Най - вълнуващия въпрос зимно време.
jabata - специалист
LazarGanev написа:
Ерато внасят около 4-5 модела, което според мен е малко, не виждам бозата :? . Кои са многото италиански кандидати до 5000лв?
Добре, чак много не са, но са достатъчно. Имах в предвид различните модели на Ravelli, Extraflame, Cola и накрая MCZ (защото са от Ерато)
LazarGanev написа:
glorious написа:
оо щом Ерато ги внасят, бягам далеч :)
И защо, какъв е проблема? :?
Проблема основно е в Ерато, или по-точно обслужването на клиентите. Точно това е нещото което им куца, или поне аз съм имал късмет и съм попадал на такива. Идват за първоначален пуск на пелетна горелка, взимат 120 лева, а единственото което правят е да пуснат горелката, без дори да погледнат настройките. Горелката дими черно като стар Икарус а те казват екстра е, взимат парите, а за Газанализатора ти казват няма нужда екстра е аз го виждам. А като купуваш от тях, ти казват че настройката е с Газанализатор и затова струва толкова. А после след настройка от моя страна разхода пада чувствително, и от комина не се вижда никакъв пушек. Имал съм и други подобни, но това е най-фрапантното.
За цъкане на 2 копчета на горелката идват и ти взимат 50 лева. Това ми прилича като газаджиите при автомобилите, погледант казват нищо ти няма дай 30 лева, и бягай.

Незнам, може късмета да ми е бил такъв, и да съм попаднал на такива, а другите инсталатори да са по-добри.
LazarGanev - "Велик майстор"
Я дай линк към 3 модела под 5000лв, че аз не се сещам :? . Колкото до твоите инсталирали - ами ти сам си избрал,не са ти ги наложили от Ерато, нали? Предполагам, че ако беше поискал друга марка горелка пак щяха да ти вземат тези пари за настройка. Това си е такса на самата откривателска фирма и нито лев от тях не влиза в Ерато. А пък щом са ти казали, че ще има настройка с газанализатор - защо не си я търсиш? Ерато работи с оторизирани сервизи на свои дистрибутори, които все пак са минали обучение и са защитили знания чрез тестове, но ако не си доволен може да се оплачеш или да потърсиш съдействие във фирмата в Хасково.
jabata - специалист
Това аз го наричам многоетажна структура, и е нещото което не ми харесва на мене когато съм в ролята на обикновен потребител.
Фирмата не работи с клиенти, ами си има оторизирани дилъри, които от своя страна за сервиз си имат трета фирма. При проблем веднага човек се свързва към фирмата от която си е закупил стоката, които пък ти казват ще се свържеме със сервиза. а сервиза не си го избираш ти, ами фирмата от която си купил. Купуваш от друга фирма пак дистрибутор на Ерато, пак ти пращат този сервиз. Звъниш в хасково, а те пренасочват надолу. Малко се получава куче влачи диря няма. И като клиент, който има конкретен проблем се оказва че си оставен на сред дъжда, само защото сервизния техник в момента не е бил в настроение. А на него не му пука клиента дали ще е доволен, защото знае че друг му намира клиентите, което е често срещано явление при многоетажните структури. Някак отговорността и грижата за клиента се губи между етажите.
LazarGanev - "Велик майстор"
Ами просто няма как да стане една и съща фирма да внася, да монтира и сервизира в цялата страна - естествено е една фирма да се занимава с вноса или с производството, а за продажба, монтаж и сервиз да си има оторизирани дилъри. Така работят всички вносители и производители. Понякога обаче се получава, че от един купуваш, друг ти го монтира, трети го сервизира и доколкото разбирам при май се е получило така, затова човек като купува трябва да си прави сметката, да пита за монтаж и сервиз и да не купува от търговци, които нямат сервиз и въобще всеки сам избира на кого да се довери. Та мисълта ми е, че не друг ти избира сервиза, а можеш сам да си избереш кой да ти сублимира стоката, капо я купиш от него :)
saraneron - специалист
Новини за камината на Грейко?Какво се мотат ,зимата иде след 2-3 месеца.
n.ganev - майстор
Текат проби. Теста със слънчогледови пелети е успешен - инфо от кухнята.
tysonlkr - специалист
Каква е тази камина на Грейко?
Грейко правят ли и камини на пелети :?
Споделете линк с параметрите на камината, че нищо не откривам в нета [-o<
n.ganev - майстор
Няма как да се открие нещо, което все още не е в напълно завършен вид
n.ganev написа:
Текат проби. Теста със слънчогледови пелети е успешен - инфо от кухнята.
Лятото ще е на пазара.
аз си взех primula Hydro от тези дистрибутори http://bmcbg.org/
до момента съм горе долу доволен от изпълнението, но виж с менюто на камината е пълна индия и няма никъкво упътване кое как се стартира или за какво служи

иначе цялата ми система излезе около 5500лв
камина и 3 радиатора
glorious - специалист
Някой има ли наблюдения за тези камини :

http://goldenfire.alle.bg/

Тема "Препоръчайте ми камина с водна риза на пелети" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: