Когато го завъртя на 60 вход и задам 70 на подаващата вода ще ми трябва доста гориво. 70 градуса ги вдига мнооого трудно и яде бонбоните като невиждал.Да, докато загрее котела. И после само поддържа температурата, и не яде почти нищо - ама когато топлозагубите са в нормата. Опитай така да работи една седмица. И както казаха по-горе - ИЗОЛАЦИЯ на къщата. И читава инсталация. Ще имам ходене до Глава след 3-4 седмици, мога да намина за съвет/вино
И с 55 градуса е топло. В момента съм с 55 зададени и 50 на вентила. Средно така е и работил - 55/50. Средната ми температура на водата е 55,1. Лесно постига 55, но при 70 на 60 ще е поне 20% по-скъпо и на този етап излишно. То и с 50 ще стане топло на този етап.
Пфф, одеве намалих подаването на пелети, намалих главите и явно радиаторите са се изключили, останал е само бойлера и вместо 55 гледам 63,2. Сега ще се закрепи малко на 3 киловата.
Средната ми мощност е 7,900 за радиатори 7500. Затова питам за пътя на тръбите и изолация дали е нужна за ппр тръби.
На в зима ще полудея и ще сложа друг котел на мястото на този и ще си отговоря на всичките въпроси дето са ми в главата...