво трябва да се направи? Или нещо друго?
XaMaB - напреднал
LazarGanev написа:
А какво казват по въпроса хората, които ти правиха инсталацията и ти подвързаха котела и на които имаш безрезервно доверие, че не даваше да се коментира - защо има проблем и се налага да питаш по форумите? Защо не са взели необходимите мерки за да го няма този проблем? Не са знаели за такъв проблем? Не са знаели какво трябва да се направи? Или нещо друго?
:) интересно зададен въпрос... Утре ще минат да ми обяснят някои неща, принципно често им звъня за предполагам за Вас глупави въпроси. НЕ смятам, че имам проблем с инсталацията (да чукна на дърво) работи все едно съм си на ТЕЦа в апартамента. Просто тази знам ли аз "смола" ме притеснява и реших да попитам в форума за отопление :) извинявам се ако съм наспамил с глупави въпроси. Все пак е добре да чуеш нещо от няколко места... Малко съм параноик, че чакам декември 2рия син и за сефте се занимавам с котлета и такива инсталации.
Не бих искал посредата на зимата да слизам в апартамента зареди някакъв бъг по системата.
Мерси и все пак да не ми пламне комина? :)))
LazarGanev - "Велик майстор"
Комина не знам, ама котела колко приятно се чисти :-D
Christo - майстор
Както казват руснаците, три дена бъхтане могат да спестят три часа четене..... Тука има сума теми, в които на дълго и на широко пише, че трябва да има трипътен вентил, с който връщащата се студена вода се смесва с горещата от котела, така че входящата вода в котела да е винаги поне 65 градуса. Някои препоъчват и по-висока температура. Няма ли го този вентил, катрани в котела и комина. Докато се запуши котелът или пламне коминът. Освен това този клас котли не са автоматични и ще трябва да се наглеждат по-начестичко.
XaMaB - напреднал
Мерси Christo! Току що се обадих на момчетата да сложат този вентил и в понеделник вторник са тука. Обясниха ми, че се слагали тези вентили при стоманени и перолизни котли и нямало да има голям ефект при Виадруса но тука става като в нефтено находище :)) Нещо друго да ме посаветвате да направят за да избеган този неприятен момент :))
Благодаря!
filmatoplo - майстор
Горивото ти трябва да -не е с висока влажност .
  • 1
  • 2

Тема "? Относно мощноста на котел спрямо горивото....." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: