• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 8
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
Тани - модератор
abc написа:
Ако днес е 0'С, а утре е два пъти по-студено, колко ще бъде утре?
Това в червеното е сравнителна степен и трябва да имаме поне още една температура да сравняваме, така че условието е непълно! Нулата е за подвеждане :wink: Ако не ми вярвате , заместете я с 10°С и се опитайте отново да решите задачата!
abc - напреднал
Ако го сметна в Келвин, става дума за -137'С. През Фаренхайт е -32'С. Въпреки това не мисля, че една нула, което само по себе си е достатъчна отправна точка ще направи невъзможен отговора. При 10 градуса отговора е 5, при 5 е 2,5. При -10 е -20. По правилата на математиката няма решение за 0 градуса. Може би става дума за обеми, енергия, топлообмени, термодинамика и прочие. Материя, която не е по моите сили. Затова питам тук, не може една нула да прави задачата нерешима, а тук има компетентни специалисти, които биха помогнали за тази, на пръв поглед нерешима задача :)
Ahmakov - специалист
Тани написа:
abc написа:
Това в червеното е сравнителна степен и трябва да имаме поне още една температура да сравняваме, така че условието е непълно! Нулата е за подвеждане :wink: Ако не ми вярвате , заместете я с 10°С и се опитайте отново да решите задачата!
Ahmakov написа:
Ако за мен, да ми е топло, означава 22С и днес е , а утре е два пъти по-студено, тогава утре температурата ще е -22С.
Ако за мен, да ми е топло, означава 22С и днес е 10С, а утре е два пъти по-студено, тогава утре температурата ще е -2С.
sstefanov - майстор
При никакви температури условието няма смисъл.
Тани - модератор
abc написа:
Ако го сметна в Келвин, става дума за -137'С. През Фаренхайт е -32'С. Въпреки това не мисля, че една нула, което само по себе си е достатъчна отправна точка ще направи невъзможен отговора. При 10 градуса отговора е 5, при 5 е 2,5. При -10 е -20. По правилата на математиката няма решение за 0 градуса. Може би става дума за обеми, енергия, топлообмени, термодинамика и прочие. Материя, която не е по моите сили. Затова питам тук, не може една нула да прави задачата нерешима, а тук има компетентни специалисти, които биха помогнали за тази, на пръв поглед нерешима задача :)
abc написа:
abc написа:
На диета съм.Ако днес съм 100 кг, а утре е отслабна два пъти повече от днес , колко килограма ще бъде утре? Ако я сметна през друга единица се получават смразяващи резултати. Те пък по никакъв начин не са коректни за смятане без превръщане на всяка друга температура, която не е нула :)
Ако така ти е по-лесно да разбереш какво ти казах! Липсва ти част от условието! Колко килограма си бил вчера(да речем 102) или с колко килограма си отслабнал днес (ако вчера си бил 102 а днес си 100 значи 2кг) :wink: Избери си каквато искаш мярка за тегло обърни си килограмите в условието, сметни си резултата обърни го в килограми и ще получиш точно 96 килограма!

ПП
Ahmakov написа:
Тани написа:
abc написа:
Ahmakov написа:
Ако за мен, да ми е топло, означава 22С и днес е , а утре е два пъти по-студено, тогава утре температурата ще е -22С.
Ако за мен, да ми е топло, означава 22С и днес е 10С, а утре е два пъти по-студено, тогава утре температурата ще е -2С.
Ахмаков, ако вчера е било 12°С, а днес е 10°С и утре е два пъти по-студено , няма никакво значение на тебе при колко градуса ти е топло и на мен кога ми е студено :lol: , отговора при всички случаи ще е 6°С :wink:
LazarGanev - "Велик майстор"
Може би Ahmakov и filmatoplo подсказват правилно. За нас хората оптималната темперратура е около 20*С, така че ако днес е 0*С, значи е с 20*С по студено от нормалното. Ако утре е 2 пъти по-студено, значи би трябвали да е -20*С?
Тани - модератор
В грешка си , отговора е -40° :wink:

А ако става въпрос за бира :lol:
LazarGanev - "Велик майстор"
Тани написа:
А ако става въпрос за бира :lol:
Тогава вече е друга бира :-D . Но доколкото може да се схване смисъла - става дума за времето навън, за темпертурата, както я усеща тялото, а не в хладилника
Ahmakov - специалист
Има условия по подразбиране. За комфортно климатизиране тя е 22С. И когато се говори за топло или студено, се има предвид по висока или по ниска от тази температура.
Тани написа:
Ахмаков, ако вчера е било 12°С, а днес е 10°С и утре е два пъти по-студено , няма никакво значение на тебе при колко градуса ти е топло и на мен кога ми е студено :lol: , отговора при всички случаи ще е 6°С :wink:
Тани ако вчера е било 12С, два пъти по студено е 6С, а днес като е 10С два пъти по студено е 5С. А утре колко ще е 5С или 6С?
Тани - модератор
Ха ха . малко се е получило , като игра на думи, та не си ми разбрал логиката, защото отговора случайно е точно половината на 12! Нека вчера не е било 12°С , а 13°С , а днес е 10°С .Значи е било 3°С по-студено Ако утре е два пъти по-студено ще е 10-(2*3) = 4°С
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 8

Тема "Задачка за температура" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: