Триста вата на метър - мисля, че добре говори за ефективността, ама това е в магазина. На обекта като се задръстят ламелите с билки, става една дебела изолация, но поне 30 вата все ще отдава 

съб юни 08, 2019 11:53 pmkabel96 написа: Мммммда.По груби сметки 6 тръби по 3.5 метра при естествена цирколация са 1.2 киловата.300 вата са на пара а 200 на вода това за Търновските.Явно хич не са ефективни.Утре ще сметна при обдухване колко ще са.Понеделник ще звъня и на двете фирми а и най вероятно ще се разходя до там и ще дам подробности за изработката.В момента с два Италиански изпарителя достигам 12 киловата ама не ме кефят нещо а и ми трябват още за останалите клетки.Благодаря за помощта и ако някой минава покрай мен да се обади да почерпя.И все пак като пишат на вода, имат предвид вода с температура 70-90 градуса и температура в помещението вероятно 22.
нед юни 09, 2019 9:21 amkabel96 написа: Следващите ми въпроси ще са към вас относно замяна котела с термопомпа...Температурата която се гони в помещението е 45 градуса.
нед юни 09, 2019 9:21 amkabel96 написа: А относно заплащането ние сме друга бира.Единствено нещо с което няма проблем са парите..![]()
нед юни 09, 2019 9:21 amkabel96 написа: но не мога да намеря още изпарители за другите клетки.Всички нови испарители са с малко ламелно растояние.Температурата която се гони в помещението е 45 градуса.Не съм гадател, а просто съм го правил много пъти
нед юни 09, 2019 5:07 pmBoyan написа:Това, че някой не знае нещо, това не означава, че то не съществува.
П.П. Хора, които не са виждали такива тръби, си мислят че:
"Оребряването се получава, като върху желязната тръба се надява алуминиева и машината " прави " ребрата от алуминиевата тръба."
нед юни 09, 2019 7:02 pmAhmakov написа: Това, че някой не знае нещо, това не означава, че то не съществува.У БГ значи, но това говори за човека колко е специалист в дадената област.
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: