Най - вълнуващия въпрос зимно време.
Hoвoceлckи - майстор
Тест :? Какво да тествам? Знанията и практиката ви - не, но като закачка - да. А иначе:
Hoвoceлckи написа:
Споделям това в тази тема не съвсем случайно. Имам съмнения, че повърхността на колектор може и да може да се загрее до температура по-висока от 100 градуса ...
lov - майстор
Няма как да се загрее над температурата на кипене на течността. Това, че е протекло е по вина на калайджията :lol: дето не е направил кръпката както трябва.
То на времето в училище правеха един опит по химия или физика вече не помня. Сваряваше се вода с хартиена чашка директно на спиртната лампа. Ма явно някой го е пропуснал и не помни. :-D
Hoвoceлckи - майстор
Очаквах да се обадиш :-D Няма как щом ти за нещо си прочел някога, някъде, то да е различно. Ако калайджията не се е справил първия път (щот` толко си може), как се е справил втория път :wink: (само за теб - след стичането на калая мястото си беше идеално калайдисано, но само калайдисано; без грам калай в обем и една единствена дупчица, през която е шурнала водата). Ясно ми е, че и сега "ще ми донесеш от девет кладенеца вода" за да ми докажеш, че това, което лично съм направил, видял, убедил ... не е така. Не се хаби! Не го правя правя заради теб и ми е през х...я какво е твоето мнение! Написал съм съм го, защото това е форум за взаимопомощ. На някого все може да му се наложи да прави нещо подобно. Просто да го има предвид. При пряко високоенергийно нагряване е възможно локално достигане на по-висока температура. В моя случай проблемът се реши с буфер - тухла.
lov написа:
........
по химия или физика вече не помня......... Ма явно някой го е пропуснал и не помни. :-D
Новоселски, не му се ядосвай, човека чул, та акъл споделя.
Назад някой спомена, Шопа май, сребърен припой. Туряй някакъв твърд да е и ши изкара докато ти писне и я изхвърлиш работеща.
Hoвoceлckи - майстор
Благодаря за съветите :) Направена е нова, даже са направени и изпитания. Надявам се да изкара едни 20-тина години, предвид, че на тази ламарината беше от скрапа и на нея се учих да заварявам :supz:
lov - майстор
Hoвoceлckи написа:
Очаквах да се обадиш :-D Няма как щом ти за нещо си прочел някога, някъде, то да е различно. Ако калайджията не се е справил първия път (щот` толко си може), как се е справил втория път :wink: (само за теб - след стичането на калая мястото си беше идеално калайдисано, но само калайдисано; без грам калай в обем и една единствена дупчица, през която е шурнала водата). Ясно ми е, че и сега "ще ми донесеш от девет кладенеца вода" за да ми докажеш, че това, което лично съм направил, видял, убедил ... не е така. Не се хаби! Не го правя правя заради теб и ми е през х...я какво е твоето мнение! Написал съм съм го, защото това е форум за взаимопомощ. На някого все може да му се наложи да прави нещо подобно. Просто да го има предвид. При пряко високоенергийно нагряване е възможно локално достигане на по-висока температура. В моя случай проблемът се реши с буфер - тухла.
Типична форма на български тъпигьоз.
Не само не съм прочел ами и почти ежедневно в работа ми се налага да правя точно обратното. Да се опитвам да получа локално прегряване над точката на топене на припоя за да не повредя останалите елементи. Но ти едвали си виждал сплав на вуд или розе или пък някоя от техните производни. Та ако си споявал дупката с такава може и да се стопи припойчето. Та доста повече от теб съм наясно защо не трябва да се ползва калаено оловен припой върху стомана и тая простотия не бих си и помислил да я сътворя. А това че ти се е получило от втория път не опровержение на поговорката "от кога си начерни гъза та стана и калайджия".
А и явно не само не си се научил и да заваряваш или егото ти не позволи да викнеш някой дето може да му капне две капки с електрожена от колкото да се правиш на калайджия. Или нямаше 20 стотинки за две електродчета. По ми се струва че те беше срам да покажеш тоя саджък за варене на буркани.
И на мен ми е през оная работа кой ще се подлъже по твоитя творения на велик майстор. Аре със здраве и не се опитвай да скачаш повече от колкото можеш. Вредно е за теб но и за останалите около теб. Защото една такава дупчица може не само да угаси котлето но може и на другия ден да си станал медийна звезда в рубриката инциденти. Озъбен и отровен от не пълното горене нямаше да можеш да даваш интервюта и да казваш колко си велик майстор каладжия.

Потребителят получи първо предупреждание поради неспазване правилата на форума и по-конкретно обида към съфорумници.
Имам съмнения, че у форума се подвизава не само едно момченце, с дребна душица и огромно его.
Проблема, ако е бил чак толкова голям де, вече е решен, но трябва и да се самоизтъкваме.
Чета тука-"ПРОТЕСТИРАЩ СРЕЩУ ПРЕСИЛЕНАТА ДЕМОНСТРАЦИЯ НА МУСКУЛИ ОТ АДМИНИСТРАЦИЯТА НА ФОРУМА!", ма де ги тия Мародери когат са налага?!!
Hoвoceлckи - майстор
Да, малко странно се появяват модератори, в странни моменти ... Побеснях, когато един ... хулеше паметта на загинало момче цъкни ...(извинявам се за "оф топика", но местни после казаха, че "ако пътят ... вероятно изобщо не е щяло да стигне до въпросния инцидент") ме предупредиха веднага!? Обаче масовото ръсене на долнопробни обиди някак си не се забелязва.
radius - майстор
Hoвoceлckи написа:
Не се хаби! Не го правя правя заради теб и ми е през х...я какво е твоето мнение!
Е това не е ли обида? Чудно, че никой не реагира, а предупреждават само отговарящата страна.
Hoвoceлckи - майстор
Кое е обидното тук? Уверявам го, че не ме интересува мненито му, та няма смисъл да се напъва "да носи още вода ..." И няма как да ме интересува мнението на човек, който на черна ламарина казва "стомана", съветва да се заварява дупчица с 1-2 електрода на " тенеке от сирене" в печка на втория етаж. Оприличава водна риза със сандък за буркани, не е наясно с - кои свойства са химични и кои - физични и т.н. Да не споменаваме правописа ...
А ти ако визираш конкретно "х...я", ми - въпрос на фантазия, подсъзнание или може би ограниченост ... Трябва ли да ти давам примери колко думи могат да бъдат "закодирани" в това съчетание?

Тема "Питане!?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: