• 1
  • 2
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
kalin72 - майстор
Когато го завъртя на 60 вход и задам 70 на подаващата вода ще ми трябва доста гориво. 70 градуса ги вдига мнооого трудно и яде бонбоните като невиждал.
Да, докато загрее котела. И после само поддържа температурата, и не яде почти нищо - ама когато топлозагубите са в нормата. Опитай така да работи една седмица. И както казаха по-горе - ИЗОЛАЦИЯ на къщата. И читава инсталация. Ще имам ходене до Глава след 3-4 седмици, мога да намина за съвет/вино :mrgreen:
andy_forresite - майстор
Вино нямам. Тази година нямахме реколта грозде и за първи път не съм правил вино. Изолация като спечеля от тотото. Стига да играя :lol:
И с 55 градуса е топло. В момента съм с 55 зададени и 50 на вентила. Средно така е и работил - 55/50. Средната ми температура на водата е 55,1. Лесно постига 55, но при 70 на 60 ще е поне 20% по-скъпо и на този етап излишно. То и с 50 ще стане топло на този етап.
Пфф, одеве намалих подаването на пелети, намалих главите и явно радиаторите са се изключили, останал е само бойлера и вместо 55 гледам 63,2. Сега ще се закрепи малко на 3 киловата.
Средната ми мощност е 7,900 за радиатори 7500. Затова питам за пътя на тръбите и изолация дали е нужна за ппр тръби.
На в зима ще полудея и ще сложа друг котел на мястото на този и ще си отговоря на всичките въпроси дето са ми в главата...
kalin72 - майстор
Анди, не разбираш. Остави котела да си работи както иска, ако има начин да му върнеш настройките по подразбиране, най-добре. Наистина, не пипай нищо друго, освен да вдигнеш температурата на 70 градуса. И не барай нищо!!! Седи си на задните части, сипи си едни питие, и чакай 7 дни. И тогава сподели.
gnt69 - майстор
andy_forresite написа:
Вино нямам. Тази година нямахме реколта грозде и за първи път не съм правил вино. Изолация като спечеля от тотото. Стига да играя :lol:
И с 55 градуса е топло. В момента съм с 55 зададени и 50 на вентила. Средно така е и работил - 55/50. Средната ми температура на водата е 55,1. Лесно постига 55, но при 70 на 60 ще е поне 20% по-скъпо и на този етап излишно. То и с 50 ще стане топло на този етап.
Пфф, одеве намалих подаването на пелети, намалих главите и явно радиаторите са се изключили, останал е само бойлера и вместо 55 гледам 63,2. Сега ще се закрепи малко на 3 киловата.
Средната ми мощност е 7,900 за радиатори 7500. Затова питам за пътя на тръбите и изолация дали е нужна за ппр тръби.
На в зима ще полудея и ще сложа друг котел на мястото на този и ще си отговоря на всичките въпроси дето са ми в главата...
Нещо има сбъркано с логиката. Като достигне температура не трябва ли да гаси или поддържа. Какви 3 киловата при +8 температура.
kalin72 - майстор
Аз имам чувството, че Анди се опитва да го кара тоя котел все едно е на въглища....
А котелчето си е добро, не мисля, че проблема е в него.
gnt69 - майстор
kalin72 написа:
Аз имам чувството, че Анди се опитва да го кара тоя котел все едно е на въглища....
А котелчето си е добро, не мисля, че проблема е в него.
Има нещо и в котела и горелката и в Анди може би. Иначе температурата я отчитат до десета от градуса а при +8 градуса продължава да работи.
Обаче логиката е добра. Аз миналата година в големите студове нямах стаен термостат и вечер задавах температура на водата 65 градуса и горелката си гореше по цяла нощ да поддържа температурата. Имам трипътен ESBE 60 TV Започва да отваря на 60 и пълно отваряне около 66.
andy_forresite - майстор
Гаси само като превиши зададената температура с десет градуса.
Калине, Глава е много близо, ела да видиш как съм сътворил тръбите.
Относно топлозагубите, от 30 минути радиаторът е студен и в стаята си е 21. Ние не обичаме жегата. Тази стая я топля с под 1500 w печка, а другата е още по топла, макар и за ремонт.
gnt69 - майстор
Значи трябва да зададеш 60 на вентила и 55 на горелката.
Staio1 - специалист
И аз още немога да напипам правилната настройка на този трипътен вентил. Но забелязах ,че пропуска с 10 градуса надолу. Така ако съм му задал 60 той пропуска към радиаторитте до към 50. Задал съм 70 на горелката и 67 на вентила . При мен температурата си я достига бързо, проблема е че немога да си я задържа в къщата дълго време. Иска си изолация. Иначе,през деня го ограничавам на 16, а нощтво време на 12 киловата. Почти не се задържа на тези горните стойностти, но ако го оставя и нощтно време на 16, той ги качва на толкова водата стига 70, но докъто горелката слезе на 3 и водата вече е 80градуса и гасне горелката, което щеше за е добре за къща с малко загуби, но при мен след 20 минути отваря термоглава и водата отива на 69, айде запалване, да ама дорде се запали 5 минути, дорде се разгори да почне да повишава немпературата на водата и тя вече е на 55-6 градуса. Ако напипам златната среда на работа ва този трипътен да го наглася ще е добре мисля че ще го закова на 70 и горелката и нея на 70, така той ще пропуска до към 60. Несъм доволен от разхода за момента, но те факторите за това са доста, 40-45 кг. за 24 часа . И на мен тръбите в самите етажи са без изолация, но несмятам че от тях има загуби, а печалба, че то дали ще се грея с радиатора или с тръбата е все едно и също.
gnt69 - майстор
Сложи помпата да се включва на 65 и не може да падне под 65.
  • 1
  • 2

Тема "Път на тръби и изолиране на тръби" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: