Най - вълнуващия въпрос зимно време.
lpoik - специалист
Може би да си е оправил проблема! :rock: :partyman:
zz_stefanov - майстор
iliya_i написа:
Изображение
Дължи се на това, че не и стига въздух за горенето, защото я зареждаш за горно горене, а отворите за въздуха на печката са долу. Явно това с което зареждаш е много ситно.
Ако това е печката, вътре е с казанче в което става горенето. За да се разпали и за да гори добре трябва да е отворен отвора отгоре на плочата. Той е конусовиден и насочва струята право надолу. Очевидно така е направена, че оттам взема въздух за горното горене. В една хижа се опуших целия докато открия чалъма за добро горене, щото се отварях отворите отдолу :roll:
lpoik - специалист
Колеги какво става? Aвтора на темата дали не емигрира за топлите страни! :drinkers: :rock: :lol:
tanciora_gele - специалист
lpoik написа:
Колеги какво става? Aвтора на темата дали не емигрира за топлите страни! :drinkers: :rock: :lol:
Здравейте,
не , не съм емигрирал за топлите страни :) де да беше така хихихи
Имах лееки ангажименти с едни плочки в банята и затова не ми остана време да драсна два реда.
Съжалявам.
В по-горните постове колега ме бе помолил за снимки.
Не успях да направя /това е друга тема-защо/, но като компенсация успях да начертая грубо-грубо печката и цялата "схема", която изградих.
Надявам се да се разбере моя чертеж.
Проблема все още си остава, :? Не успявам да намеря време да смъкна лирите и да видя какво е положението в тях и в комина.
Качвам снимките.

Прикачен файл

2.JPG
2.JPG (34.05 KиБ) Видяна 1934 пъти

Прикачен файл

1.JPG
1.JPG (27.81 KиБ) Видяна 1934 пъти
transportna - специалист
Проблема според мен ти е в лирите. И аз навремето сложих 1 лира за по добро усвояване на димните газове. Проблема дойде от това, че тя се запушваше от сажди на 3-я ден и печката бълваше дим при всяко отваряне на вратичката. Та издържах само 2 седмици на режим свали, почисти и отново качи и я махнах.
transportna написа:
Проблема според мен ти е в лирите. И аз навремето сложих 1 лира за по добро усвояване на димните газове. Проблема дойде от това, че тя се запушваше от сажди на 3-я ден и печката бълваше дим при всяко отваряне на вратичката. Та издържах само 2 седмици на режим свали, почисти и отново качи и я махнах.
Проблема го има в периода когато се позапалват въглищата /поне аз така мисля/. Тогава дървата яко са се разгоряли и аз леко попритварям въздуха (не изцяло ами образно казано - с по 1/4 ).
Друг път почва да бълва дим когато са позагаснали вългищата и я отворя, за да може да се разгорят отново и да се вдигне температурата в стаята.
Според мен се получава така че при самото разгаряне на въглищата, т.е при появата на пламъка се получава един вид - детонация, която не може изцяло да влезе в комина и излиза от печката.
Правилно ли мисля и дали може да се избегне този ефект ?
lpoik - специалист
Колега,здравей.Това с лирите колкото е добре толкова и зле 100% съм сигурен, че лирите са запушени.Един съвет,пробвай на първо време без лирите ако се оправи значи са лирите.И друго нещо,вместо лирите вземи криви кюнци и ги направи на спирала от печката до розетката.Ако ме питаш мен две лири са много и само ядове ще ти създават.Успех. :partyman: :rock:
[quote="zz_stefanov"][quote="iliya_i"]Изображение
Ако това е печката, вътре е с казанче в което става горенето.
Да , точно такава е печката.
Многоо топли ама понякога доста зор има докато дойде топлото :)
lpoik - специалист
Ето печка икономична и топли добре http://gamera.eu/ Аз съм с такава и съм много доволен,но е само на дърва. :drinkers: :rock:
lpoik написа:
Колега,здравей.Това с лирите колкото е добре толкова и зле 100% съм сигурен, че лирите са запушени.Един съвет,пробвай на първо време без лирите ако се оправи значи са лирите.И друго нещо,вместо лирите вземи криви кюнци и ги направи на спирала от печката до розетката.Ако ме питаш мен две лири са много и само ядове ще ти създават.Успех. :partyman: :rock:
Довечера като се прибера ще смъкна лирите, ще ги "ревизирам" и ще пиша за резултата.

Тема "ПЕЧКАТА БЪЛВА КЪЛБЕТА ДИМ" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: