Най - вълнуващия въпрос зимно време.
mar80 - специалист
За цената от 240 лв бих предпочел Теси, но ме притеснява тая изолация от 18 мм. Мисля си, че ще имам големи топлинни загуби. Докато на Елдом е 35 мм.
mar80 написа:
За цената от 240 лв бих предпочел Теси, но ме притеснява тая изолация от 18 мм. Мисля си, че ще имам големи топлинни загуби. Докато на Елдом е 35 мм.
Вече нищо не е като едно време. Егаси изолациите.
..............то пък за ко ли мий дибела изолация на бойлера, ако имам пари да си стопля банята?!!........освен ако бойлера е в студено помещение.
mar80 - специалист
Спирам се на този. Остава да го намеря на по-добра цена.
https://topmarket.bg/kombiniran-boyler-eldom-wv08039sr
plamen6703 - майстор
Дали ще е един стек цигари повече като цена, или един стек цигари по-малко... има значение ако ги даваш тия пари всеки ден... За бойлер поне за мен този "стек" е без всякакво значение :wink:
LazarGanev - "Велик майстор"
Защо сравняваме бойлери от различни класове? Всяка марка си има евтини и скъпи серии. Теси също имат с дебела изолация, Елдом също имат с тънка :cool: . Иначе по темата - и двете марки са добри, лидери на пазара не само в Бг, макар че Елдом разчитат повече на стара слава и моето мнение, че Теси вече ги изпреварва и при малките бойлери. Отвориха втори голям завод за да задоволят поръчки от известни западни фирми.
Evgeniy - майстор
Лазаре, варианта с по-дебелата изолация и серпентина пуснат ли е вече, че не го намирам на сайта?
mar80 - специалист
Evgeniy написа:
Лазаре, варианта с по-дебелата изолация и серпентина пуснат ли е вече, че не го намирам на сайта?
И аз не намирам нищо, а ми се струва, че преди половин година гледах такива.
martolk - специалист
И аз бях пред дилема преди месец. В крайна сметка заложих на Tedan Combi Inox 80. С други думи - сръбски на завода Metalac. Неръждавейка, с неръждаема серпентина. Единствено направих компромис с литрите. Исках 100, но се предлага само 80 или 120, та взех по-малкия. Изглежда отлично направен, като изключим термометъра, но реших проблема като сложих електронен с изнесена сонда. 10 години цялостна гаранция - кво повече да иска човек... Насявам се да съм направил правилен избор.
Последна промяна от martolk на нед юли 30, 2017 10:41 pm, променено общо 1 път.
mar80 - специалист
LazarGanev написа:
https://www.pazaruvaj.com/Jump.php?Prod ... 8198455%2F
Тоя е същия модел, който съм посочил, но друг размер, който няма да ми пасне.

Тема "Избор на бойлер между Tesy и Елдом" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: