Най - вълнуващия въпрос зимно време.
strelec - специалист
О'к! Благодаря за отделеното време и помощта. Значи най-добре да се обърна официално към фирмата за необходимия ремонт. Господина желаеше да ми помогне сам...
LazarGanev - "Велик майстор"
Задължително, чрез фирмата (ако сервизният не е собственик на фирмата). Частпромът може да излезе по-скъп и с непредвидими резултати.
strelec - специалист
Ново развитие по темата. Разглобих де що има капаци и ламарини на видии и болтове. Вътре ужас! Прахоляк, някоя и друга хлебарка вирнала краката... Преди месец приключих основен ремонт на кухнята с къртене и т.н. Випреки,че бях завил котела с найлон пак се е напълнил с прахоляци. Почистих го както е записано в инструкцията за експлоатация срещу грешката и о чудо заработи безотказно. Надявам се да не е временен ефект. Лошото е,че не успях да достигна питата на топлообменника. За целта трябва да се източи водата от котелаи да се свали топлообменника.
И тук следва въпрос: необходимо ли е да се промива топлообменника с киселина? А пластинчатия топлообменник? Според мен в него е по-вероятно да се образува,макар че 99% от времето котела се ползва на 40-42*С.
kalin72 - майстор
Ако намериш начин с удължител на прахосмукачка да почистиш прахта от топлообменника, най-добре. Относно почистване в топлообменника - в Стара загора водата е умерено твърда, не мисля, че се е натрупал варовик вътре за 7 години експлоатация. Но все пак, звънни на сервиза и ги попитай каква им е практиката за почистване от варовик.
LazarGanev - "Велик майстор"
Основния топлообменник мисля, че няма как да прашаса, камерата е затворена, няма как и да хване котлен камък, тъй като водата е постоянна и котления камък се отложил отдавна. Колкото до пластинчатия - той се чисти чак като почнат проблеми, ама мисля че още му е рано
strelec - специалист
Снимки. (Качиха се в обратна последователност.) Вярно, че камерата е затворена, но не херметически явно. На топлообменника има наслояване като прах. Чудно че е от долу, а от горе няма. Явно защото засмуква отдолу.

Прикачен файл

1436632853236.jpg А тук са се оляли с видиите на комина! Задната в ляво се е забила в кутията на вентилатора. Надявам се да е само въздуховод.

Прикачен файл

1436632765693.jpg Работи!

Прикачен файл

1436632670461.jpg Топлообменника.

Прикачен файл

1436632598449.jpg
Последна промяна от strelec на съб юли 11, 2015 8:06 pm, променено общо 1 път.
kalin72 - майстор
Опитай да издухаш прахта от топлообменника с флаконите въздух под налягане, дето с него чистят компютри/лаптопи, но докато духаш въздуха оттам, паралелно смучеш прахта с прахосмукачка :)
strelec - специалист
kalin72 написа:
Опитай да издухаш прахта от топлообменника с флаконите въздух под налягане, дето с него чистят компютри/лаптопи, но докато духаш въздуха оттам, паралелно смучеш прахта с прахосмукачка :)
Да, благодаря за съвета. Същевременно мисля да взема някаква четка за рисуване и да изчеткам каквото може.
kalin72 - майстор
С четка ще замажеш всичко, недей. Духаш и смучеш едновременно, по-ефикасно е от колкото с четка. Ако прахта е мазна, ще се залепва, няма да се чисти.
strelec - специалист
О'к така ще направя. Благодаря че се отзовахте и за помощта и подкрепата която ми оказахте.

Тема "Спиране и грешка на газовия котел?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: